Кандидатите на Републиканци за България – Пловдив са новите лица на политиката

Най-четени

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

В българската политика съществува един основен проблем и той е, че в нея няма място за нови лица. През последните години изразът „нов път със стари муцуни“ се превърна в еквивалент на политическия живот. Политици с изтекъл срок на годност, които обаче продължават да се завръщат отново и отново. А за да се развива една държава, ѝ е нужен свеж прочит.

ПП „Републиканци за България“ залагат точно на такива хора – успели личности и експерти, които досега не са били част от системата, но имат огромно желание и най-вече нужния капацитет, за да я тласнат в позитивна посока.

Начело на листата за град Пловдив застава доц. Христо Димитров, който с годините е защитил позицията си като експерт в областта на науката и образованието. Той е действащ ръководител на катедра „Зоология“ към Биологичен факултет в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и като такъв учи младото поколение не само на знания, но и на личностно израстване. С ясен поглед в бъдещето доц. Димитров обляга надеждите си именно върху младите, защото вярва, че те ще са тези, които ще преобърнат камъка.

„Аз също не вярвах в политиката, до днес. Също чаках някой да оправи България, до днес. Днес искам да видя мечтите си за просперираща и модерна България сбъднати и реализирани. Защото аз също в чистата и свята република и искам да живеем заедно в нея. Ние, от Републиканци за България, сме едни от Вас. Подкрепяме идеологията за държава с правила“, коментира доц. Христо Димитров.

През 2013 година той работи засилено в екологичната мрежа на „Натура 2000“. За него съхранението и щаденето на околната среда е от изключителна важност, защото осъзнава, че ако искаме Земята да ни уважава, и ние трябва да я уважаваме.

За да върви едно общество напред, трябва да усъвършенства и технологиите си. Тук своето място намира Даниел Христов, който е безспорен експерт по „Информационни технологии“. Има богат практически опит в изграждането на електронно правителство и електронно управление, натрупан в страни от Централна Европа. Консултант e при въвеждането на електронна идентификация в Естония и Норвегия, а подобна идеология би искал да прокара и на родна почва, за да се избегне корупцията и да се улесни достъпът на гражданите към административни услуги. Г-н Христов е един от светлите умове на дигиталната общност на Пловдив, лектор е на различни дигитални събития.

Културата също е неизменно звено от едно общество, макар в България тя винаги да е избутвана някъде назад. В списъка на ПП „Републиканци за България – Пловдив“ обаче присъстват няколко представители на изкуството, които са готови да зараждат в душите ни желание към тези най-висши емоции.

Музиката е начин на живот за Сона Харутюн Фесчиян-Драганска. Освен музикант тя е и изящен ювелир, който следва съвременните изисквания на пазара. Сона е съпруга и майка, а щастието се изписва по лицето ѝ. Нещо все по-рядко срещано напоследък.

Всички отрасли се съчетават в синергия и разчитат, до голяма степен, на туризма. България е топ туристическа дестинация, но сякаш само ние не го виждаме. За това си има своите причини, но ПП „Републиканци за България“ е събрала тесни специалисти в областта на туризма, които да възвърнат едновремешната слава на страната ни за посещения на туристи от чужбина, както и по-голямо затвърждаване на природните ни дадености отвътре.

Такъв е Валентин Гаджонов – изключителен професионалист в сферата на туризма и иновативните хотелиерски технологии. Той придобива своя опит основно във Великобритания, където завършва в университета „Кеймбридж“. Едно от впечатляващите му постижения е, че създава първия в света дигитален рецепционист, кръстен „Ева“.

Светлин Сербезов е друг космополитен българин, чиито мечти обикалят земното кълбо. Той завършва висшето си образование в „City of London Collegе“ и „Kingston University MBA“ на Острова, след което започва професионалната си кариера в туристическия сектор в Лондон. След няколко години обаче Светлин се завръща в Родината и започва да развива иновативни, модерни и международни практики чрез своите дружества.

Емилия Шалева се определя като истински кореняк. Влюбена е в Пловдив и как иначе! Завършва средното си образование в култовата бивша „Лиляна Димитрова“, с разширено изучаване на немски език. Следва магистърска степен по Филология в ПУ „Паисий Хилендарски“ и тъй като е целеустремена жена, успява да изгради 25-годипна кариера в областта на търговските отношения. В наши дни участва активно в международния търговски процес, като се занимавам с внос и износ на стоки.

Може би най-мултифункционалният млад пловдивчанин, когото познаваме, е Светослав Енчев, който притежава цели пет магистърски степени –  „Спорт в училище“, „Приложна психология“, „Софтуерни технологии със специализация мобилни системи и приложения“. Не на последно място, в момента завършва докторантура по „Педагогика на обучението по информатика“. Светослав е добре познат на всички студенти, защото точно той години наред се грижи за общежитията на Пловдивския университет. С много труд и търпение успя да извоюва по-добри условия, като административен управител, както и да обедини всички университети в града в общата кауза, че на първо място са студентите. Втората професия на амбицирания пловдивчанин е футболен съдия.

Светла Крушовска е застрахователен посредник, която е свикнала да работи в интересна, провокираща и динамична среда. Професията ѝ е обвързана с безброй срещи с хора, но чудно – става приятел с голяма част от тях. Светла определено не е типичния застраховател, защото подхожда с особена грижа и добрина към всеки един. Извън работните си задължения, има много и все приятни хобита – литература, йога, декупаж и декорация, кулинария. Обича да пътува и да открива нещо ново от себе си при всяко непознато място.

