ТЕСТ: Разбираш ли в дълбочина ходовете на Борисов?

Най-четени

Валентин Мундров: Няма да има проблеми с машинното гласуване

Не смятам, че ще има проблем с машинното гласуване, каза в предаването "Събуди се" по Нова ТВ служебният министър...

България вече е в предизборна кампания

От полунощ официално започна предизборната кампания за изборите за Народно събрание и Европейски парламент. Тя ще продължи до 24:00 ч....

Вижте номерата на партиите в бюлетините за вота на 9 юни

Централната избирателна комисия изтегли в сряда номерата на партиите и коалициите в бюлетината за гласуване за предсрочните парламентарни избори...

ГЕРБ очаквано спечели изборите и след като амбициозно предложи контактна група (невероятно словосъчетание с електрически заряд) за формиране на правителство, дойде и време да видим дали Борисовите предизборни прогнози биха могли да се сбъднат. Доколко вярваш на тях и как смяташ, че би се представил нов кабинет, организиран контактно от ГЕРБ, може да провериш с този тест. 

1. Как си представяше отношението на Борисов към останалите партии след изборите?

а) Както той спомена преди изборите, коалиция може да има само между него, ДПС и „Демократична България“ – до ден-днешен Борисов си държи на думите.

б) Думите издържаха само няколко дни. Номерът е следният: първо свали правителството с вот на недоверие, после се активира силно срещу ПП и ДБ, обявявайки, че не би могъл да управлява с тях, използва стандартни антагонизми, за да изкара максимално висок процент и да обере част от негативния вот спрямо ПП. А накрая им предложи общ експертен кабинет, понеже отлично знае, че ако действа публично с ДПС и „Възраждане“ площада пред Министерски съвет ще осъмне с протести.

 

2. Какво може да се очаква за цените на газ и ток? 

а) Предполагам, че остават най-много няколко седмици, докато нивата им се нормализират до онези, които имаше по време на управлението на ГЕРБ в последните години, така както Борисов обеща.

б) Нищо различно, понеже цените нямат прекалено общо с начина на управление тук, а връщането им към нивата от преди няколко години е невъзможно в близо бъдеще, заради войната на Путин в Украйна.

 

3. Как ще се справи ГЕРБ с инфлацията? 

а) С последно изнемогване едва се добрах до урните, за да пусна решаващия бюлетин, знаейки, че най-сетне нещата ще се укротят.

б) Никак: привнесена от напечатването на трилиони по време на коронавируса, както и с повишените цени на най-важните суровини заради войната в Украйна.

 

4. Защо Борисов избра Плевнелиев и Соломон Паси за лидери на „контактната група“?

а) Защото е заобиколен с изключително много експерти и по съвсем естествен път излъчи най-добрите от тях; хора с евроатлантически опит, които да преведат страната като Мойсей в пустинята и да обединят нацията по онзи начин, по който Радев никога не искаше.

б) Най-вероятно е изперкал по същия по начин, по който предложи Цецка Цачева за президент, понеже с времето не забелязва видимото изхабяване на собствените му кадри, особено ако те тъй или иначе не са имали потенциал.

5. Какво има предвид Борисов, казвайки, че „ранното ми пенсиониране се оказа неправилно“? 

а) Че колкото и той да се опитва да се оттегли от политиката, в крайна сметка разбира и знае, че е единственият, на когото държавата може да разчита и винаги е готов да жертва хубавите си старини, за да сложи ред в хаоса.

б) Никога, разбира се, не е мислил да се пенсионира; става дума за човек, пристрастен към властта, за когото, ако е възможна промяна, то тя би била от типа на „почетен председател“, вече добре изпробвана от Доган. Тоест гледащ с досада на политическата театрална сцена и нещата за пред публика и управляваш партията си от далечно и много приятно имение, от хоум офиса. И хоум шкафа, който благородно събира благородни метали.

 

Ако имаш повече отговори а)

 

Разбираме, че се притесняваш прекалено много от загуба на работното място в държавната администрация, но тестът все пак ти гарантира анонимност, няма нужда да се престараваш.

 

Ако имаш повече отговори б) 

 

Би могъл да помогнеш на онези, които са дали повече „а“ отговори и да им обясниш, че няма нужда да се престарават.

 

Автор: Райко Байчев

Източник: Actualno.com

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Валентин Мундров: Няма да има проблеми с машинното гласуване

Не смятам, че ще има проблем с машинното гласуване, каза в предаването "Събуди се" по Нова ТВ служебният министър...

България вече е в предизборна кампания

От полунощ официално започна предизборната кампания за изборите за Народно събрание и Европейски парламент. Тя ще продължи до 24:00 ч. на 7 юни.  Във връзка с...

Вижте номерата на партиите в бюлетините за вота на 9 юни

Централната избирателна комисия изтегли в сряда номерата на партиите и коалициите в бюлетината за гласуване за предсрочните парламентарни избори и в бюлетината за избори...

Вижте събитията, с които отбелязваме Деня на Европа днес

Редица инициативи ще се състоят в страната по повод днешния Ден на Европа. В България той се отбелязва съгласно Постановление 54 на Министерския съвет...

AstraZeneca изтегля от световния пазар ваксината си срещу Covid-19

Ваксината на AstraZeneca срещу Covid-19 Vaxverzia ще бъде изтеглена от световния пазар. От вчера ваксината не е разрешена за употреба в Европейския съюз, след...

Вижте още