Родни абсурди: Най-голямата зала в България „Арена Армеец“ остана без спонсор

Най-четени

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

Най-голямата многофункционална спортна зала в България остана без генерален спонсор. До вчера познато като „Арена Армеец“, съоръжението на 4-ти километър в столицата временно ще се казва просто „Арена София“.

 

Причината е прекратен договор между стопанисващото дружество „Национална спортна база“ ЕАД и застрахователното дружество „Армеец“. От фирмата с принципал министерството на младежта и спорта като собственик на имота, съобщиха днес, че споразумението е развалено „по взаимно съгласие от предишното ръководство“.

„НСБ ЕАД благодари на ЗАД „Армеец“ за успешното и коректно партньорство през изминалите 11 години. Сега усилията на ръководството на НСБ ЕАД са насочени към преговори за нов генерален спонсор и запазване на водещата позиция на „Арена София“ като домакин на спортни и развлекателни мероприятия на световно ниво“, заяви настоящият изп. директор на НСБ Светослав Русинов.

 

 

Той беше назначен в края на август от служебния спортен министър Весела Лечева, като пое длъжността от Венцислав Петков. Той пък прекара на поста само пет месеца, след като беше вкаран в ръководството на дружеството през март от министъра на младежта и спорта в кабинета на Кирил Петков – Радостин Василев.

С днешното съобщение става ясно, че договорът за спонсорство е прекратен по време на краткия мандат на Петков като шеф на НСБ. От „Армеец“ потвърждават края на партньорството, като посочват, че застрахователното дружество „предстои да подкрепи и други големи спортни обекти и мероприятия“.

„Щастливи сме, че станахме част от изграждането и утвърждаването на спортна зала на толкова високо ниво. Благодарим за изключителния професионализъм, съвместна работа и всеотдайност през всичките години. Радостни сме, че имахме възможността да подкрепим развитието и подпомагането на българския спорт и култура. В резултат на съвместното сътрудничество с общи усилия допринесохме за реализирането на стотици спортни, образователни и развлекателни мероприятия в многофункционалната спортна зала“, цитиран е изп. директор на ЗАД „Армеец“ Константин Велев.

От НСБ пък добавят, че предстои своеобразен търг за нов комерсиален партньор на 13-хилядната зала.

 

„Ръководството на НСБ ЕАД започва активни разговори с потенциални бъдещи партньори, като ще се обърне към водещи компании в България. Преди сключването на нов договор за генерално спонсорство на „Арена София“ ще бъде проведена съответната процедура за най-добрата оферта“, пишат от дружеството.

 

 

ИСТОРИЯ

Залата се наричаше „Арена Армеец“ още от откриването си през 2011 г. Тя беше построена за 24 месеца с държавна инвестиция в размер на 90 млн. лв. Строежът беше стартиран от правителството на Сергей Станишев през 2009 г. и довършен от първия кабинет на Бойко Борисов.

Основният капацитет на трибуните е за 13 500 зрители с възможност за увеличаването му до 15 500 при боксови събития и до 17 900 при концерти.

 

 

ЗАЕТО ИМЕ

Любопитното е, че в столицата вече има съоръжение с името „Арена София“. Още по-парадоксалното е, че то също е в активите на „Национална спортна база“.

Става дума за бившия колодрум „Сердика“ в Борисовата градина, който вече година и половина се нарича официално тъкмо „Арена София“. Точно това име се използва при провеждането на музикални събития и други шоу програми, организирани в преобразения в лятна кино-сцена бивш спортен обект.

 

Източник: „СЕГА“

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад Пит, като им е казвала...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа и стреля. Всички охранители реагират,...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент е друга, смята българският политолог. Дали...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на 9 юни. Това стана ясно...

Вижте още