Тръмп се завръща на политическата сцена с реч пред консерватори

Най-четени

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

Решен да покаже, че все още е голяма сила в Америка и с готовност да прочисти критиците в Републиканската партия, Доналд Тръмп ще произнесе първата си голяма реч след завършването на президентския си мандат, пише „Guardian“.

Той ще говори на най-голямото ежегодно събиране на консерваторите. Събитието ще се състои в Орландо, Флорида. Социологическото проучване се очаква да покаже, че той е първият избор на Републиканската партия за кандидат за президент на САЩ през 2024 г.

Доналд Тръмп-младши заяви на Конференцията за консервативно политическо действие (CPAC), че че очакват с нетърпение речта на бившия президент в неделя и изрази увереност, че тя ще сплоти консерваторите около Доналд Тръмп и движението „Да направи Америка отново велика“ като бъдещето на Републиканската партия.

Ежегодното събитие винаги води до някакви големи промени в консервативното движение. През 2009 г. конференцията се отрече от президентството на Джордж У.Буш, което доведе до войната в Ирак и завърши с финансова катастрофа. През 2016 г. изрази притеснението си от възхода на Тръмп, който отмени речта си, но година по-късно консерваторите подкрепиха милиардера и администрацията му.

Тазгодишната конференция изглежда е доказателство, че Републиканската партия повече не е от традиционните мейнстрийм партии, а се насочва към крайнодесен екстремизъм. Говорителите на конференцията атакуват „културата на отхвърлянето“ (cancel culture), радикалния социализъм и големите технологични компании.

Култът към личността на Тръмп се проявява в тениски, шапки, маски и други продукти с лозунги като „Тръмп 2024“ и „Липсва ли ви?“, както и огромна статуя със златист цвят на 45-ия президент.

В петък републиканският сенатор Тед Круз заяви пред присъстващите на конференцията: „Нека ви споделя нещо: Доналд Тръмп никъде не отива“.

Отсъствието на влиятелни републиканци на конференцията също е политически барометър. Бившият вицепрезидент Майк Пенс отхвърли покана, въпреки че организаторите уверяват, че остава в приятелски отношения с бившия си шеф. Лидерът на мaлцинството в Сената Мич Макконъл и бившият кандидат за президент Мит Ромни не се очаква да присъстват, както и други влиятелни републиканци.

Но дали 74-годишният ще успее да получи властта през 2024 г. остава неясно. Тази седмица прокуратурата в Манхатън успя да се сдобие с данъчните декларации на Тръмп от последните близо 10 г.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад Пит, като им е казвала...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа и стреля. Всички охранители реагират,...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент е друга, смята българският политолог. Дали...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на 9 юни. Това стана ясно...

Вижте още