Борисов, стига лъжи! Настоявахте за ред в хаоса, за чието съществуване работихте усилено последните 12 години

Най-четени

Автоматична Чернова

От 2021 г. досега в страната се проведоха избори общо седем пъти - пет за парламент, един за президент...

СУ и Съдебната палата получиха сигнали за бомба

Заплаха за поставено взривно устройство в Софийския университет "Св. Климент Охридски" е подадена тази сутрин, съобщиха за БТА от...

Вижте къде в България вече има умни домове

Какво представлява умната енергия, технологиите, свързани с нея и начина на използване, както и връзките ѝ с климатичните промени?...

Хората са отвратени заради 12-те години безскрупулно управление, от което се облажиха шепа хора

(Не)Уважаеми господин Борисов, виждам, че за пореден път сте се проявили като титан на мисълта и сте направили поредния си коментар по опорни точки срещу кандидат-президента и настоящ държавен глава Румен Радев. Заставате на страната на реда в хаоса, за чието съществуване работихте усилено през последните 12 години. Но това е друга тема. (Не)Уважаеми господин Борисов, важно е обаче да обърна внимание на думите Ви, колкото и да не ми се иска. Първо, защото говорите лъжи. И второ – защото ми е писнало.

“Днес гласувах срещу полицейското насилие в Софийския университет. Това е недопустима саморазправа с политическия опонент! Дано се отървем от резила”, каза днес Борисов.

(Не)Уважаеми господин бивш премиер, полицейското насилие се случи при Вашето управление. Когато начело на МВР беше Ваш министър. Спомняте си, надявам се – бити бяха студенти. Случаят предизвика изключително силно възмущение у обществото. МВР прикри един скандален клип, който стана обществено достояние месеци по-късно. Никой не се извини. Нямаше и оставки, както обикновено сме свикнали да виждаме. Спомняме си бития журналист Димитър Кенаров. Спомняме си прескартата му. Лицето му. Виковете му. И непукизмът на полицията си спомняме.

Вие говорите за някакво полицейско насилие в Алма матер като “недопустима саморазправа с политически опонент”. Вероятно, господин Борисов, визирате проверките на полицията за финансовите далавери по схемата на АМ “Хемус” – усвояване на пари чрез обществени поръчки и 100% авансови плащания без насерща да е свършена работа, работа, работа. Припомням Ви, въпреки че силно се надявам зоркото Ви око да е пропуснало нещо подобно – под всички тия документи и заръки стои подписът на един Ваш министър – Красимир Вълчев, оглвявал неотдавна МОН. В схемата участва и Софийския университет, чийто ректор е подкрепеният от Вас кандидат-президент в лицето на проф. Анастас Герджиков. Именно Вълчев поставил името на ректора на масата и всички Вие от ГЕРБ силно сте се впечатлили. Това, може би е съвпадение, нали?

Но да се върнем на “полицейското насилие”.

Проверката на органите на реда по сигнал, господин Борисов, не е насилие. Полицията си върши работата, когато трябва и както трябва. Но може би Вие няма как да знаете – 12 години прикриване на престъпления не са никак малко.

“Доверихме се на учените в България и подкрепихме ректора на ректорите срещу този, който вкарва страната ни в международни скандали. Това е правилният избор!”, каза още Борисов днес.

Ректорът на ректорите, господин бивш премиер, унищожи студентската телевизия в най-стария български университет. Със собствения си подпис сключи договор със създадена съвсем наскоро фирма, която пое контрола над студентската медия точно в момент, в който бяха спечелени милиони по европейски проекти. Студиото е запечатано и до ден днешен. А инсталирането на Башар Рахал за генерален директор и скандалният клип с “Шефе, сметанката” са подробности, от които лично аз не се гордея. И всичко това с любезното съдействие на “ректора на ректорите”.

Страната ни отдавна е вкарана в международни скандали, господин Борисов. Спомняме си как станахме “за резил” при Вашето управление – шкафчетата, пачките, кюлчетата, снимките Ви и ширещата се корупция привлякоха вниманието на медиите доста преди да го направи Радев. Но Вие може би не знаете за това, защото все още не говорите английски.

Разединителят на нацията”, както обичате да наричате Румен Радев, вкарал България в редица скандали и ни скарал с балканските съседи само за седмица. Даже нарекъл Крим руски, възмути се Борисов днес. Уви, това за съжаление е поредната куха опорна точка. Защо? Защото първо, по време на предизборната кампания Радев изрече прост факт – в момента Крим е руски, защото беше анексиран. Толкова. Но темата се експлоатира и се раздува изкуствено. За Република Северна Македония дори не ми се говори – бездействията на Вашето управление и липсата на добра аргументация пред Европейския съюз по казуса със Скопие доведоха до една задънена улица преговорите за членство на нашата съседка и поставиха държавата ни в изолация, защото останахме неразбрани. Това се случи под носа на Вашия външен министър – Екатерина Захариева.

“Хората са отвратени и стресирани, затова е ниска избирателната активност”.

Тук сте прав, господин Борисов. Един път и Вие да сте прав. Хората са отвратени заради 12-те години безскрупулно управление, от което се облажиха шепа хора. Бръкнахте в кацата с мед и забравихте да си извадите ръцете. Но може би нещата се променят. Може би.

Джесика Вълчева / FROG NEWS

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Автоматична Чернова

От 2021 г. досега в страната се проведоха избори общо седем пъти - пет за парламент, един за президент...

СУ и Съдебната палата получиха сигнали за бомба

Заплаха за поставено взривно устройство в Софийския университет "Св. Климент Охридски" е подадена тази сутрин, съобщиха за БТА от МВР. На електронен адрес във висшето...

Вижте къде в България вече има умни домове

Какво представлява умната енергия, технологиите, свързани с нея и начина на използване, както и връзките ѝ с климатичните промени? Статията акцентира върху това как...

Един от възможните служебни премиери подаде оставка

Един от възможните варианти за служебен премиер - заместник-омбудсман Елена Чернева-Маркова, подава оставка. Това стана ясно, след като от председателя на парламента Росен Желязков, който...

Александър Сано е водещият на „Островът на 100-те гривни“ 

Актьорът Александър Сано е водещият на новото приключенско риалити „Островът на 100-те гривни“, което ще завладее тази есен зрителите на bTV. На едно от...

Вижте още