Николай Милчев: Третата световна война е факт, Бог да е на помощ на мира

Най-четени

Фалшифицирали ли са документи Лена Бориславова и Кирил Петков?

"Не съм била търсена от органите на реда. По никакъв начин не се притеснявам от проверка, свързана с това общо...

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя),...

Снощи стоях по нощите да следя срещата на Путин с Макрон в Кремъл. Гледам и кадри, които Руската телевизия излъчва от Украйна. Бабички и деца с дървени автомати се учат да стрелят по руския враг. Провеждат се учения и в тях са се омесили истински украински войници с цивилно население. Едните с истински автомати, другите – с дървени, и стрелят. Изнасят се даже учебно ранени и убити.

Следват други кадри от спортни състезания, при които фенове скандират ужасяващи патриотични текстове и пеят: Убий московеца, убий, а после бързо го заравяй!

От наша – от натовска страна, с месеци се показва обратното – побеснял и неадекватен Путин, който всеки момент ще нападне Украйна, струпани руски войски по границата, учения на стотици хиляди войски в Беларус.

Чух за пресмятания, че още в първите дни от нахлуването на Русия в Украйна цивилните убити ще бъдат поне петдесет хиляди, че руснаците ще влязат в Киев за 48 часа, а президентът на Щатите Байдън заяви, че всичко зависи от това, как ще се събуди сутринта Путин.

Това вече не е пропаганда – това е война. Абсолютна война, която е в бъдещето, в гените ни и в поколенията.

Дали тази война ще стане гореща, или ще се размине с дрънкане на оръжие, е отделен въпрос. Но и от едната, и от другата страна е пълно с поразени мозъци, с психически травми, с изгорени мостове, връзки и любови, с поразена култура и история. На тяхно място са посети омраза и огън. На тяхно място е нищото.
Живеем непоносимо, жестоко и убийствено. Непоносимо е да се мразим, жестоко е да сме разделени, убийствено е да продължаваме така.

Поляци срещу руснаци, руснаци срещу украинци, руснаци срещу американци, американци срещу китайци и руснаци, македонци срещу българи, българи срещу македонци и сърби – всички срещу всички. И всички сме светци, до един. И истината ни е в джоба.

Страхотна цивилизация си причинихме в началото на 21 век, няма що – да треперим дали няма да изгинем.

Войната ни изпепели, а ние чакаме да почне. И ще е така, докато някои си натъпчат бездънната гуша с още милиарди, а други се навластват в разврат, диктат, лъжи и сенилност.

Бог да е на помощ на мира, дето го няма и не го е имало…

Автор: Николай Милчев, Фейсбук

Източник: Frognews.bg

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Фалшифицирали ли са документи Лена Бориславова и Кирил Петков?

"Не съм била търсена от органите на реда. По никакъв начин не се притеснявам от проверка, свързана с това общо...

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП на 9 юни. Единственият участник...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя), Куклинден или (в западните църкви)...

Д-р Аспарух Илиев съветва: Който кашля повече от седмица, да се изследва за коклюш

Регистрираните случаи от коклюш в страната вече обхващат 21 области. Според здравните власти България вече е в условия на епидемия, но няма извънредна епидемична...

Днес празнуваме Лазаровден!

В миналото на днешния празник момците от селото са искали ръката на своята избраница   Днешния ден християните посвещават на Лазар, когото Исус възкресява. Лазаровден се празнува...

Вижте още