САЩ обмислят връщането на войските в Афганистан

Най-четени

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент...

Пентагонът допуска преразглеждане на решението за изтегляне на американските войски от Афганистан заради нарушените от талибаните мирни споразумения, съобщи АП.

Изказвайки се в четвъртък на брифинг за пресата, помощник-шефът на Пентагона по обществените въпроси Джон Кърби потвърди, че в момента в Афганистан има около 2500 американски войници.

„Понастоящем не са взети решения как ще изглежда това присъствие на силите в бъдеще. И бих казал следното на лидерите на талибаните: вие усложнявате окончателното решение за присъствието на САЩ в Афганистан поради нежеланието си да поемате ангажименти за разумни, устойчиви и надеждни преговори „, каза говорител на Пентагона. „Талибаните – каза Кърби – не са изпълнили задълженията си към Съединените щати“.

Във връзка с това му беше напомнено, че в съответствие със споразуменията с талибаните САЩ трябва да изтеглят всички свои войски от Афганистан до май. „Не искам <…> да предвиждам определени резултати.

Мога да кажа, че целта все още е налице, знаем за крайния срок през месец май. Въпреки това, ние ще вземаме решения по трезв и рационален начин, водени от това, което отговаря на всички наши интереси, както и на нашите партньори в Афганистан и партньори и съюзници от НАТО „, отговори Кърби.

Според него Вашингтон, заедно с чуждестранни партньори, в момента търси „най-добрите решения за бъдещето при наличието на сили“ на коалицията в Афганистан. „Ще разгледаме всичко в голям мащаб“, допълни още той.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа и стреля. Всички охранители реагират,...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент е друга, смята българският политолог. Дали...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на 9 юни. Това стана ясно...

Ще повлияе ли на България самоубийствената политика на РС Македония?

С желанието да денонсира договорите си с България, Гърция и ЕС, Скопие е на път да превърне еврочленството си в химера, да обтегне докрай...

Вижте още