Утре сутринта се подновяват ваксинациите с АстраЗенека в София

Най-четени

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на...

В петък сутринта Александровска болница ще е първата, която подновява най-рано ваксинирането срещу COVID-19 утре – от 8:30 ч. сутринта, съобщиха от лечебното заведение. Ще се използва ваксината на АстраЗенека, като това ще става във фургона пред бариерата на болницата.

Ще бъдат ваксинирани желаещите, регистрирани в електронния регистър, определени за 19 март, както и пропуснали имунизацията заради спирането на ваксината.

В Пирогов имунизацията в петък се подновява от 10:00 ч., също с препарата на АстраЗенека.
Ваксинирането ще бъде в два пункта, разположени в болницата и в други два пункта, разположени в медицинския център към лечебното заведение.

Ще се приемат всички, които имат онлайн записани часове за периода 12-19 март. За онлайн записаните пунктовете ще работят и в събота и неделя.

И Ваксинационният център на УМБАЛ „Св. Анна“ в София подновява имунизацията утре от 10:00 ч., съобщиха от болничното заведение. Ще се прилагат дози от препарата на АстраЗенека.

Осигурени са два ваксинационни екипа. Екип 1 ще обслужва гражданите, които са си записали ред за същия ден, 19 март. Екип 2 ще обслужва гражданите, които са се записали за предишни дати, но са пропуснали реда си, поради временното спиране на ваксинирането.

Електронният регистър на желаещите да се ваксинират срещу коронавируса възобновява запrсването за имунизация. Регистрирането на нови потребители обаче ще е възможно от събота – 20 март, съобщиха от дружеството „Информационно обслужване“.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент е друга, смята българският политолог. Дали...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на 9 юни. Това стана ясно...

Ще повлияе ли на България самоубийствената политика на РС Македония?

С желанието да денонсира договорите си с България, Гърция и ЕС, Скопие е на път да превърне еврочленството си в химера, да обтегне докрай...

Пореден скандал тресе „Евровизия“

Европейската комисия заяви днес, че ще иска обяснение от организаторите на 68-ото издание на песенния конкурс "Евровизия", завършил в нощта на събота срещу неделя...

Вижте още