Македонският президент ни направи на маймуни (колко още можем да търпим)

Най-четени

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент...

До днес мислех, че гърците държат палмата на лицемерието, но президента на Македония Стево Пендаровски се оказа достоен техен съперник. В момента в който Кирил Петков се прегръщаше с Димитър Ковачевски, Стево поздрави ОМО Илинден и упрекна България за неспазване на човешките права на македонците в България. Тъкмо Румен Радев призова властта в Скопие (съставена 100% от сърбомани) да официализира българското малцинство, Пендаровски предприе предварителна подготовка за „преброяване“ на етносите в Македония.

Какво означава тази хитрина? Президента на Македония, въоръжен с еничарска наглост знае, че повечето македонци се страхуват да се изявят като българи. Проучванията показват, че по-малко от 5000 смелчаги са готови да поемат риска с открито лице. Това е целта на управляващите сърбомани, начело със Стево Пендаровски. Българските искания за българско малцинство в Македония да се окажат безпочвени и София да стане за смях пред Брюксел.

Българската добронамереност в разговорите със Скопие не е безкрайна. Тя не бива да бъде взета за наивност. Срещу България няма приятели на България, а сърбомани! Всички са от едно котило. Качили са се на власт благодарение на антибългарски изяви. Веднъж слезли от нея, повечето от тях взимат български паспорти и идват да се лекуват в София.

Защо при разпадането на Югославия и създаване на „Републиката“ в нейната конституция се появиха „малцинства“ с изключение на българско? Толкова ли е труден този отговор? Всички го знаем – българите в Македония са заплаха за сърбоманите, защото са мнозинство. В последствие полицейщината на македонската държава продължи до днес със следенето на всички опити за връзки между България и българските потомци там.

Ето защо настояването на София за официализиране на българско малцинство там е контрапродуктивно. Кой би се осмелил в сегашната политическа ситуация да се появи в Скопие и Битоля със „звезда“ на ревера – българин?

Не е това решението на проблема. След като Брюксел и Вашингтон насърчават „побратимяването“ ни, те могат да наложат на Скопие да промени конституцията на бившата югославска република. Не в посока на българско „малцинство“, а премахване на малцинствата. Такава е американската конституция, съгласувана с френската. Освен това в момента Франция е председател на европейския съюз. Отличена възможност за приобщаването на Македония към Европа, чрез приравняване на нейното законодателство към европейското. Без малцинства, без расови различия е пътя към свободата на гражданите. Македонските не могат да бъдат изключение.

Автор: Божидар Чеков

Източник: Fakti.bg

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа и стреля. Всички охранители реагират,...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент е друга, смята българският политолог. Дали...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на 9 юни. Това стана ясно...

Ще повлияе ли на България самоубийствената политика на РС Македония?

С желанието да денонсира договорите си с България, Гърция и ЕС, Скопие е на път да превърне еврочленството си в химера, да обтегне докрай...

Вижте още