Кандидат за премиер на Македония: Никой не може и никой няма да преговаря за идентичността на македонския народ

Най-четени

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

„Никой не може и никой няма да преговаря за идентичността на македонския народ или за исторически и научно потвърдената специфичност и уникалност на македонския език“, заяви вчера пред парламента в Скопие кандидатът за премиер на Република Северна Македония Димитър Ковачевски.

След два дни обаче предстои посещение на българския министър-председател, който се надява да постави на ново ниво разговорите между София и Скопие.

„Мисля, че срещата ще бъде протоколна и безрезултатна, защото РС Македония не иска да намери решение по проблема с фалшифицирането на историята и подмяната на българската идентичност на по-голямата част от населението на Македония сега и на възрожденците от миналото“, заяви пред Нова телевизия журналистът от Скопие Виктор Канзуров.

За него това е основен проблем и не вижда как отношенията между двете държави могат да се подобрят при съществуването му.

„Заявлението на републиканския конгресмен Клаудия Тени за санкции срещу България са несериозни. РС Македония плаща на лобисти в западния свят, за да има такива информации“, категоричен е Канзуров.

Според него КСНС при президента Румен Радев не е бил полезен с нищо и българското общество е заблудено, защото сигналите от две от партиите в управляващата коалиция на България, от която една е на премиера Кирил Петков, са за даване зелена светлина на РС Македония за започване на преговори за влизане в ЕС.

„Президентът Радев показва твърда позиция, но е патрон на „Продължаваме промяната“, каза журналистът и добави, че това не бива да се пренебрегва.

За Виктор Канзуров вписването на етническите българи в конституцията на РС Македония нищо няма да свърши и е малко несериозно. Ако това се случи и България пусне за преговори нереформираната Северна Македония, това ще е неизгодна сделка.

Източник:  standartnews.com

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад Пит, като им е казвала...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа и стреля. Всички охранители реагират,...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент е друга, смята българският политолог. Дали...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на 9 юни. Това стана ясно...

Вижте още