Взрив в завода за целулоза „Свилоза“ в Свищов

Най-четени

Loading

Взрив е станал завода за целулоза „Свилоза“ край Свищов. Пострадали са трима души, като единият е в по-сериозно състояние – с изгаряния по лицето. Той е транспортиран в болница. На другите двама е оказана медицинска помощ на място.

„Преди половин час ме уведомиха, че в склада за натриев хлорид е възникнал пожар, след това експлозия. Цялата сграда е в стъкла“, обясни кметът на Свищов Генчо Генчев.

По неофициална информация на Нова тв се е получила химична реакция в производствен цех, последвала експлозия, вследствие и пожар.

Пожарът е потушен и ситуацията е овладяна. Всички служители са изведени от цеха. Към момента няма данни за опасност от замърсяване на въздуха. Екипи на пожарната са на място до пълното ликвидиране на произшествието, информираха пред БТА още от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Всички служители са изведени от цеха. Към момента няма данни за опасност от замърсяване на въздуха. Екипи на пожарната са на място до пълното ликвидиране на произшествието, съобщават още от областната дирекция.

Инцидент в „Свилоза“ имаше и през 2020 г. Тогава около 50 огнеборци с 8 противопожарни автомобила се пребориха с пламъците, които бяха тръгнали от самозапалила се гора.

Само преди няколко дни взрив отне няколко живота и в склад за фойерверки край Елин Пелин. Единични експлозии все още пречат на аварийните екипи да влязат в помещенията.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Кой победи в първия дебат между Тръмп и Харис?

В първия дебат между Доналд Тръмп и Камала Харис се коментираха много от важните за американците теми - инфлацията,...

Вижте още