От друг ъгъл: Любовниците на Путин и неговите деца (ВИДЕО)

Най-четени

Депутатите гласуваха единодушно за по-високи заплати на военните

Единодушно, със 195 гласа, парламентът прие на първо четене промени в Закона за отбраната и въоръжените сили. Законопроектът е...

Атанас Запрянов: Ударът на Израел по Иран не застрашава страната ни

"Ограничен удар от страна на Израел върху една конкретна цел - военновъздушна база северозападно от иранския град Исфахан. Знаем,...

Депутатите гласуваха да са във ваканция преди изборите

Народното събрание няма да работи по време на предизборната кампания, решиха след двучасови спорове в пленарната зала депутатите от...

За личния живот на Владимир Путин има само неофициална информация. Твърди се, че той има поне три деца от бившата гимнастичка – олимпийската шампионка Алина Кабаева и една дъщеря от бившата домашна помощница Светлана Кривоногих, пише американското бизнес издание „Уолстрийт Джърнъл“ (Wall Street Journal).

Поводът за публикацията е решението на САЩ да наложи санкции на децата на Путин – двете му дъщери от брака с Людмила Путина заради войната с Украйна. Людмила е единствената жена, с която Владимир Путин е имал официален брак.

„Уолстрийт Джърнъл“ твърди, че американските власти са обмисляли да наложат санкции и срещу Кабаева заради руската инвазия в Киев, но са се отказали, за да не ядосат Путин.

 

Алина Кабаева и децата ѝ

Позовавайки се на неназовани американски официални лица „Уолстрийт джърнъл“ пише, че 38-годишната Кабаева е приятелка на руския президент, на когото е родила най-малко три деца. (руски медии пишат за 4 деца – бел. ред.) Американските власти я подозират, че тя крие част от богатството на Путин зад граница.

Олимпийската шампионка е била и остава потенциална мишена на санкциите на САЩ. До налагането им срещу Кабаева обаче не се е стигнало засега. Причината е, че е надделяло мнението, че това може да бъде разгледано като удар срещу Путин, което допълнително да доведе до ескалация на напрежението между Русия и САЩ и да попечи на мирните преговори с Украйна, твърдят неназовани американски официални източници пред изданието.

Според представители на американски и европейски разузнавателни служби Алина Кабаева е била дълго време в Швейцария. Американски служители, запознати с делата на гимнастичката, твърдят, че тя е живяла в имение с високи стени близо до Женева.

Украинските власти са изпратили писмо до швейцарското правителство през април с искане на Кабаева да бъде забранено да влиза в страната, а имуществото ѝ да бъде конфискувано. Швейцарските власти обаче са отговорили, че нямат доказателства, че руската гимнастичка е в страната, припомня американското издание.

На 22 април Кабаева изненадващо се появи в Москва след години в нелегалност, писаха преди дни руски медии. Тя беше във „ВТБ Арена“ на демонстрация и тренировка на юношеския национален отбор по художествена гимнастика.

Името на Алина Кабаева се появява на сайта на Кремъл за първи път през 2001 г.

През 2008 г. вестник „Московский корреспондент“ пише, че Путин, който по това време е официално женен за Людмила, е предложил брак на Кабаева. Путин отрича, а няколко дни по-късно вестникът е закрит.

Приблизително по това време Кабаева напуска спорта и става депутат от партията на Путин –  „Единна Русия“.  През 2014 г. тя напуска парламента и става председател на борда на директорите на холдинга „Национална медийна група“.

След 2013 г. олимпийската шампионка и роднините ѝ придобиват 6 апартамента в Русия, две къщи и земя в най-престижните райони на Москва и Санкт Петербург. Кабаева и членовете на семейството ѝ не са отговорили на въпросите изпратени по електронна поща от „Уолстрийт Джърнъл“.

Различни издания, позовавайки се на швейцарски, европейски и американски източници, пишат, че през 2015 г. Кабаева ражда първото дете на Путин в елитна швейцарска клиника с изглед към езерото Лугано. Твърди се, че тогава гимнастичката е родила дъщеря на руския президент.

По време на предполагаемото раждане Владимир Путин не се е появявал публично в продължение на 8 дни, като се смята, че най-вероятно е бил заедно с Кабаева. Кремъл обаче нарече това фалшива новина.

