„Кал и каскети“ или „Наглост и далавери“ – случаят „NEXO“ и българските политици (ДОКУМЕНТИ)

Най-четени

Коментар: Външно не е за аматьори

МвнР не биваше да се оставя в ръцете на счетоводител одитор, пък бил той и служебен премиер. Дипломацията е...

Директорът на ФБР: „ТикТок“ е проблем за националната сигурност на САЩ

Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви, че социалното приложение "ТикТок" е проблем за националната сигурност на САЩ, предаде Франс...

Ангел Кунчев: До края на седмицата ще предложа да се обяви епидемия от коклюш

До края на седмицата ще предложа на министъра на здравеопазването в служебния кабинет д-р Галя Кондева да обяви епидемия...

Вече стана ясно ,че американските „каскети“ – разбирай ОСЕМ АМЕРИКАНСКИ ЩАТСКИ ПРОКУРОРИ и незнайно колко европейски структури разследват компания в България. Неприятна ситуация, отново в България някой се е заиграл с далавери за милиарди, но от това най-засегнат се почувствал Настимир Ананиев?!

 

 

Чудно ми е защо, кой е Настимир, че да се притеснява?

Настимир Ананиев е депутат в 43 НС и председател на комисията по транспорт. През 2017 година 43 НС е разпуснато , но в България се появява една от многото фирми.

 

Настимир Ананиев Настимир Ананиев

 

Какво ли пък и е важното на тази фирма?

Нищо особено, просто нейни собственици стават двама съпартийци и бивши от 43 НС депутати Антонио Тренчев и Настимир Ананиев. Няма проблем трябва някак си да си изкарват хляба, но:

Нека  погледнем законодателната им дейност в наскоро разпусналото се 43 НС.

През призмата на днешната ни информираност, се откроява един интересен закон, внесен от двамата бивши депутати и бъдещи съдружници.

 

Законопроекти
Законопроекти

 

Нищо незаконно, внасят си закон и след края на депутатстването си правят фирма, но идват и други бизнес и политически проекти.

Настимир прави ВОЛТ, а колегата му си прави NEXO.

ВОЛТ дава мандат на Продължаваме Промяната на Киро и Асен и ги вкарва в НС на Република България а NEXO пробива във финансовите пазари в „200 юрисдикции“ включително и Русия. БРАВО!

Като стигнахме до Русия, да видим какво отношение имат с тази държава и с нейни граждани , замерваните с „кал и каскети“ наши герои.

Господин Ананиев няма проблеми да е съдружник с няколко руски граждани в компания с гръмкото име „Нефтогазсервиз“

 

Антони ТренчевАнтони Тренчев

 

NEXO няма да говорим ние, ще видим какво пише в „кални“ медии:

В „Ройтерс” например се посочва: „Bulgaria investigators detect transactions on Nexo from sources subject to EU,s Russia sanctions или в превод: Българските следователи откриват транзакции на Nexo от източници, които са обект на санкции на ЕС .

Друга медийна публикация гласи:

Nexo се разследва за пране на пари и нарушаване на санкциите срещу Русия. Прокурори, следователи на Националното следствие и служители на ДАН, съвместно с чуждестранни агенти  са претърсили български офиси на компанията.

Та в заключение, трябва да отбележим, че ЗА ВСИЧКО СА ВИНОВНИ БОЙКО БОРИСОВ, ГЕРБ И МГЕРБ!!!!

 

Източник: Tribune.bg

 

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Коментар: Външно не е за аматьори

МвнР не биваше да се оставя в ръцете на счетоводител одитор, пък бил той и служебен премиер. Дипломацията е...

Директорът на ФБР: „ТикТок“ е проблем за националната сигурност на САЩ

Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви, че социалното приложение "ТикТок" е проблем за националната сигурност на САЩ, предаде Франс прес. Рей направи това си изявление...

Ангел Кунчев: До края на седмицата ще предложа да се обяви епидемия от коклюш

До края на седмицата ще предложа на министъра на здравеопазването в служебния кабинет д-р Галя Кондева да обяви епидемия от коклюш, заяви пред журналисти...

Меглена Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев

Меглена Плугчиева изненадващо е подала оставка като съветник на служебния премиер Димитър Главчев, съобщава БНТ, а от Министерския съвет потвърдиха за БТА. Към момента...

Екатерина Михайлова: Външният министър стана ябълката на раздора, а това дава лош сигнал в чужбина

Предложението служебният премиер да поеме поста и на външен министър не е най-доброто. Съвместяването между премиера и позиция на външен министър е тежка задача...

Вижте още