Сидеров изплува и се намеси: Костадин Костадинов не е „новият Волен“, аз нямаше да си стоя вкъщи

Най-четени

Автоматична Чернова

От 2021 г. досега в страната се проведоха избори общо седем пъти - пет за парламент, един за президент...

СУ и Съдебната палата получиха сигнали за бомба

Заплаха за поставено взривно устройство в Софийския университет "Св. Климент Охридски" е подадена тази сутрин, съобщиха за БТА от...

Вижте къде в България вече има умни домове

Какво представлява умната енергия, технологиите, свързани с нея и начина на използване, както и връзките ѝ с климатичните промени?...

Аз не бих си останал в къщи, ако съм свикал хора на площада, защото съм “карантиниран”. Щях да изляза и да поведа тия, които съм призовал, защото те чакат именно мен, а не заместникът ми да говори пред тях. Пък ако ще да ме глобят или арестуват, и двете мерки са ми ги прилагали. Това написа във Facebook лидерът на „Атака“ Волен Сидеров за протеста срещу зелените сертификати днес, организиран от „Възраждане“, на който лидерът на партията Костадин Костадинов не успя да присъства, тъй като е под карантина. 

Сидеров започва поста си с многозначителното „Защо костадин не е „новият Волен“.

„Голям напън беше последните два месеца – проглушиха ушите на българите, как на 12 януари щели да дойдат 50 хиляди и да влязат в Народното събрание, ако не падне зеленият сертификат“, пише той и допълва, че нито зеленият сертификат е паднал, нито пред парламента са дошли 50 000 души.

„Но най-важното е, че там не видяхме Костадин Костадинов, когото през последните месеци го наричат новия “Новият Волен”. С две думи – водач на народа, какъвто не са виждали досега, – така поне прочетох в социалните мрежи. Даже с Ботев и Левски го сравняват“, пише още лидерът на „Атака“.

По думите му сравнения между двамата не може да има, защото:

„Не, не е новият Волен, защото Волен щеше да е на площада, а не от вкъщи да скандира “Да живее България!”, като Костадин или като другаря Георги Димитров, който бягайки във Виена след Септемврийското въстание през 1923 г. казал от границата на умиращите жертви тук: “Горе главата, славни борци!”

„Да си лидер не означава да ходиш по телевизии и да говориш като навит с пружинка, да си лидер означава да си най-отпред, когато има битка. Аз винаги съм го правил. За Костадин не е е сигурно. Затова моля пишещите във Фб да на наричат Костадин “новия Волен”, просто защото е далеч от това сравнение“, завършва поста си Сидеров.

Публикуваме изявлението на Волен Сидеров без редакторска намеса:

Защо Костадин не е “новият Волен”

Голям напън беше последните два месеца – проглушиха ушите на българите, как на 12 януари щели да дойдат 50 хиляди и да влязат в Народното събрание, ако не падне зеленият сертификат.

Нито падна зеленият сертификат, напротив, гласуваха да е задължителен за всички, които влизат в Парламента, а от обещаните 50 000, на площада видяхме около 2000. Но най-важното е, че там не видяхме Костадин Костадинов, когото през последните месеци го наричат новия “Новият Волен”. С две думи – водач на народа, какъвто не са виждали досега, – така поне прочетох в социалните мрежи. Даже с Ботев и Левски го сравняват.

За Левски и Ботев не мога да говоря, те са национални герои. За Волен – мога. Защото, това съм аз. С 20-30 годишен стаж в обществената работа и с толкова много сблъсъци с властта, която и да е тя, за които не могат да сънуват хората от поколението на Костадин.

Той е по-млад от мен и съм му давал съвети . Не се вслуша в тях. Негова работа. Само че лидерството означава смелост.

Аз не бих си останал в къщи, ако съм свикал хора на площада, защото съм “карантиниран”. Щях да изляза и да поведа тия, които съм призовал, защото те чакат именно мен, а не заместникът ми да говори пред тях. Пък ако ще да ме глобят или арестуват, и двете мерки са ми ги прилагали.

И тук тънката, но всъщност много дебела разлика между мен и Костадин.

Не, не е новият Волен, защото Волен щеше да е на площада, а не от вкъщи да скандира “Да живее България!”, като Костадин или като другаря Георги Димитров, който бягайки във Виена след Септемврийското въстанише през 1923 г. казал от границата на умиращите жертви тук: “Горе главата, славни борци!”

Да си лидер не означава да ходиш по телевизии и да говориш като навит с пружинка, да си лидер означава да си най-отпред, когато има битка. Аз винаги съм го правил. За Костадин не е е сигурно. Затова моля пишещите във Фб да на наричат Костадин “новия Волен”, просто защото е далеч от това сравнение.

Източник: Actualno.com

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Автоматична Чернова

От 2021 г. досега в страната се проведоха избори общо седем пъти - пет за парламент, един за президент...

СУ и Съдебната палата получиха сигнали за бомба

Заплаха за поставено взривно устройство в Софийския университет "Св. Климент Охридски" е подадена тази сутрин, съобщиха за БТА от МВР. На електронен адрес във висшето...

Вижте къде в България вече има умни домове

Какво представлява умната енергия, технологиите, свързани с нея и начина на използване, както и връзките ѝ с климатичните промени? Статията акцентира върху това как...

Един от възможните служебни премиери подаде оставка

Един от възможните варианти за служебен премиер - заместник-омбудсман Елена Чернева-Маркова, подава оставка. Това стана ясно, след като от председателя на парламента Росен Желязков, който...

Александър Сано е водещият на „Островът на 100-те гривни“ 

Актьорът Александър Сано е водещият на новото приключенско риалити „Островът на 100-те гривни“, което ще завладее тази есен зрителите на bTV. На едно от...

Вижте още