Слави Трифонов за правителството: Тези хора трябва да стоят максимално далеч от властта

Най-четени

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя),...

Д-р Аспарух Илиев съветва: Който кашля повече от седмица, да се изследва за коклюш

Регистрираните случаи от коклюш в страната вече обхващат 21 области. Според здравните власти България вече е в условия на...

Реших да оттегля министрите на ИТН от правителството по две причини – финансовата политика в държавата и двойната политика по отношение на РС Македония. Това заяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в интервю за Дарик радио“, което се излъчва на живо и по партийната телевизия на ИТН 7/8 ТВ.

 

Това е и първата изява на Трифонов, след като стана ясно, че партията се оттегля от четворната коалиция. И допълни, че коалиционното споразумение е било нарушено по линия на Скопие. „Кирил Петков и Асен Василев се самозабравят и не се държат адекватно. И трябва да бъдат спрени. Аз правя точно това“, обясни още лидерът на ИТН.

Той беше категоричен, че не е развалил правителството. „Аз просто съм изтеглил министри. За да се развали, трябва да има други действия и ходове. Аз не съм развалял нищо“, каза още лидерът на ИТН. „Петков просто не спря да се опитва да ни прескача по отношение на казуса със Северна Македония. Говореше едно пред световни лидери, а тук – друго. Истината е, че просто лъжеше“, подчерта бившият тв водещ.

Той разказа, че премиерът е нарекъл „леке“ кандидатът на „Има такъв народ“ за гуверньор на БНБ Любомир Каримански. „Попитах го защо не иска той да ръководи БНБ. Каза ми само защото е леке. Попитах го да го каже пак и той отново ми каза „Каримански е леке“. Други мотиви нямаше“, разкри Слави.

Трифонов обясни, че при актуализацията на бюджета министерствата, за които отговаря ИТН, са били пропуснати.“По отношение на Македония се води двойна политика – едната от МВнР, за която отговорност носи ИТН. А Весела Чернева дублира дейността на Теодора Генчовска и договаря падането на ветото с други европейски държави. Другата причина е финансова – държавата, според мен и според информацията, която имаме, е доста зле финансово“, обясни още лидерът на ИТН. Той не смята, че напускането на коалицията е било безотговорен акт.

„Тези хора не стават за това да се занимават с власт. Не стават да се занимават с управление на държава. Те трябва да стоят максимално далеч от властта. Това е мое мнение“, каза още Слави Трифонов.

Той определи като най-големия компромис на ИТН, участието в едно правителство с БСП. „Те са част статуквото и аз съм наясно с цялата ситуация от промяната от 10 ноември 1989 г. Оттогава всичко е ясно за БСП“.

Трифонов допълни, че целта на ИТН за участие в управлението е била да се въведат в действие решенията на организирания от тях референдум от 2016 г.

„Спечелихме избори, за които трябваше да поемем отговорност. Решихме да не се събираме с други партии, за да поемем сами отговорност. Тогава направих изявление, в което казах, че ако продължим да участваме в политическия живот, следващия път ще направя каквото зависи от мен, за да има правителство“, каза още Трифонов.

 

Източник: „Дарик радио“

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя), Куклинден или (в западните църкви)...

Д-р Аспарух Илиев съветва: Който кашля повече от седмица, да се изследва за коклюш

Регистрираните случаи от коклюш в страната вече обхващат 21 области. Според здравните власти България вече е в условия на епидемия, но няма извънредна епидемична...

Днес празнуваме Лазаровден!

В миналото на днешния празник момците от селото са искали ръката на своята избраница   Днешния ден християните посвещават на Лазар, когото Исус възкресява. Лазаровден се празнува...

Кунчев каза ще обявят ли извънредна епидемична обстановка заради коклюш

Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради разпространението на коклюш, защото не е необходимо,  съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел...

Вижте още