ВМРО иска химическа кастрация за изнасилвачите

Най-четени

Разпети петък е най-скръбният ден за християните

Днешният Велики, или Разпети петък, от Страстната седмица, е най-скръбният ден за християните. В него си припомняме за страданията,...

ДНК тест категорично показа, че Велико Минков е баща на бебето на Габриела

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова - Пеева, обвинена в убийството на съпруга ѝ Пейо...

Писателка изригна срещу защитниците на рекламите на хазарт

Публикацията е от фейсбук страницата на писателката Мария Касимова-Моасе по повод актуалните новини, че депутатите забраниха рекламата на хазарт...

Поводът за искането от страна на ВМРО е следният: 16-годишно момиче е изнасилено от двама пълнолетни роми от гето в село преди седмици, а случаят е потулен очевидно заради изборите, съобщават от партията.

„За гаврата ние от ВМРО разбрахме от местна медия и от последвалата проверка във въпросното село“, пишат на официалния си сайт от партията. Според данните момичето е било жестоко пребито и насилвано часове наред от двама мъже в пловдивското село Войсил.

„С медията ни се свързаха редица жители на населеното място. Хората са възмутени, че до момента гласност по случая не е била давана. Нещо повече – в една от групите във „Фейсбук“ коментарите за гаврата и подробностите около нея, са били изтривани.“, оповестява още сайтът.

Тези данни са били потвърдени и от тяхна проверка на място.

Жертвата е момиче на 16 години. След многочасовата гавра тя е намерена в канавка в безпомощно състояние от собствения си баща. Двамата мъже са открити и задържани, но остава отворен въпросът какво ще последва за тях?

От ВМРО настояват за открит за медиите процес за извършителите, както и за прилагане на внесената и наложена от нас промяна в Наказателно-процесуалния кодекс, която изключва самопризнанието при особено тежки случаи като предпоставка за съкратеното съдебно следствие и намаляване на присъдите на извършителите с до 1/3.

Настоявахме за тази промяна години наред, но получихме подкрепа едва след изнасилването и последвалата смърт на 7-годишнита Кристин от Сотиря през 2018 г., продължават авторите на статията. ВМРО публикува „много дълъг списък с придобилите публичност подобни нечовешки зверства“:

– Вероника Здравкова във В. Търново, убита от рецидивист, който беше излязъл от затвора няколко дни преди това – съден по бързото производство за убийство със споразумение с прокуратурата и пуснат преждевременно;

– Виктория Маринова в Русе, изнасилена и убита от ром, който сключи споразумение с прокуратурата;

– 23-годишната жена изнасилена и ограбена от алжирец до Конната база в София;

– Изнасиленото и пребито непълнолетно момиче от с. Хайредин, община Козлодуй;

– Бившият учител по музика в Казанлъшко училище, който системно изнасилвал 13-годишната си дъщеря;

– Случаят с изнасиленото през 2018 г. момче в квартал „Секирово“, град Раковски. Там непълнолетни роми се гавриха, блудстваха и изнасилиха 12-годишно дете и т.н. и т.н..

А всъщност това съвсем не са всички безчинства, побоища, размирици и убийства, които скандализират системно България последните години, заявяват „воеводите“.

„Категорични сме, че e крайно време да се отвори и с тази позиция ние поставяме началото на дебат за въвеждането на химическата кастрация при изнасилвания, блудства и други сексуални посегателства – практика, която отдавна се прилага в други държави. Това е тема, за която държим да бъде обект на обществено обсъждани от много години. Но за определени либерални кръгове са по-важни правата на извергите, а не сигурността и живота на българските деца, юноши и жени.

Настояваме и за отворен обществен дебат за въвеждане на доброволните отряди към МВР, които биха могли не само да бъдат в помощ на полицията за разкриване на престъпления, но и нещо много по-ценно. Те биха могли да предотвратят обири, изнасилвания, грабежи и издевателства над хората в малките населени места.

Ние от ВМРО за пореден път категорично заявяваме, че животът и здравето на българските граждани не бива да са предмет на дребни политически сметки, касаещи един удобен и послушен по време на избори етнос. Те не трябва да бъдат и в угода на едни или други НПО, които се изхранват на гърба на чужди фондации и практикуват и насаждат агресивни антибългарски политики.

Това е нашата позиция от десетилетия и тя никога не се е променяла. Колко още невинни честни българи трябва да станат жертва на маргиналните маси, за да бъдат предприети адекватни законодателни промени по отношение на тяхната социализация“, питат от ВМРО.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Разпети петък е най-скръбният ден за християните

Днешният Велики, или Разпети петък, от Страстната седмица, е най-скръбният ден за християните. В него си припомняме за страданията,...

ДНК тест категорично показа, че Велико Минков е баща на бебето на Габриела

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова - Пеева, обвинена в убийството на съпруга ѝ Пейо Пеев. Това показват резултатите от...

Писателка изригна срещу защитниците на рекламите на хазарт

Публикацията е от фейсбук страницата на писателката Мария Касимова-Моасе по повод актуалните новини, че депутатите забраниха рекламата на хазарт и различни организации и медии...

Вижте как туроператор ви скубе, без да подозирате

"БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ" в случай на смърт на пътуващия е включил туроператор в офертата си за организирано туристическо пътуване. Това съобщи в ефира...

Тихомир Безлов: Може и да не бъдат приети окончателно промените в Закона за хазарта

Рекламата на хазарт е забранена и в момента, но регулаторите пренебрегват това. Това каза пред БНР Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията във...

Вижте още