Вижте защо падна главата на още един кмет на ПП-ДБ

Най-четени

Оперираха в „Пирогов“ простреляното дете

18-месечното дете от Враца, което бе простреляно в главата, е оперирано в най-голямата спешна болница "Пирогов", съобщиха от лечебното...

Среща при Главчев заради атаката на Иран срещу Израел: Няма непосредствена опасност за сигурността на България

Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България. Това беше докладвано на служебния министър-председател Димитър Главчев, който тази сутрин...

Автоматична Чернова

Писането на поезия е талант, с който човек или се ражда, или не. Това каза Стефан Цанев по време...

Общинската избирателна комисия (ОИК) във Варна излезе миналата вечер с решение за предсрочно прекратяване на пълномощията на кмета на район „Приморски“ в града Николай Желязков, издигнат от ПП-ДБ. Комисията анулира издаденото му удостоверение за избран районен кмет. 

От комисията припомнят, че е получен сигнал от 29 януари относно несъвместимост на Желязков като районен кмет на район „Приморски“, община Варна, а към сигнала е приложена разпечатка от Търговския регистър за вписването му в качеството на ликвидатор на дружество „КОНТЕКСТ ПЛЮС“ ЕООД и е изложено искане ОИК – Варна да направи проверка, информира БТА.

Желязков не е уведомил ОИК за наличие на несъвместимост с поста в едномесечен срок от полагането на клетвата. Решението на ОИК – Варна подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Административен съд-Варна.

Това е вторият районен кмет, издигнат от ПП-ДБ, който е отстранен от поста за несъвместимост. В началото на февруари ОИК във Варна прекрати предсрочно пълномощията на кмета на район „Одесос“ в града.

Заради отстраняването на Желязков ПП-ДБ и ГЕРБ в морската столица си размениха упреци.

Кметът на Варна Благомир Коцев съобщи, че Николай Желязков е внесъл възражение в ОИК срещу сигнала срещу него за несъвместимост и обвини, че атаките идват от ГЕРБ.

„Начинът, по който се прави това, е политическа атака, която върви от известно време на много нива“, каза Коцев. И допълни, че няма да се поддадат на тези атаки.

Кметът на „Приморски“ Николай Желязков също смята, че атаката срещу него е политическа и неоснователна. Той допълни, че в неговия случай няма налице несъвместимост.

Заместник-кметът на Варна Диан Иванов допълни, че след изборите организирана атака има срещу него, кмета, и тя е следствие на всички действия, които новото ръководство на Общината е предприело за осветяване на порочни практики.

От ГЕРБ – Варна отговориха на твърденията на ПП-ДБ за политическа атака.

„Управляващите в Община Варна начело с Коцев вкараха откровени внушения, лъжи и конспирации с боклука, с проверките на Общинската избирателна комисия (ОИК) на районните кметове на „Одесос“ и „Приморски“, с предизборната кампания, която щели да ревизират след половин година и т.н.“, посочват в позицията си.

„С лъжи дойдоха на власт и продължават безогледно и нагло да лъжат, за да отклонят вниманието и да оправдават некадърното си управление, на кривата ракета космосът ѝ пречи, както се казва в случая“, пишат от ГЕРБ.

От варненската структура припомнят, че в ОИК – Варна от 27 членове само седем са представители на ГЕРБ.

„Какъв ГЕРБ и политически атаки са им виновни на ключовите им районни кметове, които не спазват закона?!“, изразяват недоумение от партията.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Оперираха в „Пирогов“ простреляното дете

18-месечното дете от Враца, което бе простреляно в главата, е оперирано в най-голямата спешна болница "Пирогов", съобщиха от лечебното...

Среща при Главчев заради атаката на Иран срещу Израел: Няма непосредствена опасност за сигурността на България

Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България. Това беше докладвано на служебния министър-председател Димитър Главчев, който тази сутрин свика работно съвещание заради атаката...

Автоматична Чернова

Писането на поезия е талант, с който човек или се ражда, или не. Това каза Стефан Цанев по време на представянето на книгата си...

Георги Киряков: Възможно е страната да се тика умишлено към несигурност

"Това е поредната предизборна кампания, в която се използват различни от естествените демократични техники за убеждаване на избиратели и публики. Тип кампания, в която...

Видео: Таксиметров шофьор блъска нарочно майка с дете и изобщо не спира

Таксиметров шофьор блъска нарочно майка с дете в столичен квартал, а след това бяга от местопроизшествието. Кадрите от инцидента, станал в жк "Толстой" в...

Вижте още