Извън радара: Изчезна осъден убиец, изгорил жертвата си на клада

Най-четени

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на...

Осъден на 18 години затвор за жестоко убийство е изчезнал и е обявен за общодържавно издирване. Това става ясно след заседание в Апелативния съд в Бургас, на което подсъдимият Динко Вълчев не се явил, въпреки че делото е по негова жалба срещу присъдата на Бургаския окръжен съд, пише „24 часа“.

Състав на съда разгледа по реда на задочното производство делото за смъртта на 47-годишния Бехчет Исмаил и го обяви за решаване.

На първа инстанция 50-годишният овчар Динко Вълчев е признат за виновен за това, че на 20 март 2015 г. в местността „Перчемлията“, в землището на бургаското село Изворище, умишлено умъртвил търговеца на животни от Айтос Бехчет Исмаил. След като го убил, овчарят запалил клада в стопанството си и изгорил трупа на Бехчет. После разпръснал пепелта с човешките останки на сметище край Бургас. Двамата се скарали след спор за продажба на животни.

На 16 юни 2020 г. окръжният съд в Бургас наложи присъда от 18 г. затвор при  първоначален „строг режим“ за Вълчев, както и да заплати по 150 000 лв. кръвнина на съпругата на Бехчет и двете им деца.

Тогава съдът му даде обаче и мярка за неотклонение парична гаранция от 1000 лв. и забрана да напуска страната. Прокуратурата внесе протест и месец по-късно Апелативният съд постанови най-тежката мярка „задържане под стража“. В това време обаче овчарят изчезва, а когато служители на Съдебна охрана отиват да го приберат от посочения адрес, не го намират.

Няма данни подсъдимият да е напускал пределите на страната, казаха от Апелативния съд. Според магистратите неявяването на подсъдимия няма да попречи на изясняване на обективната истина и даде ход на делото.

Прокуратурата пледира за потвърждаване на първоинстанционната присъда като правилна и законосъобразна. Представителят на частните обвинители се присъедини към становището на държавното обвинение.

Защитата пък настоя за отмяна на постановения съдебен акт и за оправдаване на подсъдимия, алтернативно връщане на делото за ново разглеждане в окръжния съд.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент е друга, смята българският политолог. Дали...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на 9 юни. Това стана ясно...

Ще повлияе ли на България самоубийствената политика на РС Македония?

С желанието да денонсира договорите си с България, Гърция и ЕС, Скопие е на път да превърне еврочленството си в химера, да обтегне докрай...

Пореден скандал тресе „Евровизия“

Европейската комисия заяви днес, че ще иска обяснение от организаторите на 68-ото издание на песенния конкурс "Евровизия", завършил в нощта на събота срещу неделя...

Вижте още