Има такава държава – Q или Градът на Слънцето?

Най-четени

Депутатите гласуваха единодушно за по-високи заплати на военните

Единодушно, със 195 гласа, парламентът прие на първо четене промени в Закона за отбраната и въоръжените сили. Законопроектът е...

Атанас Запрянов: Ударът на Израел по Иран не застрашава страната ни

"Ограничен удар от страна на Израел върху една конкретна цел - военновъздушна база северозападно от иранския град Исфахан. Знаем,...

Депутатите гласуваха да са във ваканция преди изборите

Народното събрание няма да работи по време на предизборната кампания, решиха след двучасови спорове в пленарната зала депутатите от...

Началото на септември, ново заразените са над 2000, новите смъртни случаи са над 100 на ден, от началото на пандемията сме изгубили 18 400 човека, няколко пъти повече отколкото НАТО губи военни за 20 години в Афганистан. Но има едни хора, които отричат всичко това, отричат жертвите, отричат науката, отричат здравеопазването, пазарната икономика, свободното движение на хора, търговията, основните човешки права, международното право, но как е възможно?

 

Имало едно време, през девет планини в десета в едно царство господарство, една златна ябълка, пророчества, видения и една жаба, която се превърнала в принц. Така е и в града на Слънцето, някъде в Сибир. Висарион е Слънце, а преди това в началото на своя път и на 90-те е бил катаджия. След като го уволняват от КАТ се запалва по НЛО, обикаля енергийни контактни точки в Русия, до момента, в който осъзнава, че е преродения Исус. Създава град, в който се живее по неговите закони, нали е Исус все пак, всички се отказват от медицинска помощ, хранят се с каквото им каже, спи с която си поиска, образованието почти липсва. В този град заприиждат суверени, подобни на Висарион, които вярват и в НЛО, и в златни ябълки, и в пророчествата на Ванга, от всички крачища на царството господарство. Всичките пари и имущество доброволно се дават в обща каса, а той ги харчи както прецени. Проблемът се появява, когато Висарион заповядва да се прави (или той да прави) секс, с когото си поиска и си взима една 16 годишна до него… Ако сте започнали да правите аналогии, много са… Между другото и в България също Висарион прави своя комуна според нашите медии в махалите на Мухово, Пазарджишко. В края на 2020 пророка е арестуван в Русия (когато се виждат в чудо с антиваксърите), като десетки нашенци – негови последователи, без една стотинка в джоба не могат да се приберат от далечните степи.  Пиша си аз за Висарион и си пускам сутрешния блок на НОВА и там, бам, вторият кандидат президент – бивша колежка журналист, с 10 години опит в управлението на Евро Проекти и финансирания, учеща Национална Сигурност във Военната Академия, светла душевно, която се обявява за превъплъщение на пророчеството на Ванга. Извинете, поправя ни, тя е и в пророчествата на някаква руска гадателка. И ние има какво да дадем на света, наше, сакрално и чакрално, въпреки че при нас религиозно-политическо- феодалното е смесено с доста по-напредничави модели, като американското движение Quan например, до което се вееха и български флагове, докато се превземаше демоничната Капитолия.

 

 

Сценарият и водещите у нас са професионалисти, Кашпировски ряпа да яде. Нашият Тръмп, гологлавият ни нов месия, бивш продавач на мартеници (между другото и до него по едно време имаше един катаджия), този който обеща ферари на всеки, въпреки че симпатизира на Anonymous, сигурно след като го уволниха от американската телевизия, реши да подкрепи единствения и първи президент и правителство, поради една причина – имигрантите от Афганистан и това че имаме нужда да се защитим от тях. Не да се лиши от един от джиповете в кортежа си, за да нахрани и спаси някого от клетниците по пътищата например. Но това е в основата на квази сектантското мислене – ние и черната тъмна гора около нас, пълна с безброй врагове, дебнещи навсякъде. И само той, избраният, надареният със светлината ще разцепи мрака, ще паднат оковите и светлината ще възтържествува. Нещо подобно като преди, но в партизански информационен вариант. Тогава всичко това си бе официално и гласно, сега е конспиративно. То и за това в тази идеологема няма бизнес, партньорства, търговия, алъш-вериш, всичко е наши и ваши, приятел и враг. А капиталистите и търговците са най-голямото зло. И разбира се има винаги някой светъл спасител, който ще върне природосъобразен начин на живот, като в комуната на Висарион, ще успее да ни върне в града на Слънцето, при добрия катаджия, при човека от народа, човека който е получил знанието и просветлението свише и който мисли и се грижи за всички.

