Куриоз! Мъж от Уганда има 12 жени и 102 деца, не може да им запомни имената

Най-четени

Оперираха в „Пирогов“ простреляното дете

18-месечното дете от Враца, което бе простреляно в главата, е оперирано в най-голямата спешна болница "Пирогов", съобщиха от лечебното...

Среща при Главчев заради атаката на Иран срещу Израел: Няма непосредствена опасност за сигурността на България

Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България. Това беше докладвано на служебния министър-председател Димитър Главчев, който тази сутрин...

Автоматична Чернова

Писането на поезия е талант, с който човек или се ражда, или не. Това каза Стефан Цанев по време...

Мъж от Уганда е баща на 102 деца и се сблъсква с проблеми като това как да им осигури прехрана или дори да си спомни имената им, предаде Франс прес.

 

68-годишният Муса Хасахя Кесера е глава на семейство от 12 жени, 102 деца, най-малкото от които е на 10 години, а най-възрастното – на 50 г., и 578 внуци.

Муса се е превърнал в атракция в своето село Бугиса в източната част на Уганда, но смята да спре дотук. „Поучих се от безотговорното си отношение да имам толкова много деца, за които не мога да се грижа“, казва той.

Голямото му семейство обитава порутена къща с ръждясал ламаринен покрив и около 20 колиби от кал, разположени наблизо, пише БТА.

„С моето влошено здраве и по-малко от хектар земя за толкова голямо семейство, някои от жените ми напуснаха, защото вече не можех да осигурявам най-важните неща – храна, образование, дрехи“, споделя многодетният баща, който в момента е безработен.

За да предотвратят по-нататъшното разрастване на семейството, съпругите му, но не и той, използват контрацептиви.

Многоженството е разрешено в Уганда.

Муса Хасахя Кесера се жени за първи път през 1972 г. на 17-годишна възраст на традиционна церемония. Първото му дете се ражда година по-късно.

Тъй като Муса е израснал в семейство само с две деца, брат му, родителите им и приятели го съветват да си вземе няколко жени, за да има много деца и да увеличи семейното наследство.

Привлечени от статута му на продавач на добитък и месар, селяните му предлагат ръката на дъщерите си, някои от които все още непълнолетни – практика, забранена от 1995 г.

С течение на годините Муса вече не разпознава дори собствените си деца. „Спомням си имената само на родените първо и последно“, признава мъжът, докато рови в купища стари тетрадки за подробности за раждането им: „Майките им ми помагат да ги разпознавам“, добавя той.

 

Муса признава, че има проблеми и със запомнянето на имената на някои от жените си.

За разрешаване на спорове, каквито не липсват, семейството организира ежемесечни срещи.

Село Бугиса е предимно земеделско, с малки ферми за ориз, маниока, кафе и добитък.

В семейството на Муса някои се опитват да изкарат малко пари или храна, като вършат домакинска работа за съседите си или прекарват дните си в търсене на дърва за огрев и вода, често изминавайки дълги разстояния пеша.

Други си стоят у дома – жените тъкат рогозки или сплитат коси, а мъжете играят карти под сянката на някое дърво.

Когато обедната трапеза, която често се състои от варена маниока, е готова, главата на семейството излиза от колибата си, където прекарва по-голямата част от деня, и призовава шумно семейството да се събере да яде.

 

Поради липсата на достатъчно храна децата често се хранят само по веднъж на ден, разказва Забина, третата съпруга на Муса. Тя споделя също, не никога не би се омъжила за него, ако е знаела, че има и други жени.

Седем от съпругите на угандиеца все още живеят с него в Бугиса. Пет са го напуснали заради липса на средства или място в семейната ферма.

Източник: Dir.bg

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Оперираха в „Пирогов“ простреляното дете

18-месечното дете от Враца, което бе простреляно в главата, е оперирано в най-голямата спешна болница "Пирогов", съобщиха от лечебното...

Среща при Главчев заради атаката на Иран срещу Израел: Няма непосредствена опасност за сигурността на България

Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България. Това беше докладвано на служебния министър-председател Димитър Главчев, който тази сутрин свика работно съвещание заради атаката...

Автоматична Чернова

Писането на поезия е талант, с който човек или се ражда, или не. Това каза Стефан Цанев по време на представянето на книгата си...

Георги Киряков: Възможно е страната да се тика умишлено към несигурност

"Това е поредната предизборна кампания, в която се използват различни от естествените демократични техники за убеждаване на избиратели и публики. Тип кампания, в която...

Видео: Таксиметров шофьор блъска нарочно майка с дете и изобщо не спира

Таксиметров шофьор блъска нарочно майка с дете в столичен квартал, а след това бяга от местопроизшествието. Кадрите от инцидента, станал в жк "Толстой" в...

Вижте още