ВМРО-ДПМНЕ: Каракачанов лъже, за да спаси Заев

Най-четени

Валентин Мундров: Няма да има проблеми с машинното гласуване

Не смятам, че ще има проблем с машинното гласуване, каза в предаването "Събуди се" по Нова ТВ служебният министър...

България вече е в предизборна кампания

От полунощ официално започна предизборната кампания за изборите за Народно събрание и Европейски парламент. Тя ще продължи до 24:00 ч....

Вижте номерата на партиите в бюлетините за вота на 9 юни

Централната избирателна комисия изтегли в сряда номерата на партиите и коалициите в бюлетината за гласуване за предсрочните парламентарни избори...

ВМРО-ДПМНЕ излезе с остра реакция срещу публикувания от българския вицепремиер Красимир Каракачанов списък на македонски политици с български паспорти.

„ВМРО-ДПМНЕ категорично отрича лъжите, които Красимир Каракачанов публикува в своя профил във Фейсбук. Нито един от споменатите дейци на ВМРО-ДПМНЕ няма български паспорт, което само показва, че неговото съобщение днес е класическа фалшива новина”, се казва в изявление на опозиционната партия в РС Македония.

„Очевидно Каракачанов, воден от своята антимакедонска политика, има за цел на очерня и да фабрикува лъжи срещу дейците на ВМРО-ДПМНЕ и срещу партията”, се казва още в позицията.

Подчертава се, че ВМРО-ДПМНЕ е политическата партия, която „най-остро се противопоставя на отричането на македонския език, македонския народ, македонската идентичност и македонската история”.

От партията твърдят, че подобни изказвания на българския вицепремиер са от полза за правителството на Зоран Заев, „което е потънало в огромни скандали”.

Това показва, че премиерът е близък с всички антимакедонски сили, но „хвърленият пояс” от Каракачанов няма да помогне на неговия приятел Зоран Заев и правителството му да се спасят, категорични са от ВМРО-ДПМНЕ.

БГНЕС припомня, че по-рано днес вицепремиерът и министър на отбраната на България Красимир Каракачанов публикува в профила си във Фейсбук съобщение, че „120 000 граждани на Република Северна Македония в качеството си и на български граждани ще имат право да гласуват на предстоящите парламентарни избори”.

Той изброява някои от имената в избирателните списъци, сред които това на бившия министър на външните работи Антонио Милошовски, Петар Богойески, Филип Петровски, Тало Груевски и други, предаде БГНЕС.

Петар Богойески – лидер на „Македонски концепт”, публикува в своя профил във Фейсбук обръщение, в което заявява категорично, че няма български паспорт.

Той призовава Каракачанов или му се даде паспорт по бързата процедура, или да докаже „ всички лъжи и клевети в съда”.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Валентин Мундров: Няма да има проблеми с машинното гласуване

Не смятам, че ще има проблем с машинното гласуване, каза в предаването "Събуди се" по Нова ТВ служебният министър...

България вече е в предизборна кампания

От полунощ официално започна предизборната кампания за изборите за Народно събрание и Европейски парламент. Тя ще продължи до 24:00 ч. на 7 юни.  Във връзка с...

Вижте номерата на партиите в бюлетините за вота на 9 юни

Централната избирателна комисия изтегли в сряда номерата на партиите и коалициите в бюлетината за гласуване за предсрочните парламентарни избори и в бюлетината за избори...

Вижте събитията, с които отбелязваме Деня на Европа днес

Редица инициативи ще се състоят в страната по повод днешния Ден на Европа. В България той се отбелязва съгласно Постановление 54 на Министерския съвет...

AstraZeneca изтегля от световния пазар ваксината си срещу Covid-19

Ваксината на AstraZeneca срещу Covid-19 Vaxverzia ще бъде изтеглена от световния пазар. От вчера ваксината не е разрешена за употреба в Европейския съюз, след...

Вижте още