Според сценария и декларацията прочетена от новата партия на Слънцето в Парламента, здравните мерки са „Терор“. Липсва само плахост да се обяви високо че вирус няма, че е конспирация и т.н., поради простата причина, че има много средства за възстановяване от кризата, около 60 милиарда, така че криза трябва да има, за да има и възстановяване от нея, за сега.

 

 

Днес имаме в България един уж „нов елит“, рожба на протести и с огромни желания за промяна, но на ужким. Имаме си и Джон Траволта от Канада, ама на ужким. Защото в МкГил, който е най- престижният университет в Канада, студентите от днес са в протести, защото държавните мерки не са достатъчно твърди за опазването на човешки животи. А нашият Траволта е много готин, но даже намек да пренесе нещо от Канада в Софийския (нали вкара Харвард да сертифицира дипломи) няма. Обикновено от България се изнася, все пропускам този факт. Та и Траволта, по телевизора от някакъв див плаж, обяснява как щял да прави кмета известен, ако разбрал колко готино е зеленото. А кметът зеленото вече го е взел и не може Траволта да не знае това, но ние всички сме абдали, черпещи енергия от слънцето. И в един момент Талибаните съставиха правителство, започнаха борба срещу ИГИЛ, навярно и ваксинацията ще се случи под строй като в Канада, а ние?… Но може би имаме нужда от нещо изконно в този политически критичен (у нас са все критични) момент за нас. Да си отговорим, аджеба, какво означава „Демокрация“? Преразпределяне, Суверен, Избори, Общи Пари и някой да ги Харчи, да Пътуваме, Банани през май, Еврофондове, децата навън, море в Гърция, няколко апартамента? Либерали, педера***, евро-соиди, норвежци?

 

 

Демокрацията не е червен или син терор, тя не е вечно изчегъртване, вечна вендета. Тя не е взривяване на паметници, поливането им с боя и унищожаване на поколението преди. Тя не е постоянно строене на нови паметници, кой от кой по-висок, по-велик и светещ, важно да е от нашите. Демокрация не е феодализъм с радващи се  на слънцето крепостни селяни. Демокрация означава всички, всеки е свободен да избира, не мнозинството да решава, не мнозинството да избира вожда. Демокрация означава да се съобразиш с мнението дори на един. Демокрация означава плурализъм не популизъм, уважение, демокрация означава хората (демос), обществото което е изградено от хора, не обществено управление за хора. Различни хора, в което е красотата на демократичните общества, не само биват приемани. Но това няма как да се хареса на Слънцето – катаджия и шаманите около него, защото вместо крепостните да се радват на тръстиката и на топлите лъчи, с който ги дарява, докато консумира сексуалните си правомощия над жена им или дъщеря им, крепостните може да поискат да живеят като в Норвегия например, като хора.

 

 

Демокрацията обожава различията, дали ще е във вярата, дали ще е в разбиранията, дали ще е в сексуалността. Другото е тоталитарна мракобесна секта, в която има само една истина – бяло и черно… Да, ние сме едно много консервативно общество, каквото бяхме и преди това… и суеверно, вярващо в късмета и в съдбата, поради простата причина, че никога не са се намирали в ръцете ни.

