Ицо Хазарта: Призивът на премиера Петков да дарим по една заплата за Украйна беше грешка

Най-четени

Ребъл Уилсън разкри, че загубила девствеността си чак на 35

Актрисата Ребел Уилсън се надява да помогне на младите хора да се почувстват овластени, когато става дума за секс...

Автоматична Чернова

От 2021 г. досега в страната се проведоха избори общо седем пъти - пет за парламент, един за президент...

СУ и Съдебната палата получиха сигнали за бомба

Заплаха за поставено взривно устройство в Софийския университет "Св. Климент Охридски" е подадена тази сутрин, съобщиха за БТА от...

Христо Петров, добре известен и като Ицо Хазарта, преди около два месеца се обадил за първи път в живота си на Слави Трифонов, за да го помоли да си вдигне телефона и да говори с премиера Кирил Петков. Трифонов обещал и след това не последвало нищо.

„Толкова си удържа на обещанието“, каза депутатът от ПП, който си припомни тази история във вторник „Лице в лице“ по бТВ.

 

 

„Казах му – виж сега познаваме се от 20 години. Така се случи, че все ти ме търсиш през тези 20 години. Не съм ти звънял никога. Сега за първи път аз ти звъня, за да ти кажа да си вдигнеш телефона и да почнеш да си говориш с Кирил. Започни да говориш с него. Това не е шоубизнес. Това е държава, в която 7 млн. души седим и чакаме ти да си вдигнеш телефона. Това не е като балерина от „Магаданс“ да ти изневери и ти да започнеш да ѝ се сърдиш. Това е министър-председател“, разказа той.

 

 

Получил отговор: „Да, приятелю. Ти си чудесен. Ще се обадя“.

Трифонов обещал, че ще се чуе с премиера, но това така и не се случило, „той ме излъга“.

„Толкова по въпроса кой колко си държи на думата“, завърши Хазарта с тази история.

 

 

„Няма как да искаш да си политически фактор и да стоиш като една холограма, да се обаждаш, когато ти е удобно и когато имаш интерес. А когато интересът ти не е защитен, не е удовлетворено дадено назначение или някакви пари не са отпуснати, почваш да ревеш – „Леле, Македония“, допълни още Христо Петров.

Той даде и свое тълкувание на дистанцираното поведение на президента Румен Радев, който критикува от позициите на последен авторитет. Според Ицо Хазарта държавният глава се опитвал да се хареса на всички. Припомни и как Радев миналата година насред ожесточеното противопоставяне „за“ или „против“ ваксинацията срещу коронавируса много внимаваше да не заеме ясна позиция, като даже почти тайно си постави първата доза (и доста по-публично – втората, вече след като президентските избори бяха минали).

„Това е като миналото лято, когато искаше да се хареса и на хората, които лекуват COVID с чесън и ракия“, уточни той.

 

 

„Когато искаш да се харесваш на всички, най-накрая не се харесваш на никой. Казвам го като човек, който по-дълго се занимава с шоу бизнес“, предупреди Ицо Хазарта.

Той отчете и някои грешки на сегашното управление като даде за пример  призивът на Кирил Петков да се дарява заплата за Украйна.

Говори и за недостатъчно добрата комуникация от страна на властта.

„Моите колеги отделиха цялото си време и ресурс, за да работят, да се справят с кризите и пожарите, които постоянно се палят. И отделиха много по-малко време в комуникацията, да обясняват какво правят“, посочи той.

 

 

„Давам си сметка за мащаба на собствения си провал – не можах за тези шест месеца да построя магистрала „Хемус“, да вдигна заплатите…“, добави Хазарта с ирония.

На въпрос дали не се злоупотребява с употребата на „фашизъм“ напоследък, той отговори:

„Има един страхотен филм – „Вълната“, препоръчвам го на всеки, който иска да разбере дали е възможен фашизмът в днешно време. Но сте права, че тази дума се използва днес под път и над път, но това не намалява нейната тежест. Ако някой смята, че не е възможен фашизмът в днешно време, той греши.“

 

 

Той обясни, че няма и за себе си отговор дали отново би приел да се кандидатира и да е водач на партийна листа, но добави, че продължава да се учи в политиката.

 

 

„Да бъдеш народен представител е голяма чест, но е и трудно. Не съм готов с отговор за себе си дали бих повел отново листа. Шест месеца не са много за политиката, аз се опитвам да се уча, оказах се в интересни времена. Всеки човек, който иска да промени нещата за по-добро, има място в политиката, според своите възможности и умения“, смята Ицо Хазарта.

 

 

Източник: БТВ

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Ребъл Уилсън разкри, че загубила девствеността си чак на 35

Актрисата Ребел Уилсън се надява да помогне на младите хора да се почувстват овластени, когато става дума за секс...

Автоматична Чернова

От 2021 г. досега в страната се проведоха избори общо седем пъти - пет за парламент, един за президент и вицепрезидент и един местен...

СУ и Съдебната палата получиха сигнали за бомба

Заплаха за поставено взривно устройство в Софийския университет "Св. Климент Охридски" е подадена тази сутрин, съобщиха за БТА от МВР. На електронен адрес във висшето...

Вижте къде в България вече има умни домове

Какво представлява умната енергия, технологиите, свързани с нея и начина на използване, както и връзките ѝ с климатичните промени? Статията акцентира върху това как...

Един от възможните служебни премиери подаде оставка

Един от възможните варианти за служебен премиер - заместник-омбудсман Елена Чернева-Маркова, подава оставка. Това стана ясно, след като от председателя на парламента Росен Желязков, който...

Вижте още