Кадиров разясни: Ще има война докато Западът не се извини на Русия

Най-четени

Коментар: Външно не е за аматьори

МвнР не биваше да се оставя в ръцете на счетоводител одитор, пък бил той и служебен премиер. Дипломацията е...

Директорът на ФБР: „ТикТок“ е проблем за националната сигурност на САЩ

Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви, че социалното приложение "ТикТок" е проблем за националната сигурност на САЩ, предаде Франс...

Ангел Кунчев: До края на седмицата ще предложа да се обяви епидемия от коклюш

До края на седмицата ще предложа на министъра на здравеопазването в служебния кабинет д-р Галя Кондева да обяви епидемия...

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров обеща да „победи Украйна и НАТО“ по време на „специалната военна операция“ на Русия. Според него, в украинския конфликт участва не само „режимът“ в Киев, но и Северноатлантическият алианс, ръководен от Вашингтон.

Кадиров е убеден, че Русия ще спечели безусловна победа в хода на „специалната военна операция“.

„Ще победим и съюзниците от НАТО, и НАТО. Америка, знаейки, че е далеч от Украйна, използва европейските държави като оръжие“, каза Кадиров.

Чеченският лидер отбеляза, че въоръженият конфликт в Украйна ще продължи, докато не бъдат премахнати всички санкции и западните страни не се извинят на Русия.

Междувременно вчера украински и руски войници водиха боеве за всяка улица в Северодонецк – ключово сражение в битката в Донбас. Зеленски разговаря по телефона с Джонсън, за да обсъдят как да бъдат деблокирани украинските пристанища и да бъде избегната световна криза с недостиг на храни.

Украинската армия не отстъпва в Северодонецк – източния украински град, който става арена на едни от най-тежките сражения от началото на руската инвазия на 24 февруари, заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

„Нашите герои не предават позиции в Северодонецк. Ожесточените улични боеве в града продължават“, каза Зеленски в среднощното си видеообръщение.

„Украински Донбас се държи, той е силен“, добави той, визирайки ситуацията в целия регион, който в момента е основната цел на руските въоръжени сили.

В същото време украинският президент определи като най-тревожна ситуацията в югоизточната Запорожка област, отбелязва ДПА. Руската армия заплашва град Запорожие – столицата на частично окупирания регион, каза той, след като посети фронтовата линия.

Зеленски изрази задоволство, че Великобритания предоставя „на Украйна точно оръжията, от които тя се нуждае“, за да защитава живота на своите хора, съобщи Ройтерс. „Благодарен съм на британския премиер Борис Джонсън за пълното разбиране на нашите нужди“, каза той.

 

Източник: Dnes.bg

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Коментар: Външно не е за аматьори

МвнР не биваше да се оставя в ръцете на счетоводител одитор, пък бил той и служебен премиер. Дипломацията е...

Директорът на ФБР: „ТикТок“ е проблем за националната сигурност на САЩ

Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви, че социалното приложение "ТикТок" е проблем за националната сигурност на САЩ, предаде Франс прес. Рей направи това си изявление...

Ангел Кунчев: До края на седмицата ще предложа да се обяви епидемия от коклюш

До края на седмицата ще предложа на министъра на здравеопазването в служебния кабинет д-р Галя Кондева да обяви епидемия от коклюш, заяви пред журналисти...

Меглена Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев

Меглена Плугчиева изненадващо е подала оставка като съветник на служебния премиер Димитър Главчев, съобщава БНТ, а от Министерския съвет потвърдиха за БТА. Към момента...

Екатерина Михайлова: Външният министър стана ябълката на раздора, а това дава лош сигнал в чужбина

Предложението служебният премиер да поеме поста и на външен министър не е най-доброто. Съвместяването между премиера и позиция на външен министър е тежка задача...

Вижте още