 

 

От новите лица имаше едно, което смело заяви, че ще бъде българския Тръмп. То също следва комуникация чрез социалните медии, същата риторика, даже малко повече, то е вече мистериозно, холограмно, защото за разлика от Тръмп, малко са се срещали с него. Сценаристите му нарекоха половината ни общество терористи, само не съм сигурен, дали са си избрали Гуантанамо или Белене. То, лицето, също обвинява демокрацията, мрази корумпираното политическо блато, всички са врагове, когато не приемат неговото мнение. Има доста сходства с Тръмпова Америка, а най-фрапантното от тях е Q, което всячески атакува думата „демокрация“…

 

 

Q ни казва, че ценностите на демократите са нещо кухо и извратено. Демократите са люлка на разврат, педофилия, аборти, медицина и наука, алчни капиталистически корпорации, лакомия и Мак Доналдс смесен с Кока Кола, лицемерие, чуждоверци и Ислям. А ние сме патриоти, много важна дума в движението Q. Ние не само не вярваме на демокрацията и парламентаризма, не само се гаврим с храма на демокрацията – парламент и конституция, но и възвисяваме тоталитаризма – изключващ всяка форма на свободна воля. Ние опорочихме парламента, по много по-лош начин от това, което се случи в САЩ. Ние не само влезнахме, снимахме се и излезнахме. Нашите Q-ановци са вътре, част са от това което е в основата на малкото ни свобода, преди да почнат далаверите.

 

Но в обществото на Q, всичко е конспиративно в него ние се борим с „дълбоката държава“, с „блатото“, със „статуквото“, по същият маниер както го правеше Тръмп и както го прави Орбан. Ние не искаме свобода, не се борим за свободно общество в държавата Q, нас ни е нужен по-строг и справедлив (като в казармата), по-железен „бащица“, по възможност с много пагони, който да дойде и да въведе железни правила и ред. В има такава държава, този който говори, се показва от единственото свободно място, неговото. Като едно време новините по Първа Програма, някой ги чете и това е, стига толкова. Добри учители са си намерили нашите последователи. В това общество, този който никой не го е виждал, говори с постове, досущ като Тръмп и като нашия последовател. Всички са врагове, всички са маскари, защото други не трябва да съществуват, нямат място в Q. Там всичко е едно, истината е една, а различните нямат място.

 

Движението Q напомня модерна „секта“, в която разумът се унищожава и потъпква. Няма Ковид, от лаборатория е, ако не е лъжа. Прогрес е нещо лошо, технологическата революция е за пари, лъжа за да ни контролират, чипират. Науката не струва или е „сатанинско творение“, на което се преписват повече злини от колкото самият Сатана може да създаде. Но процъфтяват конспирации, суеверия, квази манихейски вярвания, преработен модел на това, което имахме преди 1989 година. Големия лош „Сатана“ от Запад, да ви звучи познато, да се замисляме кой много обича да го употребява?

 

 

Нещата се случват през ключовите думи. Спомняте ли си едно време, как всички имахме прякори и как се лепят те сега в политическото жонглиране. Ние имахме етикети за всичко. Тези от този град са такива, от другия еди кви си. Зубъри, бандити, курви, всеки си носи кръста… Ние бяхме разделени на махали, столица, общински град, елитни и посредствени училища, като всеки си носеше етикета. Етикетът идваше от кое семейство е, от кой клан. Етикетите са силата на Q, това е начина да различаваме враговете, които никога не са добри. Етикети смесени с хиперболи – никога, винаги, лош, добър, наши, ваши и едната истина.

 

Ключовите думи, етикетите в движението Q са част от ребуса, откриващ се по малко на просветените, надарени с възможността да разрушат омразната западна демокрация и още по-противната дума свобода. Това е като с предсказанията и окултното. Q предсказа това или онова, той е над статуквото, интуитивно виждащ подреденото и предначертано бъдеще. Това е „червеното хапче“, което ни позволява да си отворим очите и да видим „истината“, такава каквато е, защото Q ни говори истини, а ние трябва да го слушаме. Защото „истината“ е една и само Q е този, който я притежава. В тази истина няма място за „плурализъм“ и „индивидуализъм“, защото това е част от егоистичното прогнило общество, което пречи „бащицата да дойде“. В Q не съществува уважение и толерантност, това са нарицателни, генетичен недъг. Един алфа мъжкар, редник не може да бъде мек, та той е от лошите момчета, кара ферари, обут е в кожени гащи с цип и ти къса г**а.

