Борисов с къса памет: Вече не знае коя е Мата Хари и кой е снимал спалнята му

Най-четени

Автоматична Чернова

От 2021 г. досега в страната се проведоха избори общо седем пъти - пет за парламент, един за президент...

СУ и Съдебната палата получиха сигнали за бомба

Заплаха за поставено взривно устройство в Софийския университет "Св. Климент Охридски" е подадена тази сутрин, съобщиха за БТА от...

Вижте къде в България вече има умни домове

Какво представлява умната енергия, технологиите, свързани с нея и начина на използване, както и връзките ѝ с климатичните промени?...

Бойко Борисов вече не знае нито коя е Мата Хари, нито кой е направил снимките в стаята му в резиденция Бояна. Това стана ясно след разпит на бившия премиер в националната полиция по проверка по сигнал, която се води паралелно с разследването на прокуратурата за снимките с кюлчетата и банкнотите.

„Сега“ научи от свои източници в МВР, че пред разпиталите го днес полицаи, той е обявил, че не знае кой е правил снимките. Само преди няколко месеца лидерът на ГЕРБ твърдеше в интервюта, че е установил автора на снимките – „една прекрасна госпожа”, която действала като Мата Хари.

Бойко Борисов се яви днес в националната полиция, където беше призован да даде сведения. Разпитът е във връзка с преписката за кюлчетата и пачките в чекмеджето в спалнята му. На излизане от сградата на МВР бившият премиер се спря да каже пред журналистите какво са го питали разследващите. „Как съм успявал да държа доходите на българите толкова високи, как съм успявал да държа най-ниската цена на газа, как съм успявал да държа цената на тока най-ниска, как съм успял да вкарам България в европейския банков съюз, как най-добре съм се справил в Европа с миграцията…Никога не съм притежавал кюлчета“, саркастично коментира Борисов.

МВР работи по сигнал на Сдружение БОЕЦ, внесен през декември. От БОЕЦ първо първо сезираха прокуратурата – още през лятото, но нищо не последва. Затова пък МВР веднага започна да работи по казуса и  днес извика за „снемане на сведения“  бившия премиер.

„Най-накрая този човек трябва да бъде на разпит, за да каже има или няма евро пачки в нощното му шкафче, имало ли е или е нямало златни кюлчета. Аз и онзи ден отбелязах, че доверието в нашата прокуратура липсва, тя прекрати проверката, много добре знаете – прокурорът, който беше натоварен с тази задача, заяви открито, че не може да се работи повече. Сега ще се опитаме да докараме проверката докрай. Така че този човек трябва да се яви и да каже коя е Мата Хари, за която той твърдеше, че е влязла вътре, че е поставила тези пачки с евро и тези кюлчета злато в неговото чекмедже, заснела ги е и е заминала. И по такъв начин целта е да бъде злепоставен”, коментира вътрешният министър Бойко Рашков в кулоарите на парламента.

Той призова бившия премиер да каже най-накрая да разкрие коя е жената зад псевдонима Мата Хари, за да бъде подложена на законосъобразен разпит, че да се установи дали е направила снимките и кога ги е направила. По думи на министъра прокуратурата не е разпитала за това Борисов при предишната проверка, която е отказала да довърши.

„В сигнала, внесен до МВР, се съдържа публична информация за снимките с пачките и златните кюлчета от спалнята на Борисов в държавната резиденция, която той обитаваше доскоро. И към момента нито една институция не е установила произхода на тези огромни средства и златни активи, нито кой и как е направил въпросните снимки. Самият Бойко Борисов обяви публично, че е установил автора на снимките, наричайки го „една прекрасна госпожа”, станала известна в медиите, като „Мата Хари”, обясниха от БОЕЦ.  И подчертават: „Въпросът кой е направил тези снимки е много важен. Важен е, защото този човек може да потвърди връзката на Бойко Борисов с пачките и златните кюлчета. Важен е още, защото това е пробив в националната сигурност – въпреки охраната на НСО, някой е имал достъп до тогавашния премиер на страната, като от някои снимки е видно, че Борисов е в безпомощно състояние – вероятно спящ, а снимащият е в непосредствена близост до него, като разполага и с огнестрелно оръжие“.

МВР започна паралелна проверка по казуса със снимките от спалнята на Борисов, след като прокуратурата преди година спря досъдебното производство по казуса с аргумента, че не може да намери кой е снимал, нито да установи дали парите и кюлчетата са истински. Не стана ясно обаче дали Борисов е питан за автора на снимките, след като той твърди, че знае кой е – „прекрасната госпожа“, станала известна от неговите думи като като Мата Хари. Преди Коледа обаче прокуратурата възобнови разследването, като изведнъж се присети, че може да пита БНБ за серийните номера на кюлчетата и банкнотите. Вътрешният министър Бойко Рашков заподозря, че с тези се действия държавното обвинение всъщност иска да блокира проверката на МВР.

Преди Борисов в полицията е била и бившата му пиарка Севделина Арнаудова. Освен за казуса с кюлчетата и пачките, от нея са снети сведения за имотите й. Разпитана е и заради твърденията на бизнесмена Васил Божков, че е давал стотици милиони подкупи на ГЕРБ. За имотите си Арнаудова вече бе проверена от прокуратурата, която не откри престъпление и отказа да образува дело.

Източник: „СЕГА“

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Автоматична Чернова

От 2021 г. досега в страната се проведоха избори общо седем пъти - пет за парламент, един за президент...

СУ и Съдебната палата получиха сигнали за бомба

Заплаха за поставено взривно устройство в Софийския университет "Св. Климент Охридски" е подадена тази сутрин, съобщиха за БТА от МВР. На електронен адрес във висшето...

Вижте къде в България вече има умни домове

Какво представлява умната енергия, технологиите, свързани с нея и начина на използване, както и връзките ѝ с климатичните промени? Статията акцентира върху това как...

Един от възможните служебни премиери подаде оставка

Един от възможните варианти за служебен премиер - заместник-омбудсман Елена Чернева-Маркова, подава оставка. Това стана ясно, след като от председателя на парламента Росен Желязков, който...

Александър Сано е водещият на „Островът на 100-те гривни“ 

Актьорът Александър Сано е водещият на новото приключенско риалити „Островът на 100-те гривни“, което ще завладее тази есен зрителите на bTV. На едно от...

Вижте още