Партия МИР: Асен Василев трябва незабавно да подаде оставка

Най-четени

ДНК тест категорично показа, че Велико Минков е баща на бебето на Габриела

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова - Пеева, обвинена в убийството на съпруга ѝ Пейо...

Писателка изригна срещу защитниците на рекламите на хазарт

Публикацията е от фейсбук страницата на писателката Мария Касимова-Моасе по повод актуалните новини, че депутатите забраниха рекламата на хазарт...

Вижте как туроператор ви скубе, без да подозирате

"БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ" в случай на смърт на пътуващия е включил туроператор в офертата си за организирано туристическо...

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев трябва незабавно да подаде оставка. Това се казва в позиция на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) по повод обидното изказване на финансовия министър към работодателите по време на Националния съвет за тристранно сътрудничество. 

„Такова цинично и нагло поведение не си е позволявал нито един политик и министър в най-новата ни история. За съжаление вече почти два месеца вместо да решава реалните проблеми на българите, на бизнеса и на работодателите, правителството най-нагло хвърля вината за своята собствена неспособност и некадърност върху всеки друг, но не и върху себе си. България се намира в икономическа, здравна, социална, демографска и морална криза и българите нямат повече времето и търпението някой да се учи и упражнява на техен гръб“, заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че правителството на Кирил Петков не само не решава проблемите на българите, но със своите действия и бездействия сериозно и ежедневно ги задълбочава.

„Цел и приоритет на всяко правителство трябва да бъде превръщането на българската икономика в работеща и ефективна, както и да предприеме конкретни и незабавни стъпки за излизане от демографската криза. За съжаление не виждаме правителството на четворната коалиция да е предприело каквито и да било действия за решаването на нито една от кризите в България“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че работодателите, малкият и средният бизнес са гръбнакът на българската икономика и напълно сами се справят с всички предизвикателства, в това число и с действията на всички „кадърни“ правителства от началото на прехода.

„Основна задача на правителството е не да раздава пари на калпак и фалшиви надежди и мечти на българите, а да създава условия за нормалното функциониране и развитие на всяка една сфера и обществена система, в това число и на бизнеса и работодателите. Вместо да създава условия това правителството ежедневно създава проблеми, конфликти и хаос, от които губещи са всички българи. Обидата, която нанесе Асен Василев на българските работодатели, не може да бъде заметена под килима с едно извинение. Във всяка нормална европейска държава за подобно поведение се подава оставка и ако Асен Василев и Кирил Петков продължават да имат претенции, че са европейски политици, то Асен Василев незабавно трябва да подаде оставка“, каза още Симеон Славчев.

Лидерът на партия МИР подчерта, че цените на тока, на хляба, на горивата, на газта, както и на всички стоки и услуги се покачват ежедневно, голяма част от българите вече едва свързват двата края, но няма никакви действия от страна на правителството за овладяване и преодоляване на кризите, което според Славчев е престъпно бездействие.

„По време на криза трябва да се обединяват усилия, да се търси диалог, консенсус и съюзници за решаването на проблемите, а не да се създават конфликти и да се отварят излишни фронтове. Именно за това на 22-ри март, когато се навършват точно 100 дни от управлението на четворната коалиция партия МИР заедно с граждански и неправителствени, работодателските, браншовите и синдикалните организации ще организира Национална кръгла маса на тема „Алтернативни политики и решения“. Целта на Националната кръгла маса е да обсъдим и заедно да дадем решения на всички основни проблеми и кризи, както и да очертаем основните приоритети на страната, около които да се търси национално съгласие и обединение“, заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че ако и тогава няма чуваемост и правителството не предприеме реални действия за решаването на проблемите и излизане от кризите, партия МИР заедно с широка мрежа от партньорски организации ще организират национални протести.

„В тази трудна за България, българския народ и бизнеса ситуация е необходимо да се обединят усилия и да се очертаят ясно националните приоритети, политики и решения, които ще преведат успешно страната през всички кризи и опасности“, заяви още Симеон Славчев.

Източник: Actualno.com

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

ДНК тест категорично показа, че Велико Минков е баща на бебето на Габриела

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова - Пеева, обвинена в убийството на съпруга ѝ Пейо...

Писателка изригна срещу защитниците на рекламите на хазарт

Публикацията е от фейсбук страницата на писателката Мария Касимова-Моасе по повод актуалните новини, че депутатите забраниха рекламата на хазарт и различни организации и медии...

Вижте как туроператор ви скубе, без да подозирате

"БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ" в случай на смърт на пътуващия е включил туроператор в офертата си за организирано туристическо пътуване. Това съобщи в ефира...

Тихомир Безлов: Може и да не бъдат приети окончателно промените в Закона за хазарта

Рекламата на хазарт е забранена и в момента, но регулаторите пренебрегват това. Това каза пред БНР Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията във...

ЕП с кампания за изборите: „Използвай гласа си. Или друг ще реши вместо теб“.

Между 6 и 9 юни 2024 г. над 370 милиона души в 27 държави членки ще бъдат призовани да отидат до урните, за да гласуват...

Вижте още