Боян Чуков с различен прочит: Путин е последният наследник на големите европейски държавници

Най-четени

Кабинетът одобри личните карти да струват 30 лв.

Кабинетът одобри на заседанието си почти двоен скок на цената за издаване на лична карта - от 18 на...

Коментар: Викали са му „натовски генерал“, а той е служил на кремълския дневен ред

Разделното време принуждава всеки да се определи и да заеме истинската си позиция. Независимо от това дали са му...

ЦИК сваля предизборни билбордове на ПП-ДБ, съставя акт на Денков

Централната избирателна комисия (ЦИК) нареди агитационни билбордове на ПП-ДБ да бъдат премахнати. Решението е взето снощи след жалба от...

Безспорният бонапартизъм на Путин в личностен план се представя от западните пропагандатори като сталинизъм. В действителност в своята външна политика руският президент е предсказуем и абсолютно рационален. Същите тези, които обвиняват Путин в сталинизъм, са във възторг от Ердоган, когато той иска да изпрати войски в Украйна.

Жалка гледка. В Западна Европа тотално измряха наследниците на генерал Шарл Дьо Гол, Бисмарк, Дизраели… Днес Путин е последният наследник на големите европейски държавници, които направиха преди години европоцентричен света.

Въпреки своя голям икономически потeнциал Европа бавно се превръща в световна периферия. Тепърва предстои да се понесат последиците от нахлуването в Западна Европа на огромни човешки маси от Азия и Африка. Все още Старият континент не се е запознал достатъчно подробно с възможностите на гостуващия джихадистки интернационал на европейска територия. Но това предстои да стане в близко бъдеще.

Явно САЩ ще отхвърлят в писмен вид исканията на Русия за даване на гаранции за нейната сигурност. Никой не е очаквал НАТО да излезе с позиция различна от тази на Вашингтон. Североатлантическият съюз е голямото кухо „copy paste“ на САЩ. Нищо повече. ОССЕ е само досадна говорилня.

Путин е абсолютно прогнозируем и Русия ще представи своя план „Б“ на САЩ. Засега не е ясно къде, как и с какви нагледни помагала. Еманюел Макрон ще се задоволи с 2-3 речи, в които ще апелира да се разбере руската гледна точка. Олаф Шолц не знае руски език и няма как подобно на Меркел аварийно да отиде в Москва по собствена инициатива и да заговори с Путин на руски.

Борис Джонсън, който определено не е любимец (беше на Тръмп) на Джо Байдън, се опита да се самопокани миналата година в Кремъл, но не се получи, въпреки неговата двукратна телефонна инициатива. Руснаците му поставиха условия, които той все още не готов да приеме. Предвид проблемите с Шотландия, Уелс, ирландската драма и кончината на Джеймс Бонд в последната серия, то допускам, че може да размисли.

САЩ след 2-3 години напускат Европа, а НАТО тотално се изпразва от съдържание като инструмент на американците. Столтенберг се престарава в този момент, защото са му обещали поста директор на норвежката централна банка и му предстои трудоустройство.

У нас ситуацията е забавна и фолклорна. След време ще плачем масово. Някои вече плачат. Правителственият наратив е на ниво селски хоремаг, а новите управляващи изповядват страстно религиозната практика „карго култ“ и се хвалят със своите вносни шарени стъклени мъниста и харвардски груби имитации на своите чужди благодетели и ракетоносители.

Източник: „Епицентър.бг“

 

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Кабинетът одобри личните карти да струват 30 лв.

Кабинетът одобри на заседанието си почти двоен скок на цената за издаване на лична карта - от 18 на...

Коментар: Викали са му „натовски генерал“, а той е служил на кремълския дневен ред

Разделното време принуждава всеки да се определи и да заеме истинската си позиция. Независимо от това дали са му викали „натовски генерал”, а той...

ЦИК сваля предизборни билбордове на ПП-ДБ, съставя акт на Денков

Централната избирателна комисия (ЦИК) нареди агитационни билбордове на ПП-ДБ да бъдат премахнати. Решението е взето снощи след жалба от страна на ГЕРБ-СДС за нарушение...

Главчев: Членството на България в НАТО предложи гаранции за сигурност

„Членството на България в НАТО предложи на българските граждани най-солидните гаранции за сигурност. То беше цивилизационен избор, послужи за вдъхновение и мотивация на няколко...

Васил Найденов: Познавам най-богатите хора, но не ходя да се моля за спонсорство

Аз знам какво искам и това е лошо в музиката. Може би това е причината да съм вечно недоволен от себе си, от музиката, от...

Вижте още