Лотарийна печалба от 28.5 милиона долара остана непотърсена

Най-четени

Loading

Незнайно защо собственикът на печеливш лотариен билет от новогодишната томбола не се е появил в клона на държавната банка Caixa Economica Federal, за да прибере печалбата си от около 28,5 млн. долара.

Периодът за заявяване на наградата е изтекъл на 1 април, уточнява телевизионният канал Globo. Според телевизията това е най-голямата награда, която не е потърсена от тези, които са успели да отгатнат всичките шест числа на печеливша комбинация.

Съгласно правилата на тиража, на победителя се осигуряват 90 дни да заяви наградата. В противен случай средствата се насочват към Фонда за финансиране на висшето образование, предаде агенция Фокус.

Според Globo джакпотът на новогодишната лотария е най-големия в историята на тегленията – 325,2 млн. реала или около 57 млн. долара. В същото време обаче, това не е първият път, когато победител „забравя“ печалбата си. Така само през 2020 г. почти 312 млн. реала – около 54,5 млн. долара – от наградния фонд останали непотърсени. През последните пет години победителите в държавната лотария са осигурили на държавата печалби за около 284 млн. долара.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Кой победи в първия дебат между Тръмп и Харис?

В първия дебат между Доналд Тръмп и Камала Харис се коментираха много от важните за американците теми - инфлацията,...

Вижте още