Убиха Замбон – един от най-големите гръцки мафиоти

Най-четени

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя),...

Д-р Аспарух Илиев съветва: Който кашля повече от седмица, да се изследва за коклюш

Регистрираните случаи от коклюш в страната вече обхващат 21 области. Според здравните власти България вече е в условия на...

Замбон – един от най-значимите фигури в гръцката мафия, е бил застрелян с 97 изстрела на бензиностанция в атинския квартал Неос Космос. Гръцките медии съобщават за убийството на 44-годишния мъж и уточняват, че то е станало в 2:00 часа след полунощ в неделя.

Според телевизия Скай полицията разглежда случая като част от „вътрешната война в гръцката мафия“.

На видеозапис се вижда как 44-годишният мъж влиза в паркирания си джип, зад който пристига друга кола, откъдето слизат двама души, за да извършат убийството. След множество изстрели единият извършител отваря шофьорската врата, за да се увери, че жертвата в автомобила е мъртва.

След това извършителите подпалили джипа, съобщават гръцките власти, цитирани от БТА.

Полицията издирва поръчителя на убийството. Смята се, че за поръчката е платена изключително висока сума, тъй като жертвата е определяна като една от най-значимите фигури на гръцката мафия и като основен неин екзекутор, преди да се издигне в йерархията. Той е бил известен с прякора „Замбон“, в превод „Шунка“.

В колата му са открити два мобилни телефона, пистолет с калибър 9 милиметра, както и зареден автомат „Калашников“ с два пълнителя в багажника.

Полицейските власти подозират, че зад убийството се крие мафиот, известен като „Карафлас“, в превод „плешив“. Самият Замбон е заподозрян за миналогодишното убийство на двама мъже с прякорите „Рамбо“ и „Ньоньос“.

Това не е първият опит за убийство на 44-годишния мъж. На 29 октомври 2018 г. „Замбон“ отново се оказал жертва на нападение, при което е бил сериозно ранен в ръката и крака, но е успял да се измъкне, след като автоматът „Калашников“ на извършителите е засякъл и е успял да изстреля само 3-4 патрона.

Месец по-рано е била убита 33-годишна жена с прякора „Бела Мафиа“, с която Замбон някога е имал дългогодишна връзка. Убийството ѝ е извършено в гаража на дома ѝ в Кифися.

През 2015 г. „Замбон“ участва в престъпна група за изнудване, за която са обвинени и трима полицейски служители.

Името на жертвата от този уикенд е споменавано публично и през 2012 г., когато му е поръчано убийството на съдия, отговорен за съдебен процес, свързан с отвличането на гръцкия корабен магнат Периклис Панагопулос, държан от 12 до 20 януари 2009 г. и освободен, след като похитителите са получили искания от тях откуп – 30 милиона евро, които не са намерени и до днес.

Убитият тази неделя 44-годишен мъж е поел поръчката, но не е имал време да я изпълни, тъй като през ноември 2012 г. е заловен за незаконно притежание на огнестрелни оръжия и е задържан за рекет по споменатото дело, заведено няколко месеца по-рано.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя), Куклинден или (в западните църкви)...

Д-р Аспарух Илиев съветва: Който кашля повече от седмица, да се изследва за коклюш

Регистрираните случаи от коклюш в страната вече обхващат 21 области. Според здравните власти България вече е в условия на епидемия, но няма извънредна епидемична...

Днес празнуваме Лазаровден!

В миналото на днешния празник момците от селото са искали ръката на своята избраница   Днешния ден християните посвещават на Лазар, когото Исус възкресява. Лазаровден се празнува...

Кунчев каза ще обявят ли извънредна епидемична обстановка заради коклюш

Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради разпространението на коклюш, защото не е необходимо,  съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел...

Вижте още