От друг ъгъл: Защо при ядрена война ще оцелеят само богатите

Най-четени

Проф. Пламен Киров, конституционалист: Закриване на посолство е последната стъпка преди обявяване на война

Има ход назад, външният министър може да оттегли нотата със свой акт, коментира конституционалистът   Конституционалистът проф. Пламен Киров е категоричен, че...

От друг ъгъл: Бутни Кирил, за да падне Москва…

Да изгониш 70 руски дипломати и служители на посолството накуп е не само смел ход, но иска и кураж...

Сценариите за България са два – нова нестабилна управленска коалиция или Радев поема юздите на държавата

"Ставаме свидетели на политическа криза от нов тип. Този път тя парализира институциите и властта в държавата. Правителствената коалиция...

Вече половината от богатството на човечеството е на разположение само на седем семейства. Тези хора не са трупали богатствата си, за да загинат в горнила на войната или заради глобална катастрофа! От доста време те си подготвят резервни скривалища.

 

Всички ще умрат, но аз ще остана

Основните въпроси на закритите срещи в Давос са инвестициите в изграждането на „бункерни дворци“ и в наука – основно в изследвания и технологии за увеличаване на продължителността на живота. Това недвусмислено казва Робърт Джаксън, президент на Американския институт за ново икономическо мислене. Оказва се, че милиардерите отдавна са определили за себе си „резервна държава“, която да замени Америка – а това е Нова Зеландия, която според изчисленията на световното правителство трябва да оцелее по време на всички възможни ядрени конфликти на планетата.

Това се улеснява от благоприятното местоположение на острова и отдалечеността му от територии, които могат да бъдат замърсени с радиация. Изолирането на Нова Зеландия от други страни може също така да гарантира, че на територията й не влизат вируси или болестотворни бактерии, които имат за цел да унищожат останалата част от човечеството.

 

Според изчисленията на американски учени, катастрофа или ядрена война трябва да се случи на Земята уж през следващите 10-15 години. Затова, за да оцелеят, богатите активно поръчват изграждането на огромни подземни бункери, чиято цена достига до пет милиарда долара.

От 2014 г. повечето от 700-те острова на Нова Зеландия са приватизирани и купени от богатите, и там тече активно строителство. Приблизително един на всеки шест острова е подходящ за оборудване на бункер и организиране на летище – олигарсите отчитат възможността океаните да се издигнат. През 2016 г. са закупени над 3600 кв. км от територията на страната.

 

Откъде учени, близки до милиардерите, знаят за такава печална съдба на планетата, е най-главният въпрос. Най-вероятно „елитът“ има свои собствени планове да „нулира“ населението на Земята. Нова Зеландия обаче строи не само подземни убежища за световните олигарси. Според слуховете, именно тук американците планират да преместят „резервния“ Пентагон, в случай че истинският бъде унищожен.

В самата Нова Зеландия идеята да се превърне страната в „резерват“ за американците е възмутителна: през последните години дори има обществено движение „Кампания срещу чужд контрол върху страната“. Но кой ще пита обикновените хора, когато бъдещето на куфарчетата с парите е заложено на карта?

 

В скривалището на Лари Хол

В подземните жилища има всякакви удобства.

 

По-скромните богаташи предпочитат да купуват подземни апартаменти на стойност от един и половина до 5 милиона долара. Подобни убежища в изоставени ракетни силози в щата Канзас се строят от изпълнителя Лари Хол. Наричат ​​се „етажна собственост“ за богатите. Самият Лари се заема с този „бизнес“, след като научава, че САЩ съвсем официално започва да инвестират в проекти за подготовка на „непобедимо правителство“. Хол основава Survival Condo Project и също започва да се подготвя за края на света.

Общо в убежището му има 50 отделни апартамента. Всяко семейство има свой „дом“, а от бедстващия свят те са разделени от една обща врата, тежаща седем тона. Скривалището разполага с общи системи за подаване на вода, електричество и пречистване на въздуха. Разбира се, богатите в такъв бункер ще се нуждаят от прислуга – за нея са изградени отделни клетки. Всички места в етажната собственост вече са разпродадени, а богаташи се редят на опашка за „апартаментите“, които „спасителят на света“ Лари Хол строи в изоставени ракетни силози в Невада и Аризона.

 

Шепа избраници

Те наистина се подготвят активно за края на света. Например милионерът Стив Хофман се подложи на лазерна очна операция през 2015 г., за да коригира късогледството си. Той твърди, че в случай на война или бедствие ще бъде трудно да се намерят очила. Един от собствениците на Facebook Антонио Мартинес се сдоби със собствен остров, на който има всичко необходимо за живот, включително генератори и оръжия. Директорът на рисковия фонд Mowfield Fund, Тим Чен, активно спестява пари за закупуване на бункер. И друг богаташ се готви за края на света – IT специалистът Ишан Бонг. Той също претърпя операция за коригиране на късогледство и смята, че ако средствата позволяват, има смисъл да инвестирате част от парите си в закупуването на бункер.

 

Като цяло, според статистиката, най-малко 50% от богатите хора се подготвят за война и бедствия в Щатите. Те вярват, че могат да оцелеят и да вземат със себе си в бъдещето всички чудеса на съвременната наука и всички ценности на този свят, включително ценни колекции, литература и антики. Някои, без да се крият в същото време, казват, че след сътресенията, планетата ще бъде „изчистена“ от „простосмъртните“ и ще принадлежи изключително на тях – шепа избрани.

 

Източник: „ТРУД“

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Проф. Пламен Киров, конституционалист: Закриване на посолство е последната стъпка преди обявяване на война

Има ход назад, външният министър може да оттегли нотата със свой акт, коментира конституционалистът   Конституционалистът проф. Пламен Киров е категоричен, че...

От друг ъгъл: Бутни Кирил, за да падне Москва…

Да изгониш 70 руски дипломати и служители на посолството накуп е не само смел ход, но иска и кураж да го направиш. А такава...

Сценариите за България са два – нова нестабилна управленска коалиция или Радев поема юздите на държавата

"Ставаме свидетели на политическа криза от нов тип. Този път тя парализира институциите и властта в държавата. Правителствената коалиция дори и в оставка продължава...

Радев категорично: ДАНС не ми е давала доклад за руските дипломати

"Легитимността на институциите е в отстояването на фактите и в осъзнаването на отговорността за действията. По отношение на фактите - в президентската институция не е...

Всъщност: Коя държава има най-много дипломати у нас и колко точно са руските?

След като България обяви 70 руски дипломати за "персона нон грата", в публичното пространство възникна уместния въпрос колко точно е общия им брой на...

Вижте още