Нов скандал: Кирил Петков не фигурира в списъка на завършилите Харвардския университет?

Най-четени

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

Набралият бурна популярност бивш служебен икономически министър в Кирил Петков експлоатира до максимум твърдението, че е завършил в Харвард, за да легитимира образа си на образовано, почтено и компетентно юпи.

Да, ама не точно!

Справка в онлайн регистъра на американския университ Харвард показва, че името на Кирил Петков не е в списъка на официално дипломиралите се в учебното заведение.

Дипломата, която представя, също не е от издаваните за завършили бакалавърска или магистърска степен в университета.

Харвардските, както и почти всички дипломи по света, са във формат лендскейп А4 (пейзаж -хоризонтални), а не като неговата портретни А4 (вертикална).

От постинг в Туиър на негова официална среща като министър с канадката Аник Гулет за подкрепа на отхвърления от ЕС договор за СЕТА, става ясно, че Петков всъщност е завършил Университета на Британска Колумбия във Ванкувър, Канада като бакалавър. Както и да го въртим той не е от топ универиситетите в света и не е Харвард.

Любопитен детайл е, че курсовата му работа, която пише с още трима души, е „Българския моден клъстер“, в която незнайно защо пише като първа част история от Освобождението до наши дни.

Преди две седмици Петков обясни: „В Харвард се обучавах две години, това е пълната магистърска програма от 2005 до 2007 г. по „Бизнес администрация“. От 900 човека съм бил в топ 90-те студента на моя випуск“, посочи тогава министърът.

Той благодари на един от преподавателите си, затова, че е бил сред 45-те души, избрани да се обучават в неговия клас в Харвардския университет. Именно от него той е заел идеята да организира състезание между службите по търговскоикономическите въпроси на България.

Хубаво е българското общество да не е като индианско от времето на испнското нашествие, когато са си продавали златото и държавите за стъклени топчета.

Автор: Иван Вълков

Източник: „Епицентър.бг“

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад Пит, като им е казвала...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа и стреля. Всички охранители реагират,...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент е друга, смята българският политолог. Дали...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на 9 юни. Това стана ясно...

Вижте още