 

В света на Q има врагове, те са охулвани, осмивани, обиждани, наклеветени, етикетите са за тях и за тези които не влизат в плана на Q. В демокрацията имаме опоненти, с който въпреки че имаме различни мнения, ние работим за добруването на обществото. Ние разговаряме с тях, преговаряме, ние не се опитваме да ги променим, а да намерим обща точка, върху която да стъпим. В така омразната демокрация, ние не се страхуваме от различията, а ги приветстваме като жизненоважна среда, за да съществуваме. В Q различното не вирее, има само една вяра и само една истина и повярвайте ми Q  я знае, Q  ви е казвал истината, и най- вероятно вие не сте го послушали, за да стигнете до това блато. Но Q  има план за блатото, има план за враговете, Q има план и за вашия живот. Необходимо е само да следвате тайните знаци и напътствия. Трябва само да се пробудите за единствената истина, защото иначе става страшно, превръщате се във враг. Врагът може да е идеологически, може да е системен, може да бъде всеки от вас, защото в Q винаги трябва да има виновни.

 

Но важното е че Q имат „план“, планът е ключовата дума в това движение. Докато в САЩ това звучи екзотично, у нас си имахме планова икономика, планов живот, планирано всичко. А сега, когато плановата икономика е провал, се наслаждаваме на „планирана“ политика, в която дори сценаристите излязоха на сцената, поради липса на актьори, защото скамейката се оказа къса. Но те, въпреки всичко държат да ни казват как и с кой да си лягаме. До 1989, по времето на железния ред „джендърите“ бяха психично болни, лекувани зад решетки. „Секс“ официално означаваше разплод и размножаване, това бе демографска дума, лишена от каквото и да е забавление. Адрес, работа, образование, се планираха не от индивида, а от просветените неколцина. Това е и основата на традиционното общество – планиран личен живот, отношения, семейство. В плана, ще ви забранят алкохола, ще ви забранят хазарта, ще ви забранят изневерите, ще ви забранят оргиите, ще ви забранят да си лягате с когото си пожелаете, това е план все пак, в името на доброто. Защото има един начин, една истина, по който само можете да имате личен живот, от началото до края, по график, като в комбинат. Той минава през строго регламентирани правила. В този живот вие нямата право на удоволствия, камо ли на духовно израстване. Вие трябва да служите на истината, на Q и да работите, да се възпроизвеждате, да се подчинявате на „плана“, защото живота ви е вече определен от някого по-просветен от вас, навярно с много дипломи. Въпросът е че просветените са нагоре по социалната стълба и трябва да бъдат слушани, те, децата им, внуците и… А те с кой и как си го слагат, си е техен бизнес.

 

В държавата Q вярата служи на държавата (или на катаджията), докато има нужда да служи, след това национализация на алчните попове и атеизъм, за да няма изобщо излишно замисляне. В държавата Q на свещениците ни им се подиграват с десетилетия от екрана, те са Нафарфориевци, те са джендъри, педофили, те са със златни ролекси, те са скеч на сценаристите. Думата „педофил“ е изключително конвертируема в Q, както и „свещеници педофили“. А църквата е навсякъде (вътре в нас), докато не се появи катаджията Висарион да я вдигне в нищото. Но неведоми са пътищата на Q, който руши всичко старо, Православие, Католицизъм, Протестантство, за да отвори път на бедния катаджия да се прероди в Исус.

