Цветанов: Влизайки в парламента ще възстановим нормалната работа на институциите

Най-четени

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя),...

Д-р Аспарух Илиев съветва: Който кашля повече от седмица, да се изследва за коклюш

Регистрираните случаи от коклюш в страната вече обхващат 21 области. Според здравните власти България вече е в условия на...

Държавата в момента се управлява от джипка и ще бъде на автопилот само след няколко дни, когато всички министри ще участват в предизборната кампания. Това означава, че те не са се стремили да управляват разумно, а просто да направят своята предкампанийна подготовка с харченето на държавни средства, возейки се с премиера из страната. Това коментира в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов, по повод започващата предизборна кампания.

Цветанов припомни, че партия ГЕРБ за първи път ще организира парламентарни избори, докато е в управление. „Виждаме, че бившият министър на вътрешните работи, който Борисов сам назова като свързан с ДПС, сега е водач на една от листите. Сегашният вътрешен министър също е водач, както и всички ключови министри, разбирате ли, че няма да имаме управление“, каза Цветанов и посочи, че единствено за министъра на културата няма информация да е водач на листа.

„В условията на Ковид, ние имаме само монолог от страна на правителството.  Няма диалог с обществото, нито реален парламентарен контрол“, така Цветанов отговори на въпрос за масираното медийно присъствие на членове на правителството и управляващата партия.

„Това, което ние ще направим след влизането ни в парламента е да възстановим нормалната работа на институциите“, категоричен бе председателят на Републиканци за България.

„Борисов в момента казва нещо много важно към членовете и симпатизантите на ГЕРБ – вие не сте ми необходими, трябват ми само тези министри, с които понесохме целия товар, а вие не трябва да имате отношение към депутатите, които трябва да бъдат избрани“, коментира Цветан Цветанов.

По думите му подобно негативно отношение от премиера и лидер на партия има и към депутатите, които през цялото време са били послушни.

„Ще има много разочаровани достойни и честни симпатизанти на ГЕРБ, които са искали да има нормален организационен политически живот“, прогнозира Цветанов. Той изрази мнение, че точно тези хора намират своя разумен избор в Републиканци за България.

Българските граждани в момента се нуждаят от информация, за да могат да направят своя избор и да се повиши избирателната активност.

„За статуквото най-важно е да има ниска избирателна активност и да разчитат на твърдите си ядра, както и на контролиран и корпоративен вот“, коментира Цветанов.

По повод провелите се частичните избори той припомни, че партията участва със свои кандидати в 7 населени места. Цветанов представи данни, според които Републиканци за България има общо около 1200 гласа, което нарежда партията на трето място по изборни резултати след ГЕРБ и ДПС.

„Републиканци за България е първата политическа сила, започнала да представя управленската си програма в секторните политики, първата партия, която се регистрира за вота и първата, окомплектовала листите си“, припомни Цветанов.

„Имаме 480 кандидати – пълни листи във всички многомандатни избирателни райони в страната“, подчерта председателят на партията.

„На предстоящия парламентарен вот, всеки трябва да гласува за хора, които могат да очертаят хоризонт“, категоричен е Цветан Цветанов.

Според Цветанов, който преди дни бе на работно посещение във Вашингтон, в момента е много актуална темата за инвестиционния фонд по Инициативата „Три морета“, но България отсъства от тези политики.

„Във външнополитически план България вече е със загубено доверие“, заяви той, по повод неучастието на страната ни във военноморското учение „Посейдон – 21“. По думите му, когато държавата е в невъзможност да изпълнява ангажиментите си, като член на НАТО, се нарушава оперативната съвместимост на страните. Той е категоричен, че по темата трябва да се носи отговорност  – за проявено безхаберие или обслужване на руските интереси.

Цветанов посочи за пример Румъния, която стои по-надеждно и адекватно в Черноморския регион.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя), Куклинден или (в западните църкви)...

Д-р Аспарух Илиев съветва: Който кашля повече от седмица, да се изследва за коклюш

Регистрираните случаи от коклюш в страната вече обхващат 21 области. Според здравните власти България вече е в условия на епидемия, но няма извънредна епидемична...

Днес празнуваме Лазаровден!

В миналото на днешния празник момците от селото са искали ръката на своята избраница   Днешния ден християните посвещават на Лазар, когото Исус възкресява. Лазаровден се празнува...

Кунчев каза ще обявят ли извънредна епидемична обстановка заради коклюш

Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради разпространението на коклюш, защото не е необходимо,  съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел...

Вижте още