Станимира Мишкова е с над 15 годишен стаж в счетоводството и човешките ресурси. Умело успява да лавира между двете страни – тази на работниците и тази на работодателите, като не се ограничава в колаборации само с български фирми, а гледа и отвъд. Тя се чувства успешна не само в професионален план, но и в личен – щастливо омъжена е, с 10-годишна дъщеричка, а няма нищо по-хубаво от това човек да се чувства пълноценен.

От своя страна, Петър Попов е бизнес човек с разширени познания по „Икономика“. Завършва две магистратури едновременно – в ПУ „Паисий Хилендарски“ и в Стопанската академия в Свищов, в специалностите „Бизнес икономика“ и „Международен бизнес и мениджмънт“. И ако това не е достатъчно амбициозно, Петър придобива стажа си в Европейския парламент в Брюксел, Франция и Турция. Изключително целенасочен и трудолюбив човек.

Още от училищната скамейка Никола Абаджиев знае, че когато порасне, иска да се занимава с „Икономика“. Без никакво колебание кандидатства и го приемат в „Европейски колеж по икономика и управление“ – Пловдив, специалност „Корпоративна Икономика“. В колежа завършва и магистърската си степен, а оттам нататък – светът е отворен хоризонт. Доказали се компании му гласуват доверие и от години разчитат на неговия талант и интелект.

Десислава Инкьова е посветена на здравословния начин на живот. По професия е детски педагог на деца от 1. до 4. клас. Самата тя е горда майка на двама младежи, а досегът до деца за нея е нещо незаменимо и безценно. Но освен това развива успешна практика със здравословни храни и напитки, като едновременно практикува зимни и морски спортове.

Веселина Бързева-Трифонова практикува най-великото изкуство – музиката! Завършва средното си образование в НУМТИ „Добрин Петков“, след което следва в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ със специалност „Педагогика на обучението по Музика“. Защитава и магистърска степен „Инструментално изкуство“, а към днешна дата предава таланта си на подрастващото поколение.

Станислав Дишлийски е човек, който зачита правилата. Той е икономист, справедлив и точен в изискванията си. От 2003 година работи като главен счетоводител, като в последствие отваря собствена счетоводна кантора. Благодарение на него голяма част от бизнеса в България изпълнява коректно и почтено административните и данъчните си права и задължения.

Даниел Китов е човек, който вижда потенциала на Пловдив-Европейска столица на културата като традиция, която трябва да бъде продължена. Специализацията му по „Туризъм и управление на човешките ресурси в туризма“ в НБУ отваря хоризонта му към нови и успешни идеи, а освен всичко останало, Даниел застава зад каузата на хората, страдащи от онкологични заболявания, като подпомага онкологичните медицински заведения в града под тепетата.

Експерт в областта на образованието и науката е и Елиза Котева, която е докторант по „Зоология“ към ПУ и отдава живота си в опазване на природата ни. Тя е и магистър по „Екология“, със специализация „Паразитология“. Участва в множество международни конференции и консорциуми по екологични теми. Освен това Елиза е майка, а обичта към заобикалящия ни свят започва от най-ранна детска възраст.

Хората не свързват кандидат-политиците със сърдечност, но защо пък да не?! Румяна Димитрова-Благоева е точно такава – една интелигентна, но много сърдечна и лъчезарна дама, която въпреки професионализма и експертизата си, остава здраво стъпила на земята. Тя се развива успешно в сферата на счетоводството и контрола и се откроява като човек, на когото може да се разчита.

Тодор Арабаджиев е с 10-годишен опит в намирането на персонал и човешките ресурси. По-голямата част от живота си прекарва в Лондон, което му помага да се нагледа на какви ли не различни персонажи – всеки със собствен стил, копнежи и страхове. Доста нужно качество при неговата професия. Отскоро Тодор се връща в България със семейството си, а сегашните му мечти са свързани с това да докаже на малката си дъщеричка, че Пловдив може да е едно прекрасно място за живеене, където чудесата се случват.

Спортът и медицината вървят ръка за ръка, защото и двете се грижат за здравето ни. Медикът, с доказани умения в листата, е Магдалена Лискова. Като медицинска сестра в кабинет на личен лекар е виждала и преживяла какво ли не. Един добър здравен работник се грижи не само за организма, но и за психиката ни, а Магдалена иска да надгражда себе си. Точно затова в момента взима своята бакалавърска степен в Медицински университет – Пловдив. Спортува редовно, като обожава леката атлетика, която закрепва и извайва всяка част на тялото ни.

Златина Георгиева е творец от дете. Дипломира се в една от най-известните италиански консерватории и макар да обикаля Стария континент, Азия и в частност огромния Китай, се връща да работи в Пловдив. Тя вярва, че младите талантливи българи трябва да останат в страната ни, за да се превърнат в посредници на промяната. Да не се отказват и да не се предават пред трудностите, изпречили се по пътя им.

А Мария Николова завършва „Икономика на туризма“ във „Висше училище по агробизнес и развитие на регионите“. Освен в аграрния сектор Мария реализира консултантска дейност по разработка на проекти по „Програма за развитие на селските региони“. Има множество разработени и одобрени проекти по различни мерки за малък и среден бизнес, които страдат от т. нар. консолидиране на аграрната индустрия и в последните години замират.

Сферата на високите технологии е добре позната на Боян Ганчев, който от 20 години е консултант на множество проекти, свързани с разработката, проектирането и внедряването на нови технологии в различни сектори на производството и услугите. Той е точен и коректен човек, който не се страхува да действа на мига и да поема рискове.

Това, което ги обединява, с всичките им различия и идеи, е любовта към България, към цветен Пловдив и най-вече – каузата за едно ново, по-добро начало. Защото за ново начало никога не е късно!

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад Пит, като им е казвала...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа и стреля. Всички охранители реагират,...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент е друга, смята българският политолог. Дали...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на 9 юни. Това стана ясно...

Вижте още