 

В държавата Q се възхищават на социалното инженерство. На смазването на всякаква друга вяра, освен държавната религия и националното общо съзнание. Защото съзнанието е едно, както и истината, която е владение на Q. Защото мисленето е нещо лошо, още повече критичното. В държавата Q журналистите са обругавани, осмивани, те са посмешища, мисирки, продажници, лъжци. С тях не се разговаря, освен ако не им се караме поучително, защото истината е една и тя им се спуска от горе, а те трябва да я стенографират и предадат на непросветените маси. БНТ, БТА, Първа Програма, Минчо Празников, един трябва да чете продиктувания лист, всички други са либерасти. За съжаление в обществото Q, креативността и критичното мислене не струват нищо, защото те не могат да служат, освен със страх разбира се. Q е за смазването на социално нефункционалните, на нерепродуктивните, на генетичните грешки. Q е против абортите и джендърите, не могат да се плодят, а дърво без плод е само за подпалки… до там им са познанията по ботаника.

 

И важното е традиционното, много са важни потурите, овчиците, кравичките, баба на село, гайдите и хората, виещи се в кръг и всички са хванати за ръце. Като в слънчевия танц Паневритмия. Като при Висарион и Свидетелите на Йехова, да се откажем от медицината, да кажем не на западната наука и Сатаната и да започнем да живеем с природата, като в една щастлива еко Комуна.

 

 

Знаете ли какво ме притеснява с цялата тази Q история? Може една сутрин да се окажем в ролята на Афганистан, връщайки си живота, какъвто е бил преди 1000 години – вярванията, традициите, семействата, образованието, науката, изкуството, като от преди 1000 години. Или в по-добрия случай, като индианците и техните древни вярвания в резервати, в които ние да си живеем както си искаме. И докато светът около нас се върти с бясна скорост и ние да се радваме на вожда на Апачите, то чужденците да си плащат билетчета, за да ни гледат като живи експонати.

 

И Президентът Байдън в последния ден на август каза, че САЩ вече няма да използват армията си, за да се опитват да изградят демократични общества на места, където никога не е имало такива. Това решение не е само за Афганистан, а като цяло да се спрат опитите да се прекрояват други държави.

 

А свободата, тази извън сценария на Q, е състоянието или правото да бъдеш, да можеш да кажеш и да мислиш каквото си поискаш, без да бъдеш контролиран, без да ти бъде налагана истината, единствената истина по плана на Q. В състоянието на свобода можеш да постъпваш, да грешиш, да се променяш, да еволюираш без ограничения на плана. Свободата, като състояние на индивида, няма, не може да има, идеологически и политически рамки. Свободата не е математика, не е формула, няма уравнение, не е инженерно творение, в което ние сме част от този или онзи чертеж. И моля ви, не излизайте с обичайното, че суверенът ви е избрал и това ви дава право, параван да налагате сценарии върху всички. Ако не ми вярвате, посъветвайте се със звездите.

 

И нашия български здравен министър в последния ден на август каза, че имал в предвид някакви мерки, които за съжаление са в неговите правомощия за справяне с пандемията. И щял да се срещне с всички браншови организации – работодателски и синдикатите, за да ги обсъди… да обсъди с тях как ще се отрази грижата за нашите животи на икономиката и бизнеса.

 

Автор: Илиян Кузманов, Фонсдация „ArtAngel“

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Депутатите гласуваха единодушно за по-високи заплати на военните

Единодушно, със 195 гласа, парламентът прие на първо четене промени в Закона за отбраната и въоръжените сили. Законопроектът е...

Атанас Запрянов: Ударът на Израел по Иран не застрашава страната ни

"Ограничен удар от страна на Израел върху една конкретна цел - военновъздушна база северозападно от иранския град Исфахан. Знаем, че има удари и върху...

Депутатите гласуваха да са във ваканция преди изборите

Народното събрание няма да работи по време на предизборната кампания, решиха след двучасови спорове в пленарната зала депутатите от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. Няма да...

Пламен Киров: Свалянето на служебно правителство не е невъзможно

Свалянето на служебно правителство не е невъзможно, въпреки че не би трябвало да се случва, коментира преподавателят по Конституционно право и бивш конституционен съдия...

Внимание! Опасната борова процесионка атакува

За много сигнали за нашествие на опасни гъсеници у нас информира Нова тв. Насекомото борова процесионка предизвиква тежки алергични реакции, задушаване и дори смърт....

Вижте още