Портрет на привържениците на Путин – кои и какви са тези хора?

Най-четени

Ребъл Уилсън разкри, че загубила девствеността си чак на 35

Актрисата Ребел Уилсън се надява да помогне на младите хора да се почувстват овластени, когато става дума за секс...

Автоматична Чернова

От 2021 г. досега в страната се проведоха избори общо седем пъти - пет за парламент, един за президент...

СУ и Съдебната палата получиха сигнали за бомба

Заплаха за поставено взривно устройство в Софийския университет "Св. Климент Охридски" е подадена тази сутрин, съобщиха за БТА от...

Преди няколко седмици известният руски журналист и водещ Юрий Дуд публикува тричасово интервю с руския актьор Оскар Кучера в канала си в YouTube. През първия ден то събра повече от 7 милиона гледания, над 200 хиляди коментара и излезе на първо място в тренда в Русия, Беларус и Украйна.

Интервюто с Кучера „взриви“ рускоезичното информационно пространство и се превърна в най-обсъжданото събитие за седмицата.

Защо интервюто с актьора предизвика толкова силен отговор?

За първи път в студиото на Юрий Дуд дойде гост, който открито подкрепя действията на руската армия в Украйна, докато други звезди, поддръжници на Путин, отказват подобни разговори с Дуд.

Тук няма да преразказваме тричасовото интервю, а ще преминем през трите най-показателни тези, за да добием представа какъв е класическият портрет на един привърженик на Путин в Русия, какъвто е Оскар Кучера.

1. Америка е лоша!

Типичният поддръжник на Путин винаги ще обвинява Съединените щати за всички проблеми на човечеството и ще предрича предстоящия упадък на съществуването на тази страна, но това няма да му попречи да бъде активен потребител на iPhone, лакомо поглъщащ американската култура, няма да попречи и на стремежа на въпросния поддръжник да получи американски паспорт.

Мислете едно, кажете друго.

Така Оскар Кучера в своя канал в Telegram с аудитория от 80 хиляди души говори за ужасите на живота в Съединените щати, за разлагащата им се икономика и изостаналата политика. Актьорът често подчертава, че е голям успех да си гражданин на Русия, а не на САЩ.

– Защо тогава реши последното ти дете да се роди в САЩ – пита Дуд Кучера.

И тук гостът отговаря, че съпругата му е била наблюдавана от лекари в Москва по време на бременността и вече не можела да лети никъде в края ѝ. Затова по препоръка на свой приятел Оскар Кучера и семейството му заминават от Москва за Маями (Да, това не е грешка в текста. Логиката на пропутинската публика обикновено е набор от противоречия), за да може детето да се роди в САЩ. Семейството на актьора не е взело такова решение, за да може детето им да стане гражданин на САЩ (Разбира се, че не. Как изобщо не ви е срам да мислите така?), а просто за да съчетаят раждането със семейна почивка в Маями.

– Направихте ли американски паспорт на сина си? – пита Дуд.

– Да, разбира се! Би било глупаво да не го направим! – отговаря Кучера.

2. Аз съм патриот, а те са предатели!

Типичният поддръжник на Путин смята себе си за истински патриот и заклеймява своите съграждани с противоположна позиция като „предатели“. Но целият му патриотизъм завършва с гръмки лозунги, демонстриращи лоялност към правителството, и нищо повече.

Оскар Кучера остро осъжда стотиците хиляди руснаци, избягали от Русия след обявяването на мобилизацията. Самият актьор твърди, че е патриот и „истински мъж“, защото няма да избяга никъде, ако внезапно бъде призован да се бие в Украйна.

– Не бягам! Въпреки че жена ми, кълна ви се, три дни преди мобилизацията каза, че трябва да замина, защото ще ме вземат (на войната) – разказва Оскар Кучера.

– Напомнете ми, бащите на пет непълнолетни деца могат ли да получат призовка?

– Пет не. Големият ми вече е на 18 години – отбеляза Кучера.

– И ако са четири, тогава също не можете да получите призовка – допълва журналистът Юрий Дуд.

Оскар Кучера, разбира се, щеше да отиде да се бие.

Жалко само, че според закона такъв „патриот“ няма да бъде призован на война, точно както мъжете с три или повече непълнолетни деца.

3. Пълно неразбиране на целите на войната

Типичният привърженик на Путин, който подкрепя действията на руската армия в Украйна, съвсем не разбира целите, които армията му преследва, и нито веднъж не се наема да тълкува декларираната от Путин „демилитаризация“ и „денацификация“. Самият Оскар Кучера многократно признава това, но вярва, че армията му е на страната на доброто, само защото „в противен случай е просто боклук“.

– Вие казахте: „Русия започна тази война определено не за да завладее Украйна“ – обръща се към госта Юрий Дуд.

– Да, абсолютно съм сигурен в това – отговаря Оскар Кучера.

– Какво се случи на 30 септември в Русия?

– Референдума ли имаш предвид?

– Нещо като референдум, на който Русия обяви, че Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област вече са Руската федерация. Какво е това, ако не завоевание? – пита журналистът.

– Завоевание е – признава Кучера след кратка пауза.

Оскар Кучера на интервю с тениска от украинската марка Benya & Zubrik

И така, кой е типичният руски поддръжник на войната в Украйна?

Това е човек с пълна бъркотия в главата, изпълнена с противоречия. Той е против войната, защото войната е нещо лошо, и е „добър“ и не може да я поддържа. Той обаче подкрепя войната, защото е необходима, въпреки че не знае защо. Но той знае, че не може да бъдете против вашето ръководство, защото иначе няма да сте „добър“. Той разбира, че Путин го лъже, но няма да рискува да се съмнява в честността на вожда, защото точно този руснак, привърженикът на Путин, желае да бъде „добър“ за режима на Путин.

Източник: Offnews.bg

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Ребъл Уилсън разкри, че загубила девствеността си чак на 35

Актрисата Ребел Уилсън се надява да помогне на младите хора да се почувстват овластени, когато става дума за секс...

Автоматична Чернова

От 2021 г. досега в страната се проведоха избори общо седем пъти - пет за парламент, един за президент и вицепрезидент и един местен...

СУ и Съдебната палата получиха сигнали за бомба

Заплаха за поставено взривно устройство в Софийския университет "Св. Климент Охридски" е подадена тази сутрин, съобщиха за БТА от МВР. На електронен адрес във висшето...

Вижте къде в България вече има умни домове

Какво представлява умната енергия, технологиите, свързани с нея и начина на използване, както и връзките ѝ с климатичните промени? Статията акцентира върху това как...

Един от възможните служебни премиери подаде оставка

Един от възможните варианти за служебен премиер - заместник-омбудсман Елена Чернева-Маркова, подава оставка. Това стана ясно, след като от председателя на парламента Росен Желязков, който...

Вижте още