Нов вариант на COVID-19 в САЩ?

Най-четени

Loading

За възможна поява на територията на САЩ на нов вариант на коронавируса, който започва да ускорява разпространението си, предупреди работната група при Белия дом, занимаваща се с проблемите на борбата с пандемията. Това съобщи тв каналът Си Ен Би Си, цитиран от Ройтерс.

С появата на този нов вариант експертите свързват почти резкия ръст на заболеваемостта от COVID-19 в САЩ в сравнение с пролетта и лятото, когато е циркулирал предишен вариант на вируса, уточнява БТА, цитирайки документ, получен от телевизията.

Според университета Джонс Хопкинс до този момент в САЩ за регистрирани 21 776 072 случая на заразяване с коронавируса, като са починали 367 635 души. САЩ остават на първо място по брой на заразените и на починалите.

Новоизбраният президент Джо Байдън, който ще встъпи в длъжност на 20 януари, обяви вчера като една от първите си задачи да осигури повече ваксини срещу вируса и да ускори ваксинацията на населението, която изостава от набелязаната федерална програма. Според нея още до края на 2020 г. в страната трябваше да има 20 млн. ваксинирани хора, а до вчера в САЩ само 6 млн. бяха получили първата доза от ваксината.

 
 

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Кой победи в първия дебат между Тръмп и Харис?

В първия дебат между Доналд Тръмп и Камала Харис се коментираха много от важните за американците теми - инфлацията,...

Вижте още