От друг ъгъл: Шоумени, популисти, мениджъри и едни корумпета за опозиция. Какво друго очаквахме?

Най-четени

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

България е в политически хаос. За пореден път. И докато едните потъркват мръсните си ръце в ъгъла и правят политически сметки, другите се карат като стари свекърви за това кой е по-по-най-виновен за сегашната ситуация. Забравиха многоуважаемите, че истинските въпроси не са кой какви пари в чий джоб ще вкара. Истинските въпроси са как ще си вържем гащите във времена на война, инфлация и безпрецедентна световна криза.

Никой обаче не го е еня.

 

Защото, оказва се, популизмът е като бръшлян  по фасадата на някоя сграда. Изглежда много красиво, но убива политическите идеологии и моралът, които стоят зад него (уж). Популизмът е като красива, но празна кутия, която грабва окото, но после оставя горчивият вкус на разочарованието.

 

Но стига с метафорите.

 

Какво стана с вашата отговорност, господа? Какво стана с борбата за народното благо? “Конструктивната опозиция” в лицето на ГЕРБ изглежда вижда чудесна възможност в нови избори и даже зове за вот на (не)доверие, защото нямало, видите ли, как Петков и сие да кроят планове за правителство на малцинството, ако не разполагали с доверието на Народното събрание. Думите са на господин Тома Биков – един от най-големите говорители на ГЕРБ и най-големите бранители на Бойко Борисов. Сиреч, вика Биков, най-добре е да идем на избори.

 

Във време на война, която ще продължи незнайно докога. Във време на чудовищна инфлация, в което цените растат с всеки изминал ден, но никой нищо не може да направи по въпроса. Във времена, в които трябва да се вземат тежки решения, няма приета актуализация на бюджета и казано просто – пари нЕма, вие, отговорни и особено конструктивни господа, искате да се явим на нови избори. Защо? Защото ще възпроизведат нещо по-различно? Не, няма.

 

Толкова ли ви беше важно да прокарате тяснопартийните си интереси, скъпи сценаристи? Толкова ли беше наложително тъкмо тия пари за пътища да бъдат дадени на МРРБ, че да хвърлите страната в пореден хаос? Правителство с ваше участие си беше руска рулетка от ден 1. Спомняме си много добре какво стана при първите избори през април миналата година, спомняме си какво стана и при вторите и си спомняме всички предложения, които направихте. Спомняме си компрометираните личности, които издигнахте за кандидат-премиери и си спомняме как казахте “Пичове, няма да стане”, когато никой не се съгласи да ви играе по свирката.

 

Къде са реформите, които обещахте, скъпи господа, завършили Харвард и многоуважаеми представители на градската десница. Какво стана със съдебната реформа, например? Главният прокурор Иван Гешев имаше по-голяма инициатива от вас, което само по себе си е срамно. Какво стана с борбата с корупцията? Предложихте нов шеф на КПКОНПИ едва вчера, месеци след като обещахте, че това ще е една от първите реформирани у нас структури.

 

Къде са милиардите инвестиции, които уж са привлечени у нас? Има ли конфликти на интереси? Какво стана с проверката на “Gem Corp” и завода за батерии, например? Какво точно стана на “Капитан Андреево”?

 

И един кратък въпрос към госпожа Нинова – как спите вечер? Питам само. 

 

Казвала съм го и преди – няма какво друго да очакваме, когато начело на държавата застанаха шоумени и сценаристи. Шоуто изисква хляб и зрелища, а в тези няколко месеца имаше от всичко по много. Няма какво да очакваме, когато начело на държавата застанаха хора с мениджърско мислене. Това не е фирма. Това е държава. Няма какво друго да очакваме, когато начело на държавата застана наследница на комунистическата партия, която от години с популизъм се опитва да хване държавното кормило. Няма какво друго да очакваме, когато в опозиция имаме лица, които си играят с обществените настроения и криворазбраната ни представа за история. Няма какво друго да очакваме, когато в опозиция имаме корумпирани лица.

 

Мирише на избори.

 

Автор: 10Джесика Вълчева

Източник: Frognews.bg

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад Пит, като им е казвала...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа и стреля. Всички охранители реагират,...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент е друга, смята българският политолог. Дали...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на 9 юни. Това стана ясно...

Вижте още