През 2019 г. Кабаева ражда  две момчета – близнаци, на руския президент в елитна клиника в Москва, пише „Уолстрийт джърнъл“, като се позовава на неназовани американски официални ицточници. Изданието обръща внимание на факта, че новината за това е публикувана на сайта на „Московски комсомолец“, но след това бързо е изтрита.

Алина Кабаева през 2019 г. преди раждането на близнаците в клиника в Москва

Министерството на финансите на САЩ, което според източници на „Уолстрийт джърнъл“ вече е подготвило пакет от санкции срещу Кабаева, също е отказало коментар. Говорителят на руският президент  Дмитрий Песков не отговорил на запитвания на изданието.

 

Какво се знае за децата на Путин?

Официално Владимир Путин има две дъщери от брака си с Людмила, по баща Шкребнева. Той се развежда с нея през 2013 г. Руският президент не обича да говори за семейството си, а последната снимка на него с дъщерите му е публикувана през 2002 г.

На 6 април Министерството на финансите на САЩ наложи санкции срещу Катерина Владимировна Тихонова и Мария Владимировна Воронцова – именно тях журналистите наричат дъщерите на Путин от официален брак.

През есента на 2020 г. неправителствената организация „Проект“, която беше обявена за вражеска и закрита неотдавна, писа за жителката на Санкт Петербург Светлана Кривоногих. Тя е представена като приятелка на Путин, която получава „скъпи подаръци“ от негови приятелите и става акционер в банка „Россия“. Преди това Кривоногих е била домашна помощничка.

Предполагаемата дъщеря на Путин – Лиза Кривонохих

„Уолстрийт джърнъл“ отбелязва, че  дъщерята на Кривоногих – Елизавета, която галено наричат Лиза, „невероятно много прилича на руския президент“.

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков казва, че за първи път чува името на тази жена.

Кореспондентът на руската служба на Би Би Си Андрей Захаров обяснява защо информацията за роднините на Путин е важна.

В журналистиката има два основни дискурса за отразяване на личния живот на политическите лидери. Единият казва, че тази информация е от обществен интерес само ако членове на семейството на премиери или президенти използват позицията си, за да се обогатят. Другият  обикновено се нарича „жълт“ – всяка новина от живота на лидера на страната е интересна, дори ако съпругата му е била видяна пияна на улицата образно казано.

Путин старателно крие информация за семейството си, но това, което публично става известно е свързано със забогатяването на неговите близки.

Едната от официалните му дъщери Катерина Тихонова оглавява научната фондация „Инопрактика“, която получава щедри държавни субсидии.

Майката на предполагаемата му трета дъщеря – Светлана Кривоногих е акционер в банка „Россия“, която американските власти наричат банката от най-близкото обкръжение на Путин.

Същото е и с Алина Кабаева. Тя оглавява борда на директорите на „Национална медийна група“, чийто основен акционер е същата банка „Россия“. „Национална медийна група“  притежава няколко популярни телевизионни канала. Американското издание отбелязва, че след началото на войната с Украйна информацията, че Кабаева работи там, изчезна от сайта на холдинга.

 

Източник: Mediapool.bg

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Депутатите гласуваха единодушно за по-високи заплати на военните

Единодушно, със 195 гласа, парламентът прие на първо четене промени в Закона за отбраната и въоръжените сили. Законопроектът е...

Атанас Запрянов: Ударът на Израел по Иран не застрашава страната ни

"Ограничен удар от страна на Израел върху една конкретна цел - военновъздушна база северозападно от иранския град Исфахан. Знаем, че има удари и върху...

Депутатите гласуваха да са във ваканция преди изборите

Народното събрание няма да работи по време на предизборната кампания, решиха след двучасови спорове в пленарната зала депутатите от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. Няма да...

Пламен Киров: Свалянето на служебно правителство не е невъзможно

Свалянето на служебно правителство не е невъзможно, въпреки че не би трябвало да се случва, коментира преподавателят по Конституционно право и бивш конституционен съдия...

Внимание! Опасната борова процесионка атакува

За много сигнали за нашествие на опасни гъсеници у нас информира Нова тв. Насекомото борова процесионка предизвиква тежки алергични реакции, задушаване и дори смърт....

Вижте още