Паркинги в Индия се превръщат в крематориуми заради жертвите на Ковид

Най-четени

Фалшифицирали ли са документи Лена Бориславова и Кирил Петков?

"Не съм била търсена от органите на реда. По никакъв начин не се притеснявам от проверка, свързана с това общо...

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя),...

Крематориумът в Делхи, където Санджай действа като свещеник, се справя с толкова много тела от кошмара в Индия Covid, че е принуден да се разшири до прилежащ паркинг.

„Загубих броя“, каза той пред AFP за броя на мъртвите, доведени до съоръжението.

„Започваме при изгрев слънце и кремациите продължават след полунощ“, казва той до изгарящи клади и тлеещи купчини пепел.

Семействата тъгуват тихо по пътя на този квартал с ниски доходи, докато чакат реда на своите роднини, увити в бял плат и гирлянди от жълти невенчета.

Виещи линейки редовно носят все повече тела. Хората в домовете с изглед към крематориума живеят с вонята на горящи тела и виковете на скърбящи семейства.

Индийските болници са на предела си от увеличените случаи на коронавирус, при които хората умират извън вратите си или у дома поради липса на легла, лекарства и кислород.

Крематориумите работят извънредно, комините им се напукват и железните рамки се топят от постоянна употреба. Съобщава се, че дървата на места не достигат, а на някои семейства се казва да донесат своите, за да горят.

Много крематориуми и гробища казват, че официалният брой на загиналите от вируса не се доближава до реални брой тела, с които си имат работа.

Близо 80 процента от населението на Индия са индуси, според последното преброяване, около 14 процента – мюсюлмани и малко над 2 процента християни.

Индусите обикновено се кремират, докато мюсюлманите и християните традиционно избират погребения.

Официално в Индия се съобщава за 200 000 жертви на коронавируса, но според много експерти броят им е много по-висок.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Фалшифицирали ли са документи Лена Бориславова и Кирил Петков?

"Не съм била търсена от органите на реда. По никакъв начин не се притеснявам от проверка, свързана с това общо...

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП на 9 юни. Единственият участник...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя), Куклинден или (в западните църкви)...

Д-р Аспарух Илиев съветва: Който кашля повече от седмица, да се изследва за коклюш

Регистрираните случаи от коклюш в страната вече обхващат 21 области. Според здравните власти България вече е в условия на епидемия, но няма извънредна епидемична...

Днес празнуваме Лазаровден!

В миналото на днешния празник момците от селото са искали ръката на своята избраница   Днешния ден християните посвещават на Лазар, когото Исус възкресява. Лазаровден се празнува...

Вижте още