Мая Манолова: Първата стъпка е да извадим мутрите от управлението

Най-четени

Коментар: Външно не е за аматьори

МвнР не биваше да се оставя в ръцете на счетоводител одитор, пък бил той и служебен премиер. Дипломацията е...

Директорът на ФБР: „ТикТок“ е проблем за националната сигурност на САЩ

Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви, че социалното приложение "ТикТок" е проблем за националната сигурност на САЩ, предаде Франс...

Ангел Кунчев: До края на седмицата ще предложа да се обяви епидемия от коклюш

До края на седмицата ще предложа на министъра на здравеопазването в служебния кабинет д-р Галя Кондева да обяви епидемия...

Първата ни стъпка е да извадим мутрите от управлението, заяви Мая Манолова от името на парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“ в словото си при старта на 45-ото Народно събрание.

“Заставам пред вас по волята на хиляди български граждани, за да потвърдя от тази трубина една от целите, с които хората от площадите ни изпратиха тук: Мутрите вън!”, започна Манолова.

Първата стъпка към изпълнението на тази цел е изваждането на мутрите от управлението на страната. Това се отнася не само за главните мутри, а и за тези, които дълго време ги подкрепяха и се облагодетелстваха, заяви тя. Не може да ви бъде забранено да подкрепите правителство, но не си въобразявайте, че ще го задушите в токсична прегръдка или ще бъдете освободени от носенето на отговорност, обърна се Манолова към депутатите.

Тя обясни, че първата стъпка е не само ново правителство, но и нов главен прокурор и регулатори.

ИМВ внася още днес предложение за създаване на комисия, която да направи ревизия на решенията на кабинета „Борисов“. Ще покажем на хората всички мръсни тайни на властта и ще ги дадем на правосъдието.

Ще променим правилата така, че повече мутренско управление да не бъде възможно, обяви Манолова. Ключов въпрос били правилата за провеждане на избори и тя обясни, че ще ги изменят веднага, за да са готови за предсрочен вот.

Ние сме платформата на активните граждани и сме тук, за да защитим хората, които се трудят неуморно, предприемачите. Манолова обясни, че са готови да предложат цялостна концепция за борба с корупцията, както и пакет закони, което ще внесат още днес.

Приоритет ще е и Планът за възстановяване и устойчивост.

Лов на вещици обаче нямало да има. Почтените професионалисти трябва да се развиват, партийните калинки си ги вземете с вас, каза Манолова.

Промяната е необратима, защото е в душите на хората и не се влияе от процедури. Днес започваме с една важна стъпка – връщаме парламентът в неговия исторически дом. А журналистите ще могат свободно да се движат в сградата, обеща Манолова.

Никога досега никой партиен лидер не си е позволявал да превръща Народното събрание в посмешище, както си позволи лидерът на управляващата партия ГЕРБ, каза още Манолова. Тя попита депутатите от ГЕРБ къде е Борисов и защо се крие.

Парламентът е най-важната институция на България. Без да функционира нормално той – няма демокрация. Тук трябва да е храмът на истината, на словото, на закона. И ще бъде, защото всичко това е народът. Да живее народът на България, приключи Манолова.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Коментар: Външно не е за аматьори

МвнР не биваше да се оставя в ръцете на счетоводител одитор, пък бил той и служебен премиер. Дипломацията е...

Директорът на ФБР: „ТикТок“ е проблем за националната сигурност на САЩ

Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви, че социалното приложение "ТикТок" е проблем за националната сигурност на САЩ, предаде Франс прес. Рей направи това си изявление...

Ангел Кунчев: До края на седмицата ще предложа да се обяви епидемия от коклюш

До края на седмицата ще предложа на министъра на здравеопазването в служебния кабинет д-р Галя Кондева да обяви епидемия от коклюш, заяви пред журналисти...

Меглена Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев

Меглена Плугчиева изненадващо е подала оставка като съветник на служебния премиер Димитър Главчев, съобщава БНТ, а от Министерския съвет потвърдиха за БТА. Към момента...

Екатерина Михайлова: Външният министър стана ябълката на раздора, а това дава лош сигнал в чужбина

Предложението служебният премиер да поеме поста и на външен министър не е най-доброто. Съвместяването между премиера и позиция на външен министър е тежка задача...

Вижте още