Доц. Мангъров: Решението ми да се присъединя към АБВ не е политическо, а човешко

Най-четени

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

Ако исках да вляза в политиката, щях да оглавя листата на друга партия, а не на АБВ. Така инфекционистът доц. Атанас Мангъров коментира в „Лице в лице“ издигането му за водач на листа за предстоящите избори.

Това доведе до остра реакция на Георги Първанов, който е основател на политическата сила и почетен председател.

„Моето решение да бъда там не е политическо, а човешко. Това е партия, която се обърна към мен, довери ми се и споделя моето виждане за нещата. Тя ми дава пълна свобода, аз не съм ангажиран с нищо там. Смятам, че моят избор е правилен и съветвам хората да ме последват“, каза доц. Мангъров.

По думите му хората не трябва да се делят на леви и десни, а да се дистанцират от статуквото. Относно реакцията на Първанов, инфекционистът заяви, че не е целял да предизвиква разцепление в партията, но се радва, че политическата сила е застанала зад него.

„Хората, на които им е дошло до гуша – трябва да се присъединят към нас.(…) Хората трябва да се обединят срещу тази сила, която е наднационална и кара страните да се самоубиват по всякакъв начин. Малките хора трябва да се противопоставим на това бедствие“, заяви инфекционистът и допълни, че мерките срещу пандемията са неефективни.

Според него средната възраст на загиналите от коронавирусна инфекция е 75 г., почти колкото е и средната продължителност на живота у нас. Доц. Мангъров заяви, че единствените ограничения трябва да са за рисковите групи, за които има вариант да изкарат тежко заболяването и да се спазва хигиена.

Относно новите варианти на коронавируса, той посочи, че те не засягат вече преболедувалите хора. Добави, че ако ваксината действа и на новите разновидности, както се твърди, то хората не трябва да се притесняват от повторно заразяване. Доц. Мангъров каза, че няма обяснение защо в държавите с най-много рестрикции – нивото на заразени е високо.

„Много скоро ще стигнем до това сакрално число – 70% от хората да са се срещали с вируса, докато ние се натуткаме с ваксините.(…) Много често ме питат: „Да се ваксинирам ли?“, а аз им отговарям: „Все едно ме питате да се оженя ли?“. Проблемът е, че тези ваксини не са изпитани по правилата на добрата клинична практика и да се налагат такива продукти масово е неразумно и рисково“, коментира инфекционистът.

Той заяви, че трябва да се проучат дългосрочните страничните ефекти от ваксините, а за целта са нужни години. Допълни, че гласът на хората, които са на неговото мнение, се заглушава.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад Пит, като им е казвала...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа и стреля. Всички охранители реагират,...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент е друга, смята българският политолог. Дали...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на 9 юни. Това стана ясно...

Вижте още