Фалшифицирали ли са документи Лена Бориславова и Кирил Петков?

Най-четени

Кабинетът одобри личните карти да струват 30 лв.

Кабинетът одобри на заседанието си почти двоен скок на цената за издаване на лична карта - от 18 на...

Коментар: Викали са му „натовски генерал“, а той е служил на кремълския дневен ред

Разделното време принуждава всеки да се определи и да заеме истинската си позиция. Независимо от това дали са му...

ЦИК сваля предизборни билбордове на ПП-ДБ, съставя акт на Денков

Централната избирателна комисия (ЦИК) нареди агитационни билбордове на ПП-ДБ да бъдат премахнати. Решението е взето снощи след жалба от...

„Не съм била търсена от органите на реда. По никакъв начин не се притеснявам от проверка, свързана с това общо събрание“. Така Лена Бориславова от ПП-ДБ коментира пред bTV разследването на сайта „Биволъ“, според което тя е фалшифицирала документи през 2021 година, за да може Кирил Петков да стане министър на икономиката в служебния кабинет, докато все още е член на Управителния съвет на сдружение „Да запазим Корал“.

Бориславова призова органите на реда да си свършат работа, без да потвърждава или отрича изнесените данни в журналистическото разследване.

„И всичко, което мога, ще съдействам на всякакви разследващи органи да излезе истината. Бил ли е или не Петков част от УС на Сдружението към момент, в който той е встъпил в длъжност като министър на икономиката? Това са факти, които могат да се видят в Търговския регистър“, коментира Бориславова.

В събота сайтът „Биволъ“ публикува документи, за които се твърди, че са съставени с фалшив подпис на председателя на „Да запазим Корал“ Атанас Русев. Първият е пълномощно, с което Лена Бориславова може да се разпорежда с делата на Сдружението. Останалите са протокол от заседание, на което се взима решение за освобождаване на Кирил Петков като член на управителния съвет и назначаването на Мартин Драгулев на негово място и декларация за истинност. Неверните обстоятелства били нужни, за да се изчисти от всякакъв вид конфликт на интереси.

„Това е „иконата“ на „Продължаваме Подмяната“, Лена Бориславова, която се е изгаврила с мен и сдружението което представлявам, като си е направила фалшиво пълномощно от мое име и още куп фалшиви документи и подписи, с което е сменила Управителния Съвет на нашето гражданско сдружение „Да запазим Корал“. Ред престъпления според Наказателния Кодекс“, пише Русев в профила си във Facebook, публикувайки разследването.

„За да може нейният Кирил Петков да влезе във властта. В нарушение на закона. Каква може да е движещата сила за подобна жестока наглост и чувство за абсолютна безнаказаност? А напоследък, по всички медии с арогантното си и надменно поведение, и ясното желание отново да управляват и решават бъднините на нашата България?!?!? Каква мизерия на съзнанието“, добавя Русев.

От сдружението през юни 2023 година са подадали сигнал за фалшифицирането на документите в Софийската градска прокуратура и в ДАНС.

„Чак след сигнала ни, при разпита, ни показаха фалшивото пълномощно и името в него“, обясни Русев в коментарите под публикацията си.

Пред bTV казуса коментира и основателят на „Да запазим Корал“ Атанас Чобанов, който според разследването по документи се оказва присъстващ на заседанието, когато е взето решението за освобождаване на Кирил Петков като член на управителния съвет и назначаването на Мартин Драгулев на негово място.

„Точно гледам документите и виждам, че всъщност на моя подпис е насолен подписа на човека, който е отдолу, но това не променя нещата, тъй като наистина има фалшификация“, казва пред медията Атанас Чобанов – главен редактор на bird.bg.

На въпрос дали е присъствал на това заседание, Чобанов отговаря следното:

„Не, даже не съм уведомен, вчера научих. Изобщо не съм уведомен, не съм присъствал, не съм подписвал нищо и е шокиращо това, което виждам. С подпис на Лена Бориславова са вкарани всички тези документи. По този начин се крадат фирми. Шокиращо е“.

Ден по-рано в отговор на твърденията в разследването Кирил Петков коментира пред журналисти, че е бил част от сдружение „Да запазим Корал“, но е излязъл от организацията през 2021 г. По думите му изведнъж и отникъде, в предизборната кампания, „поредният фишек от ДАНС“ идва три години по-късно.

„Чудят се вече какво да направят. В тази кампания явно не могат да ни оборят на реалните идеи как България да изглежда и искат да ни заровят в калта и ДАНС, разбира се, е бухалката, която се използва“, добави Кирил Петков, цитиран от БТА.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Кабинетът одобри личните карти да струват 30 лв.

Кабинетът одобри на заседанието си почти двоен скок на цената за издаване на лична карта - от 18 на...

Коментар: Викали са му „натовски генерал“, а той е служил на кремълския дневен ред

Разделното време принуждава всеки да се определи и да заеме истинската си позиция. Независимо от това дали са му викали „натовски генерал”, а той...

ЦИК сваля предизборни билбордове на ПП-ДБ, съставя акт на Денков

Централната избирателна комисия (ЦИК) нареди агитационни билбордове на ПП-ДБ да бъдат премахнати. Решението е взето снощи след жалба от страна на ГЕРБ-СДС за нарушение...

Главчев: Членството на България в НАТО предложи гаранции за сигурност

„Членството на България в НАТО предложи на българските граждани най-солидните гаранции за сигурност. То беше цивилизационен избор, послужи за вдъхновение и мотивация на няколко...

Васил Найденов: Познавам най-богатите хора, но не ходя да се моля за спонсорство

Аз знам какво искам и това е лошо в музиката. Може би това е причината да съм вечно недоволен от себе си, от музиката, от...

Вижте още