Кабинетът в оставка отново се събра на заседание в Банкя

Най-четени

Коментар: Външно не е за аматьори

МвнР не биваше да се оставя в ръцете на счетоводител одитор, пък бил той и служебен премиер. Дипломацията е...

Директорът на ФБР: „ТикТок“ е проблем за националната сигурност на САЩ

Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви, че социалното приложение "ТикТок" е проблем за националната сигурност на САЩ, предаде Франс...

Ангел Кунчев: До края на седмицата ще предложа да се обяви епидемия от коклюш

До края на седмицата ще предложа на министъра на здравеопазването в служебния кабинет д-р Галя Кондева да обяви епидемия...

Тази сутрин кабинетът в оставка отново се събра на заседание в дома на Борисов в Банкя.

„Вчера беше взето решение за проговори за доставка на руската ваксина. Това е противозаконно и притеснително. Спутник V не е медикамент, а препарат за профилактика. За да бъде доставена, както искат от БСП, трябва да мине през централизирана проверка. Този препарат поставя живота на българите в риск. Това решение не може да бъде изпълнено“, заяви здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

„Спазвайте закона – лоялни сме към ЕС. Нямаме нищо против руската или китайската ваксина. Когато ЕМА одобри ваксината, ще я вкараме, дотогава спазваме европейските правила. Нека те да нарушават закона, ние няма“, категоричен беше и Борисов относно Спутник V. „Ако искат и от Луната да си докарат ваксини, ако искат да си приемат и руската ваксина. Вие не правете нещо от което ще ви е срам“, посъветва той кабинета в оставка. „Всичко, което правим е в името на хората. От дистанцията на времето ще се разбере какво сме направили срещу пандемията“.

Проф. Ангелов съобщи, че в понеделник пристигат още над 200 000 дози от ваксината на Пфайзер. До края на месец юни се очаква колективен имунитет, с това или по-високо темпо на ваксинация.

„Докога ще ни държат? Нарочно го правят“, коментира Бойко Борисов политическата ситуация.

„Когато бъде одобрена ваксината, още същия ден ще подпишем договор за ваксинация. Спазваме правилата. Техните туристи са добре дошли – всичко е прекрасно. Но съм казал ясно, няма да шпионствате в България“, категоричен бе министър-председателят.

Бойко Борисов се обърна към здравния министър в оставка и заяви, че всички от Щаба му липсват, а утре му свалят конците след операцията на коляното.

„Във връзка с разследването на българската прокуратура днес в МВнР е извикан на разговори посланикът на Руската федерация. Нашият стремеж е да развиваме равнопоставени и нормални отношения с тях. Винаги, когато се засяга националната сигурност на Р. България и се извършват действия, нарушаващи международните ангажименти на двете страни– ние реагираме, няма как правителството да не реагира при текущата ситуация”, заяви външният министър в оставка Екатерина Захариева.

„Разбира се, че ще реагирате. Ще проведеш един честен и откровен разговор с руския посланик. Ще говориш и за ваксината. В момента, в който ЕМА каже да – ние подписваме договор и казваме „Заповядайте”. Не защото ваксината е руска, а защото спазваме правилата”, заяви Борисов.

По думите му руските туристи са добре дошли в страната ни и нашият стокообмен с тях расте. „Дали сме възможност по нашите тръби срещу такса да си прекарват газ. Казал съм им ясно – „Няма да шпионствате в България. Няма да правите такива неща”.

„С министър Ананиев ще направим така, че да всички хора да се чувстват спокойни до юни месец. Имаме програма „Старт в кариерата“, поради кариерата всички се въздържат да ги наемат. Мораториумът може да има цели да ни пречи на нас, но пречи на млади и безработни хора да работят“, каза социалният министър в оставка Деница Сачева.

„Утре забранявам всякаква работа, може само да пийнете кафе. Ние работим всеки ден през годината, но на разпети петък – не.”

Така премиерът в оставка приключи заседанието на Министерския съвет в домашна обстановка, на което бяха извадени акценти за стореното дотук и даде хоризонт за още работа „докогато може”.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Коментар: Външно не е за аматьори

МвнР не биваше да се оставя в ръцете на счетоводител одитор, пък бил той и служебен премиер. Дипломацията е...

Директорът на ФБР: „ТикТок“ е проблем за националната сигурност на САЩ

Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви, че социалното приложение "ТикТок" е проблем за националната сигурност на САЩ, предаде Франс прес. Рей направи това си изявление...

Ангел Кунчев: До края на седмицата ще предложа да се обяви епидемия от коклюш

До края на седмицата ще предложа на министъра на здравеопазването в служебния кабинет д-р Галя Кондева да обяви епидемия от коклюш, заяви пред журналисти...

Меглена Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев

Меглена Плугчиева изненадващо е подала оставка като съветник на служебния премиер Димитър Главчев, съобщава БНТ, а от Министерския съвет потвърдиха за БТА. Към момента...

Екатерина Михайлова: Външният министър стана ябълката на раздора, а това дава лош сигнал в чужбина

Предложението служебният премиер да поеме поста и на външен министър не е най-доброто. Съвместяването между премиера и позиция на външен министър е тежка задача...

Вижте още