Борисов заповяда: Отсъствие от парламента само при смъртен случай, развод и сватба

Най-четени

Депутатите гласуваха единодушно за по-високи заплати на военните

Единодушно, със 195 гласа, парламентът прие на първо четене промени в Закона за отбраната и въоръжените сили. Законопроектът е...

Атанас Запрянов: Ударът на Израел по Иран не застрашава страната ни

"Ограничен удар от страна на Израел върху една конкретна цел - военновъздушна база северозападно от иранския град Исфахан. Знаем,...

Депутатите гласуваха да са във ваканция преди изборите

Народното събрание няма да работи по време на предизборната кампания, решиха след двучасови спорове в пленарната зала депутатите от...

„Отсъстващи – по никакъв начин! Толкова много искахте да сте депутати, така че само при смъртен случай, развод, сватба. И то, само ако председателят на групата каже, а тя (Десислава Атанасова – б.р.) да ме пита мен“.

Такова разпореждане даде на депутатите от ГЕРБ, които утре ще се закълнат като такива, лидерът на партията Бойко Борисов. Борисов, който за пореден път води листи и после се отказа от мястото си в Народното събрание, днес ги събра, като изнесе традиционен монолог за миналото и атакува и президента Румен Радев, и служебното правителство, и четирите политически формации, които преговарят за съставяне на кабинет – също традиционно.

И накрая все пак се обърна към бъдещите депутати, не само с гореописаното разпореждане, но и със следното:

„Бъдете тихи, скромни, набожни, внимателни, загрижени. Където ви се поиска помощ, помогнете. Няма по-лошо от непоисканото добро. Като ги видите, че не разбират, не се дръжте надменно. Ако опитат – помагайте. Посочвайте това, което грешат, за да се поправят. И ние не сме безгрешни“.

Преди призива за скромност и загриженост, Борисов пак посочи, че е имало изборни манипулации и направи намек за раздаването на „тлъсти договори“, като тук визира скандала с ДКК, в който бе замесена „Сиела Норма“, като компанията е неизменен доставчик на машините за гласуване (избран иначе още при управлението на ГЕРБ).

„Не знам колегите… – от „Да, България“ изтичат писмата, които се цитират – за пазарлъка за постве… Как с 6% ще излязат и ще кажат: ние сме призвани да правим съдебна реформа. Или трябва да имаш много неприкрито самочувствие, или да не ти пука особено“, прехвърли се на политическите опоненти в парламента Борисов, визирайки изтекло писмо на ДСБ в медии, словославещи ГЕРБ, в което се говори за структурата на бъдещото правителство.

„Има такъв народ“ се сгромоляса с близо 15%, така че от фаворит се превърнаха на техния език „като на барабана малката пръчка“, продължи.

 

И още:

„По-позорен резултат от този на БСП в историята няма. Когато създавах ГЕРБ имаше мастодонт, паметник ка комунизма – БКП/БСП. Тогава си поставихме задача да го победим. Те сега се държат като хора, спечелили изборите. Паритетът в НС е еднакъв, единственото, които имат повече от нас е самочувствието“.

След това Борисов пак заговори за това, че от служебният кабинет „изпуснаха цената на тока и вече милиарди отидоха в частни джобове за сметка на малкия и средния бизнес“. Както и: „цените на горивата, ако бяха изпуснати при нас, това щеше да е революция, а сега хората знаят, че няма какво да направят“. Както и: „цената на газта – колко упреци понесохме ние, че направихме така, че България да остане на газовата карта“.

После заяви как Турски поток, наричан от него Балкански, „се изплати“. И „вместо да строят интерконектора с Гърция – трябваше на 31 декември да го звършат“, нямало как да стане. (Не е известно първият проект да се е изплатил, а интерконекторът се бавѝ с години в мандата на ГЕРБ, б.р.). После говорѝ и за ядрената енергетика: „подписахме с „Уестингаус“ за диверсификация, платихме за двата реактора и това е един прекрасен проект – на Козлодуй“. Никоя друга партия не била заявила по- продясна и проевроатлантическа политика от ГЕРБ, заключи Борисов.

„В момента има 5 центъра на власт като основният е при Румен Радев – „пътят на копринката“, който започва и свършва със село Труд. И днес като гледах пияни министри с магистрати… отново с торбички. Торбичките на Пламен Узунов, на тоя и на ония…“, вметна Борисов без да изяснява какво има предвид. Вероятно става дума за публикации в медии от днес, отразяващи среща на Бойко Рашков с магистрати в заведение в работно време.

 

Подчерта и на грешката на министъра на финансите относно размера на минималната пенсия и продължи:

„И да замаже тоя гаф, излиза и прави още един – 11 милиарда ще иска да се увеличи таванът на дълга. И внуците ли ще трябва да плащат тези дългове? Веднага ще има наказателна процедура от Брюксел“.

След което разпореди:

„Като се закълнете, веднага внасяйте искане за мораториум на дълга. Който иска да участва в това разграбване на държавата, да участва“.

Тестове за малките ученици има до 10 декември. 5-12-и клас се спасяват поединично

„Закачка“ имаше и по спора на министрите на здравеопазването и на образованието Стойчо Кацаров и Николай Денков за това има ли тестове за всички деца, за да тръгнат присъствено на училище – Борисов отбеляза, че проф. Денков като академик „ще взима хиляди лева пенсия“.

„Радев мълчи, няма го. По този теми го няма. Защо? Защото утре вината ще е на тия 4 партии, които ще управляват, а той ще вика, ето аз, докато бях със служебното правителство, нямаше локдаун, аз щях да ви дам пенсии, Корнелия Нинова с лошите партии дошла и ги разрушила“, посочи още Борисов.

И пак направи извод:

„Хората се усещат, все повече се усещат, но толкова много излъгаха за нас, толкова брилянтни комбинации направиха бившите ченгета… Тая промяна не само ще е подмяна, ами после по света няма да могат да ги намерят къде са с откраднатите пари“.

 

Източник: „Клуб Z“

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Депутатите гласуваха единодушно за по-високи заплати на военните

Единодушно, със 195 гласа, парламентът прие на първо четене промени в Закона за отбраната и въоръжените сили. Законопроектът е...

Атанас Запрянов: Ударът на Израел по Иран не застрашава страната ни

"Ограничен удар от страна на Израел върху една конкретна цел - военновъздушна база северозападно от иранския град Исфахан. Знаем, че има удари и върху...

Депутатите гласуваха да са във ваканция преди изборите

Народното събрание няма да работи по време на предизборната кампания, решиха след двучасови спорове в пленарната зала депутатите от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. Няма да...

Пламен Киров: Свалянето на служебно правителство не е невъзможно

Свалянето на служебно правителство не е невъзможно, въпреки че не би трябвало да се случва, коментира преподавателят по Конституционно право и бивш конституционен съдия...

Внимание! Опасната борова процесионка атакува

За много сигнали за нашествие на опасни гъсеници у нас информира Нова тв. Насекомото борова процесионка предизвиква тежки алергични реакции, задушаване и дори смърт....

Вижте още