Конгресмен Дина Тайтъс пред Цветанов и Вълнев: Регионалното сътрудничество трябва да се изгражда на базата на демократични съюзи

Най-четени

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на...

За последният делови ден на Павел Вълнев и Цветан Цветанов във Вашингтон информира зам.-председателят на Републиканци за България в социалната мрежа.

Двамата са разговаряли с д-р Дина Тайтъс, конгресмен от Демократическата партия. „Г-жа Тайтъс е много добре запозната с динамиката на политическите отношения в Югоизточна Европа и Източното Средиземноморие. Член е на Комисията по външна политика и на Комисията по вътрешна сигурност в Камарата на представителите“, посочи Павел Вълнев.

Обменихме с д-р Тайтъс мнения по политическите процеси и предизвикателствата в региона. Съгласни сме заедно, че регионалното сътрудничество трябва да се изгражда на базата на демократични съюзи. С Цветан Цветанов представихме основните аспекти на външнополитическата платформа на „Републиканци за България“. Акцентирахме върху важността на развитието на трансатлантическите отношения. Включването на Гърция в Инициативата „Три морета“ би дала добра възможност за по-широк регионален обхват, респективно – по-добра ефективност при изпълнение на поставените цели, отбелязва Вълнев.

„Представих бизнес-климата в региона и необходимостта от по-силно присъствие на американски инвестиции, като гарант за демократично развитие на държавите от Западните Балкани. Конгресмен Тайтъс изрази увереност, че тази първа среща е само началото на едно добро и ползотворно бъдещо сътрудничество“, подчертава Павел Вълнев.

По-късно през деня Цветанов и Вълнев са провели среща със Стивън Бланк, старши съветник към американския Институт за мир и старши изследовател към Института за изследване на външната политика.

Професионалната визитка на д-р Бланк сочи, че той има над 40-годишен стаж като експерт по Русия, автор на множество изследвания в областта на руската външна политика и използването на руските енергийни проекти, като средство за влияние върху демократичния свят.

„По време на срещата беше обсъдено строителството на „Турски поток“ в България и забавянето с над 10 години на три пъти по-късия интерконектор Гърция – България, който би допринесъл за реалната диверсификация на газовите доставки за България“, коментира Вълнев акценти от разговорите.

На среща със Стивън Никс, директор за Евразия в Международния Републикански Институт е била представена политическата платформа на ПП „Републиканци за България“.

„Цветан Цветанов говори и за съдържанието на новото издание от изследвания на Евро-атлантическия център за сигурност „България и светът 2020“. Сред основните теми на анализите са регионалната сигурност в Черноморския регион, 5G и сигурността на страните от НАТО, имиграционните политики и други теми от взаимен интерес“, отбелязва Павел Вълнев и посочва, че с тези срещи деловата програма на двамата политици в столицата на САЩ е приключила.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент е друга, смята българският политолог. Дали...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на 9 юни. Това стана ясно...

Ще повлияе ли на България самоубийствената политика на РС Македония?

С желанието да денонсира договорите си с България, Гърция и ЕС, Скопие е на път да превърне еврочленството си в химера, да обтегне докрай...

Пореден скандал тресе „Евровизия“

Европейската комисия заяви днес, че ще иска обяснение от организаторите на 68-ото издание на песенния конкурс "Евровизия", завършил в нощта на събота срещу неделя...

Вижте още