Честита Баба Марта от женската организация на Републиканци за България

Най-четени

Автоматична Чернова

От 2021 г. досега в страната се проведоха избори общо седем пъти - пет за парламент, един за президент...

СУ и Съдебната палата получиха сигнали за бомба

Заплаха за поставено взривно устройство в Софийския университет "Св. Климент Охридски" е подадена тази сутрин, съобщиха за БТА от...

Вижте къде в България вече има умни домове

Какво представлява умната енергия, технологиите, свързани с нея и начина на използване, както и връзките ѝ с климатичните промени?...

По инициатива на женската организация на ПП „Републиканци за България“ беше проведена национална кампания за съхраняването и популяризирането на българските традиции. Бяха подарени стотици мартеници на медици от COVID отделения и медицински центрове. Част от стуктурите решиха да създадат настроение като украсиха дръвчета. Други изпратиха мартеници на българи в чужбина.

В стремежа си да бъдем полезни, съчетахме традиционния празник Баба Марта с инициатива за подкрепа на социални и неравностойни групи от обществото ни. Част от мартениците са закупени от  Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост, с. Оборище, обл. Варна  и Дневен център за възрастни с ментални увреждания и хронични психични проблеми „Св. св. Козма и Дамян”-Стара Загора.

Видин

Републиканци за България-Видин подкрепиха Национална инициатива на женската организация на партията посветена на 1 март, като украсиха Мартенско дърво в центъра на града, пред самия офис на партията. Традицията за декорация на дървета като мартеници е от няколко десетилетия и всяка година дървета-мартеници се украсяват в различни градове по света, където живеят български граждани. Идеята е да се популяризират богатите ни традиции и обичаи, да се „усмихнат“ градовете и да изпратим пожелание за здраве, благоденствие и берекет на всички българи по света!

Варна

По заявка потребителите на Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост, с. Оборище, обл. Варна,  изработиха прекрасни и весели мартеници по трудотерапия. За благодарност, екипът от Варна събра средства, и след обсъждане с директора на социалната услуга  закупиха материали – блокчета и пана за рисуване, цветни моливи, пастели, флумастри, бои за рисуване с пръсти, гланцирана и цветна хартия, волейболни топки, пластелин за моделиране и други.

Трудотерапията е един от основните методи за усвояване на нови умения у настанените в социалните услуги, както и за затвърждаване на вече придобити такива, развиване на фината моторика. С направеното дарение към Дома в с. Оборище, който е сред най-тежките по профил в страната, зарадвахме около 80 лица със средна и тежка умствена изпостаналост, и такива с психични разстройства. Благодарни сме и на директора на социалната институция за съдействието и своевременната реакция!

С красивите мартеници, които изпратихме по куриер, пък изказахме нашата благодарност към лекарите и медицинския персонал, работещи в Ковид -отделението при МБАЛ „Света Анна-Варна“ АД, с уважение за хуманния им труд и всеотдайност в борбата им с пандемията!

Стара Загора

Женската организация на ПП „Републиканци за България“ избра да отбележи обичая   заедно с екипа на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ЕООД- Казанлък.

Многопрофилното лечебно заведение предоставя на пациентите си диагностика и лечение, чрез широк спектър медицински услуги: вътрешни болести, ендокринология, кардиология, гастроентерология, детски болести, акушерство и гинекология и др.

С пожелание за здраве, благополучие и благодарност бяха закичени всички звена в екипа на болницата.

Берлин

Според официалната статистика в Германия живеят около 300 000 българи, но неофициалните данни сочат, че те надхвърлят половин милион. От десетилетия спасението за изпадналите в беда има конкретно име и адрес – отец Юлиян от Българската православна църква в Берлин. В приюта към храма, подслон са намирали хиляди бедни и гладни българи.

Координаторката на женската организация на ПП „Републиканци за България“- Стара Загора  Ванина Георгиева,  избра да сподели празника и с тях.

С надежда да пазим традициите си, при отец Юлин бяха изпратени мартенички, изработени от хора с ментални увреждания към дневния център „Св. св. Козма и Дамян“ в гр. Стара Загора.

София

Координаторът на женската организация на ПП „Републиканци за България“ Невена Стоянова и представители от столичните структури, посетиха медицински център по физиотерапия и рехабилитация в кв. „Овча купел“ гр. София.

„Благодарим за усилията и грижите, които полагате в тези тежки времена за хората. От името на Републиканци за България пожелаваме на вас и семействата ви много здраве, повече спокойствие и благоденствие”, каза Невена Стоянова.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Автоматична Чернова

От 2021 г. досега в страната се проведоха избори общо седем пъти - пет за парламент, един за президент...

СУ и Съдебната палата получиха сигнали за бомба

Заплаха за поставено взривно устройство в Софийския университет "Св. Климент Охридски" е подадена тази сутрин, съобщиха за БТА от МВР. На електронен адрес във висшето...

Вижте къде в България вече има умни домове

Какво представлява умната енергия, технологиите, свързани с нея и начина на използване, както и връзките ѝ с климатичните промени? Статията акцентира върху това как...

Един от възможните служебни премиери подаде оставка

Един от възможните варианти за служебен премиер - заместник-омбудсман Елена Чернева-Маркова, подава оставка. Това стана ясно, след като от председателя на парламента Росен Желязков, който...

Александър Сано е водещият на „Островът на 100-те гривни“ 

Актьорът Александър Сано е водещият на новото приключенско риалити „Островът на 100-те гривни“, което ще завладее тази есен зрителите на bTV. На едно от...

Вижте още