Борисов с църковен коментар за мандата на Слави: Както предадоха Господа, така предадоха мечтите на хората

Най-четени

Да мислиш ЕС за вредител, но да искаш да се възползваш от облагите му…

Дълбоко неморално е да приемаш облагите на ЕС, но да искаш да го рушиш отвътре. Именно това искат "Възраждане",...

Депутатите гласуваха единодушно за по-високи заплати на военните

Единодушно, със 195 гласа, парламентът прие на първо четене промени в Закона за отбраната и въоръжените сили. Законопроектът е...

Атанас Запрянов: Ударът на Израел по Иран не застрашава страната ни

"Ограничен удар от страна на Израел върху една конкретна цел - военновъздушна база северозападно от иранския град Исфахан. Знаем,...

Като „тъжен ден на предателство“ премиерът в оставка Бойко Борисов окачестви връщането на мандата от партията на Слави Трифонов. Шефът на ГЕРБ дори направи паралел с предателството на Иисус Христос на Велика сряда.

Министър-председателят в оставка не пропусна да се изкара жертва, заявявайки, че никой никога не го е питал как е намирал пари от бюджета и как е осигурил средствата заедно с финансовия си министър Кирил Ананиев за борбата срещу коронавируса.

„При връщането на мандата Радев изрече поредната неистина“, възмути се пък Ананиев. Той визира думите на Радев за актуализацията на бюджета – „Всички разходи за тази година са финансово осигурени. Извънредните, свързани с COVID-19, са осигурени и за май, и за юни – в размер на 83 милиона лева“, посочи Ананиев.

А Борисов го пита: „Няма ли да си ходим? Един месец се мотаят. За един месец да са направили правителство, да са актуализирали бюджета. Само лъжат хората. Това са измамници“.

И скастри Ананиев, че си губел времето да гледа връчването на втория мандат.

„На фона на цялата безотговорност – не могат дори да си направят парламент, нямат кворум. Кворумът е задължение на управляващите, на онези, които с единодушие си избраха председатели и зам.-председатели на НС“, добави Борисов по повод проваления дневен ред на парламента.

Лидерът на ГЕРБ нападна шефа на здравната комисия в НС д-р Александър Симидчиев за негови думи срещу щаба. „Че този щаб е целият от медицински лица. Всяка сутрин сме умували за лекарства, ваксини и мерки“, напомни Борисов.

„Нямаме реален опонент по нито една тема. Водят се само от злобата и от своята некадърност. Национални предателства. Колкото по- виждат, че са некомпетентни и неподготвени да управляват, толкова по-злобни стават“, анализира той. И обвини новите партии, че вкарват страната в страшна политическа криза.

„Могат да вземат всички решения. Един месец. Те се вкараха в какво? Секциите в чужбина, знаем защо. И да ни проверяват. Проверявайте ни, но дайте да решим 10-те въпроса, важни за българите. За една шепа парички тея хора са предали Господа, Юда, а тези предадоха мечтите, очакванията на много хора“, добави още той.

Според Борисов ИТН искат диктатура, но предупреди, че няма да го постигнат. „Затова Радев потърква ръце, за да може служебното правителство да остане, докато той каже. Ще касират изборите“, прогнозира лидерът на ГЕРБ.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Да мислиш ЕС за вредител, но да искаш да се възползваш от облагите му…

Дълбоко неморално е да приемаш облагите на ЕС, но да искаш да го рушиш отвътре. Именно това искат "Възраждане",...

Депутатите гласуваха единодушно за по-високи заплати на военните

Единодушно, със 195 гласа, парламентът прие на първо четене промени в Закона за отбраната и въоръжените сили. Законопроектът е общ, на всички политически сили. С...

Атанас Запрянов: Ударът на Израел по Иран не застрашава страната ни

"Ограничен удар от страна на Израел върху една конкретна цел - военновъздушна база северозападно от иранския град Исфахан. Знаем, че има удари и върху...

Депутатите гласуваха да са във ваканция преди изборите

Народното събрание няма да работи по време на предизборната кампания, решиха след двучасови спорове в пленарната зала депутатите от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. Няма да...

Пламен Киров: Свалянето на служебно правителство не е невъзможно

Свалянето на служебно правителство не е невъзможно, въпреки че не би трябвало да се случва, коментира преподавателят по Конституционно право и бивш конституционен съдия...

Вижте още