Различен прочит: Следата, която остави до момента Слави Трифонов в родната политика

Най-четени

Депутатите гласуваха единодушно за по-високи заплати на военните

Единодушно, със 195 гласа, парламентът прие на първо четене промени в Закона за отбраната и въоръжените сили. Законопроектът е...

Атанас Запрянов: Ударът на Израел по Иран не застрашава страната ни

"Ограничен удар от страна на Израел върху една конкретна цел - военновъздушна база северозападно от иранския град Исфахан. Знаем,...

Депутатите гласуваха да са във ваканция преди изборите

Народното събрание няма да работи по време на предизборната кампания, решиха след двучасови спорове в пленарната зала депутатите от...

Какво до момента е направил Слави Трифонов в българската политика?

1. Обиколи България, за да се среща със студенти, на които обясни, че няма да влиза в политиката, а после създаде политическа партия, с която влезе в политиката.

2. Непрекъснато критикуваше задкулисието и липсата на прозрачност, но създаде политическата си партия в пълна конспиративна тайна.

3. Успя през телевизионната си популярност да организира референдум с три въпроса, които след влизането на политическата партия в парламента не повдигна, още по-малко защити нито един от въпросите в пленарна зала.

4. Въпреки плакатното говорене за прозрачност, по време на предизборната кампания избирателните листи на партията му се спускаха само и единствено централно и всеки опит за преференциална кампания беше посрещан враждебно и с наказания за опиталите.

5. Телевизията на Слави Трифонов предаваше пряко протестите от лятото на 2020 г., сякаш той и неговата партия са ги предизвикали и сякаш те ги водят, а в същото време никой от политическата партия, още по-малко Слави Трифонов, не беше на площада.

6. Беше избран за депутат, но след твърдение за ковид инфекция се закле дистанционно, а сетне не се появи никога в пленарната зала.

След това дори не се кандидатира за народен представител.

7. Въпреки всички призиви от потенциалните коалиционни партньори и въпреки всички опити да изглежда диалогичен, той и партията му категорично и показно отказаха да водят директни разговори с потенциални коалиционни партньори, след като на практика спечелиха изборите на 11. юли 2020 г.

– Слави Трифонов лично предложи меко казано абсурдни кандидатури за министър-председател – Николай Василев – абсолютно дискредитиран български политик, едно от лицата на задкулисието, бил част от правителствата на НДСВ и Тройната коалиция.

– После промени абсурдния кандидат за министър-председател от Никито Василев на Пламен не-му-помня-името (продавача на шнорхели) и правителство (като например Петър наистина-не-му-помня-името “ОТ СОФИЯ, ПОВТАРЯМ ОТ СОФИЯ!”).

– Това доведе до нови избори и до ново служебно правителство, което насрочи съвсем умишлено избори 2 в 1, изцяло в служба на русофилския президент и ккандидат за втори мандат Радев.

– Това доведе и до влизането на нацистите на Копейкин в парламента именно след третите избори за 2021 г., резултат от отказа на Трифонов да състави коалиционно правителство.

8. Въпреки вечно обявяваното “АЗ това, АЗ онова” Слави Трифонов категорично отказа да присъства на коалиционните преговори след изборите на 15 ноември 2021 г. и лично да поеме отговорност, както и отказа да се срещне с лидерите на другите коалиционни партньори.

Освен това, макар да критикуваше вечно говорещия с темето си от джипката Борисов (именно Тошко Йорданов го нарече „Джипко Бибитков“ от парламентарната трибуна), Слави Трифонов не се яви никога на пресконференция или на интервю на живо, а комуникира чрез фейсбук статуси и редки видеозаписи.

9. Той лично и партията му настояваха да вземат най-лукративните (разбирай доходоносни от корупция) министерства като това на регионалното развитие и благоустройството (най-голямата корупция), енергетиката и спорта. Тяхната министърка на външните работи беше толкова отсъстваща публично, че не само няма да разберем, че не е част от правителството, ами единственото нещо, с което ще я запомним, е как в първия си ден си назначи за съветници само ченгета от Държавна сигурност.

10. Слави Трифонов и неговата партия бяха в корена на всеки коалиционен скандал само и единствено заради кадруване, като върхът на борчето беше опитът им да направят несретника Каримански шеф на БНБ.

Нека не забравяме, че тяхната кандидатура за СЕМ беше лицето Мартин Кирилов Богданов, самонарекъл се Карбовски.

Казано накратко, това е фактологично целият принос на Слави Трифонов и създадената от него партия в българския политически живот.

В момента с т.нар. изтегляне на министрите от правителството създава реална възможност да няма работещ парламент при предстоящата през септември смяна на членовете на ВСС, които могат да свалят Гешев.

Също така създава възможност да няма парламент за ключови и жизнено важни за борбата с корупцията закони и законови промени.

Освен това очевидно ИТН ще подкрепи връщането на хартиените бюлетини, с което на практика връща купуването на гласове в полза на ГЕРБ, ДПС, ВМРО, нацистите на Копейкин, БСП и… на самите ИТН.

С други думи, освен гореспоменатия фактологичен принос на Ст. Трифонов и неговата партия към българския политически и обществен живот, с последното си действие той създаде възможност да нанесе още по-големи щети, тъй като хвърля страната в политически и институционален хаос в разгара на световна война, световна енергийна криза и световна инфлационна криза.

Това са фактите.

 

Автор: Емил Джасим 

Източник: Dunavmost.com

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Депутатите гласуваха единодушно за по-високи заплати на военните

Единодушно, със 195 гласа, парламентът прие на първо четене промени в Закона за отбраната и въоръжените сили. Законопроектът е...

Атанас Запрянов: Ударът на Израел по Иран не застрашава страната ни

"Ограничен удар от страна на Израел върху една конкретна цел - военновъздушна база северозападно от иранския град Исфахан. Знаем, че има удари и върху...

Депутатите гласуваха да са във ваканция преди изборите

Народното събрание няма да работи по време на предизборната кампания, решиха след двучасови спорове в пленарната зала депутатите от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. Няма да...

Пламен Киров: Свалянето на служебно правителство не е невъзможно

Свалянето на служебно правителство не е невъзможно, въпреки че не би трябвало да се случва, коментира преподавателят по Конституционно право и бивш конституционен съдия...

Внимание! Опасната борова процесионка атакува

За много сигнали за нашествие на опасни гъсеници у нас информира Нова тв. Насекомото борова процесионка предизвиква тежки алергични реакции, задушаване и дори смърт....

Вижте още