Полицаи не плащат за зелена зона, използват за целта жилетки, фуражки и палки

Най-четени

Разпети петък е най-скръбният ден за християните

Днешният Велики, или Разпети петък, от Страстната седмица, е най-скръбният ден за християните. В него си припомняме за страданията,...

ДНК тест категорично показа, че Велико Минков е баща на бебето на Габриела

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова - Пеева, обвинена в убийството на съпруга ѝ Пейо...

Писателка изригна срещу защитниците на рекламите на хазарт

Публикацията е от фейсбук страницата на писателката Мария Касимова-Моасе по повод актуалните новини, че депутатите забраниха рекламата на хазарт...

Полицаи паркират безплатно в зелената зона на София. Служители на реда използват жилетки, фуражки, палки и други полицейски атрибути, за да „оправдаят“ престоя на личните си автомобили, без да плащат за това, предава БНТ.

От Центъра за градска мобилност обясняват, че са запознати с проблема, но отричат да толерират автомобилите с отличителни знаци. Твърдят, че ги санкционират, както всички останали.

Зрител, изпратил сигнал на БНТ заявява, че проблемът с неправомерното паркиране на автомобили, собственост на служители на полицията, е от години. Той многократно е изпращал сигнали до ЦГМ, но без особено голям резултат. Затова решава да потърси и съдействието на телевизията.

Екип на БНТ отива на място и успява да заснеме десетки автомобили в района, в които е имало уж случайно оставени служебни карти, палки, фуражки и жилетки. Това обаче все още не е доказателство, че въпросните автомобили са паркирали в зелена зона без да плащат и затова следва проверка някои от номерата чрез системата на ЦГМ.

Оказва се, че голяма част от колите не са пуснали СМС и им е поставена скоба. Отделно е бил викнат и паяк, който да вдигне колите в нарушение.

Днес разликата е осезаема и има много свободни места за паркиране, но все пак екипът на телеявизията открива нарушители, опитали се да паркират като поставят отличителен полицейски атрибут.

Сигурно няма човек, който живее близо да районно управление в София и който не виждал различни полицейски атрибути, оставени небрежно на таблото или между седалките. Дава ли това обаче право на полицейските служители да паркират без пари или на забранено място? Това пита и Калин Тихолов, който вече повече от година изпраща сигнали за проблема.

„Проблемът е, че в зелена зона има автомобили, които престояват повече от 4 часа чрез поставяне на отличителни знаци, което е злоупотреба със служебно положение и уронване престижа на институцията“, казва жителят на района Калин Тихолов.

От Центъра за градска мобилност твърдят, че контролът е непрекъснат и не толерират никого, независимо от служебното му положение.

„Аз не мога да отговарям защо полицейските служители поставят тези отличителни знаци, това не дава предимство при паркиране“, казва Емил Коларов от Централна градска мобилност.

И вчера е имало заскобени, както и днес два автомобила са с такива атрибути.

Чрез системата на Центъра за градска мобилност е проверен автомобил със светлоотразителна полицейска жилетка дали е платил за зона. Часът е вече 14.00, а по думите на Калин, колата е тук от сутринта. Оказва се, че няма пуснат СМС, но докато дойде автомобилът със скобите, СМС-ът се появява в системата.

Следващият нарушител обаче не успява да реагира и служителите на ЦГМ му поставят наказателна скоба.

Жителите на района се надяват засиления контрол да продължи.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Разпети петък е най-скръбният ден за християните

Днешният Велики, или Разпети петък, от Страстната седмица, е най-скръбният ден за християните. В него си припомняме за страданията,...

ДНК тест категорично показа, че Велико Минков е баща на бебето на Габриела

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова - Пеева, обвинена в убийството на съпруга ѝ Пейо Пеев. Това показват резултатите от...

Писателка изригна срещу защитниците на рекламите на хазарт

Публикацията е от фейсбук страницата на писателката Мария Касимова-Моасе по повод актуалните новини, че депутатите забраниха рекламата на хазарт и различни организации и медии...

Вижте как туроператор ви скубе, без да подозирате

"БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ" в случай на смърт на пътуващия е включил туроператор в офертата си за организирано туристическо пътуване. Това съобщи в ефира...

Тихомир Безлов: Може и да не бъдат приети окончателно промените в Закона за хазарта

Рекламата на хазарт е забранена и в момента, но регулаторите пренебрегват това. Това каза пред БНР Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията във...

Вижте още