Да си спомним за принц Филип с усмивка – лафове и гафове

Най-четени

Ангел Кунчев: При епидемията от коклюш мерките няма да са толкова строги

Дори да се обяви епидемия от коклюш, няма да се наложат толкова строги противоепидемични мерки, каквито имаше по време...

Коментар: Външно не е за аматьори

МвнР не биваше да се оставя в ръцете на счетоводител одитор, пък бил той и служебен премиер. Дипломацията е...

Директорът на ФБР: „ТикТок“ е проблем за националната сигурност на САЩ

Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви, че социалното приложение "ТикТок" е проблем за националната сигурност на САЩ, предаде Франс...

През десетилетията си на активна дейност принц Филип е произнесъл близо 5 500 речи, написал е 14 книги и е бил на над 600 самостоятелни посещения в чужбина.

Освен това обаче, той се прочу и като автор на безчет лафове и гафове. Част от наблюдателите изглежда ценяха често спорните му забележки, внасящи елемент на безгрижие в сериозни прояви.

Други се изненадваха от директните му коментари за външността или културата на хората, с които разговаря, питайки се дали те свидетелстват за старомоден хумор и незнание в най-добрия случай или за тесногръдие и грубост в най-лошия.

Каквито и да са били мотивите на принц Филип, неговите лафове и гафове, неведнъж превръщали се във водещи заглавия и налагали публични извинения от Бъкингамския дворец, ще останат в историята.

Ето някои от тях

– „С какво правите гаргара, с камъчета?“ – към певеца Том Джоунс през 1969 г.

– „Обявявам това нещо за открито, каквото и да е то“ – по време на посещение в Канада през същата година.

– „Ако останете тук твърде дълго, ще се сдобиете с дръпнати очи“ – към британски студенти по време на визита в Китай през 1986 г.

– „О, не, може да хвана някоя страховита болест“ – в отговор на предложението да погали коала по време на визита в Австралия през 1992 г.

– „Едва ли сте тук от толкова дълго време, нямате бирено коремче“ – към британец в Унгария през 1993 г.

– „Райхканцлер“ – в обръщение към Хелмут Кол през 1997 г. с наименованието, за последно използвано от Хитлер.

– „Как държите местните настрана от пиенето достатъчно дълго, за да изкарат шофьорския изпит?“ – към инструктор по кормуване в Шотландия през 1995 г.

– „Това е сериозно разхищение на пространство“ – на прием през 2000 г. по случай откриването на новото британско посолство в Берлин.

– „Прекалено си дебел за астронавт“ – към 13-годишно момче, което през 2001 г. му споделя, че мечтае да пътува в космоса.

– „Още ли се замеряте с копия?“ – към аборигенски предприемач в Австралия през 2002 г.

– „Изглеждате сякаш сте готов за лягане“ – към нигерийския президент през 2003 г. по повод традиционната му роба.

– „Май не сте си проектирал брадата толкова добре“ – към дизайнера Стивън Джъдж през 2009 г., коментирайки катинарчето му.

– „В стриптийз клуб ли работите?“ – към жена морски кадет през 2010 г., споделила, че се е трудила почасово в нощно заведение.

– „Имате ли бельо от същия плат?“ – посочвайки традиционното шотландско каре в разговор с лидерката на местната Консервативна партия на прием през 2010 г.

– „Децата ходят на училище, защото родителите им не ги искат вкъщи“ – към пакистанската активистка и най-млада носителка на Нобелова награда за мир Малала Юсуфзай през 2013 г.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Ангел Кунчев: При епидемията от коклюш мерките няма да са толкова строги

Дори да се обяви епидемия от коклюш, няма да се наложат толкова строги противоепидемични мерки, каквито имаше по време...

Коментар: Външно не е за аматьори

МвнР не биваше да се оставя в ръцете на счетоводител одитор, пък бил той и служебен премиер. Дипломацията е твърде важна работа, за да...

Директорът на ФБР: „ТикТок“ е проблем за националната сигурност на САЩ

Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви, че социалното приложение "ТикТок" е проблем за националната сигурност на САЩ, предаде Франс прес. Рей направи това си изявление...

Ангел Кунчев: До края на седмицата ще предложа да се обяви епидемия от коклюш

До края на седмицата ще предложа на министъра на здравеопазването в служебния кабинет д-р Галя Кондева да обяви епидемия от коклюш, заяви пред журналисти...

Меглена Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев

Меглена Плугчиева изненадващо е подала оставка като съветник на служебния премиер Димитър Главчев, съобщава БНТ, а от Министерския съвет потвърдиха за БТА. Към момента...

Вижте още