Румен Овчаров скочи на президента Радев: Върна мафията в енергетиката!

Най-четени

Ангел Кунчев: До края на седмицата ще предложа да се обяви епидемия от коклюш

До края на седмицата ще предложа на министъра на здравеопазването в служебния кабинет д-р Галя Кондева да обяви епидемия...

Меглена Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев

Меглена Плугчиева изненадващо е подала оставка като съветник на служебния премиер Димитър Главчев, съобщава БНТ, а от Министерския съвет...

Екатерина Михайлова: Външният министър стана ябълката на раздора, а това дава лош сигнал в чужбина

Предложението служебният премиер да поеме поста и на външен министър не е най-доброто. Съвместяването между премиера и позиция на...

Остро изказване пред пленума на БСП направи днес бившият енергиен министър Румен Овчаров, съобщава „Епицентър“.

Ето какво заяви пред Овчаров пред съпартийците си:

„Преди около месец тук говорих за натиска, който се оказва върху ръководството на атомната централа за смяна на доставчика на ядрено гориво и за това, че лично министър-председателят (Петков) се опита да принуди ръководството на атомната централа да подпише договор с „Уестингхаус”.

Ръководството на централата отказа и обясни достатъчно убедително на министър-председателя и на американските представители, че това не е възможно по съотвествие с действащото законодателство в България. Кирил Петков разбра това. Само да не си помислите, че американските представители са се отказали. Не, те не са се отказали.

И какво се случва в момента – онзи ден на базата на донос е освободено цялото ръководство на атомната електоцентрала. (Б. Р. Става въпрос за изпълнителния директор на АЕЦ “Козлодуй” Наско Михов и неговия заместник Александър Николов, които преди два дни са уволнени)

Същите тези хора, които удържаха националния интерес, защитиха го и не се поддадоха на американския натиск. Които гарантират по 10 млн. печалба на АЕЦ „Козлодуй” всеки ден. И служебното правителство на Радев сега ги освобождава на базата на един донос.

 

Знаете ли чий е доносът?

Доносът е на лицете Еленко Божков – енергиен съветник на президента на Румен Радев. А знаете ли чий бизнес партньор е Еленко Божков? На лицето Кирил Добрев.

Знаете ли кои са хората, които са назначени там? Двамата човека, които са назначени, са проверявани в прокуратурата по редица нарушения. И двамата човека са известни като хората на Людмил Стойков в АЕЦ „Козлодуй”.  (Б.Р. За шефове на централата са назначени Георги Кирков и Андрей Красночаров – единият с висящо дело, другият замесен в нагласени поръчки.)

Тези, които вдигаха лозунгите и юмруците срещу мафията, на практика я връщат в АЕЦ „Козлодуй”.

Оттук нататък отговорността е на президента Румен Радев. И да не ни обясняват, че той не знаел. Хората на Людмил Стойков в АЕЦ „Козлодуй” са негова заслуга и негова отговорност.

Даже Бойко Борисов, който даде АЕЦ „Козлодуй” на Людмил Стойков за дълги години, преди 4 години се усети, че Людмил Стойков вече не само управлява финансовите потоци на централата, а започва да се бърка и в технологичните процеси. Даже Борисов го разбра и го освободи.

Някои хора от вътрешната опозиция, които си говорят с президента Радев продължават да ползват политическите си позиции за корпоративни интереси“.

Както вече Епицентър. бг писа, АЕЦ „Козлодуй“ се оказва поредното предприятие, което е засегнато от голямата кадрова чистка, с която се зае служебното правителство. Както и при предишни подобни кадрувания, не е ясно какви са мотивите за уволненията, още повече че АЕЦ „Козлодуй“ е едно от най-успешните български предприятия и както стана ясно наскоро, напоследък печели по 10 млн. лева на ден.

 

Михов и Николов вече заявиха, че обжалват в съда ще решението, с което ги изхвърлят от борда на дружеството. 

В медиите вече се написа, че Георги Кирков е заместник-кмет на община Козлодуй. Бил е шеф на дирекция „Икономика и финанси“ в ядрената централа, но е бил уволнен от Наско Михов. Кирков е участвал в Съвета на директорите на „Атоменергостройпрогрес“, която е собственик на регистрирана в Сейшелите фирма, пише „Медиапул“. През 2016 г. е бил управител на „Интерприборсервиз“ – дружество с участието на АЕЦ „Козлодуй“, украинския фонд за държавна собственост и още две фирми – руска и украинска. През юли смесеното дружество е подало иск за обявяване в несъстоятелност. Кирков се смята за близък с известния бизнесмен Людмил Стойков, посочва „Капитал“.

Андрей Красночаров досега е бил главен механик в АЕЦ „Козлодуй“. През 2016 г. е участвал в мисия на руската АО „Атомэнергоремонт“ за техническа поддръжка на Московския център на ВАО АЭС (WANO). Има черен колан по тайкуондо.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Ангел Кунчев: До края на седмицата ще предложа да се обяви епидемия от коклюш

До края на седмицата ще предложа на министъра на здравеопазването в служебния кабинет д-р Галя Кондева да обяви епидемия...

Меглена Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев

Меглена Плугчиева изненадващо е подала оставка като съветник на служебния премиер Димитър Главчев, съобщава БНТ, а от Министерския съвет потвърдиха за БТА. Към момента...

Екатерина Михайлова: Външният министър стана ябълката на раздора, а това дава лош сигнал в чужбина

Предложението служебният премиер да поеме поста и на външен министър не е най-доброто. Съвместяването между премиера и позиция на външен министър е тежка задача...

Първанов: Не бих се върнал в активната политика, това не е моята политическа епоха

„Съзнателно предпочетох да стоя малко в сянка“, каза в ексклузивно интервю в предаването „Тази сутрин“ президентът Георги Първанов (2002-2012 г.). „Непрекъснато се повтарят едни и същи тези....

Търговците на кръв вече не са само пред кръвните центрове, но дебнат и в социалните мрежи

Търговците на кръв вече не са само пред кръвните центрове, но и в социалните мрежи. Как действа кръвната мафия в Бургас? Ранно утро в града....

Вижте още