Да си спомним за принц Филип с усмивка – лафове и гафове

Най-четени

Как изчезнаха 50 милиона лева от държавна фирма? ДКК мълчи…

Частна фирма иска да изчисти задълженията си към държавна. Превежда сумата и очаква, че с това проблемът е решен....

Нов скандал: Кирил Петков не фигурира в списъка на завършилите Харвардския университет?

Набралият бурна популярност бивш служебен икономически министър в Кирил Петков експлоатира до максимум твърдението, че е завършил в Харвард,...

От друг ъгъл: Проектът на Петков и Василев ще размъти политическата вода, вместо да я избистри

Популизмът, основан на заличаването на идеологическите различия, задължително води към някаква форма на диктатура, тирания, комунизъм, национал-социализъм и прочие Веднъж...

През десетилетията си на активна дейност принц Филип е произнесъл близо 5 500 речи, написал е 14 книги и е бил на над 600 самостоятелни посещения в чужбина.

Освен това обаче, той се прочу и като автор на безчет лафове и гафове. Част от наблюдателите изглежда ценяха често спорните му забележки, внасящи елемент на безгрижие в сериозни прояви.

Други се изненадваха от директните му коментари за външността или културата на хората, с които разговаря, питайки се дали те свидетелстват за старомоден хумор и незнание в най-добрия случай или за тесногръдие и грубост в най-лошия.

Каквито и да са били мотивите на принц Филип, неговите лафове и гафове, неведнъж превръщали се във водещи заглавия и налагали публични извинения от Бъкингамския дворец, ще останат в историята.

Ето някои от тях

– „С какво правите гаргара, с камъчета?“ – към певеца Том Джоунс през 1969 г.

– „Обявявам това нещо за открито, каквото и да е то“ – по време на посещение в Канада през същата година.

– „Ако останете тук твърде дълго, ще се сдобиете с дръпнати очи“ – към британски студенти по време на визита в Китай през 1986 г.

– „О, не, може да хвана някоя страховита болест“ – в отговор на предложението да погали коала по време на визита в Австралия през 1992 г.

– „Едва ли сте тук от толкова дълго време, нямате бирено коремче“ – към британец в Унгария през 1993 г.

– „Райхканцлер“ – в обръщение към Хелмут Кол през 1997 г. с наименованието, за последно използвано от Хитлер.

– „Как държите местните настрана от пиенето достатъчно дълго, за да изкарат шофьорския изпит?“ – към инструктор по кормуване в Шотландия през 1995 г.

– „Това е сериозно разхищение на пространство“ – на прием през 2000 г. по случай откриването на новото британско посолство в Берлин.

– „Прекалено си дебел за астронавт“ – към 13-годишно момче, което през 2001 г. му споделя, че мечтае да пътува в космоса.

– „Още ли се замеряте с копия?“ – към аборигенски предприемач в Австралия през 2002 г.

– „Изглеждате сякаш сте готов за лягане“ – към нигерийския президент през 2003 г. по повод традиционната му роба.

– „Май не сте си проектирал брадата толкова добре“ – към дизайнера Стивън Джъдж през 2009 г., коментирайки катинарчето му.

– „В стриптийз клуб ли работите?“ – към жена морски кадет през 2010 г., споделила, че се е трудила почасово в нощно заведение.

– „Имате ли бельо от същия плат?“ – посочвайки традиционното шотландско каре в разговор с лидерката на местната Консервативна партия на прием през 2010 г.

– „Децата ходят на училище, защото родителите им не ги искат вкъщи“ – към пакистанската активистка и най-млада носителка на Нобелова награда за мир Малала Юсуфзай през 2013 г.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Как изчезнаха 50 милиона лева от държавна фирма? ДКК мълчи…

Частна фирма иска да изчисти задълженията си към държавна. Превежда сумата и очаква, че с това проблемът е решен....

Нов скандал: Кирил Петков не фигурира в списъка на завършилите Харвардския университет?

Набралият бурна популярност бивш служебен икономически министър в Кирил Петков експлоатира до максимум твърдението, че е завършил в Харвард, за да легитимира образа си...

От друг ъгъл: Проектът на Петков и Василев ще размъти политическата вода, вместо да я избистри

Популизмът, основан на заличаването на идеологическите различия, задължително води към някаква форма на диктатура, тирания, комунизъм, национал-социализъм и прочие Веднъж великият физик Нилс Бор се...

Защо еуфорията около Кирил Петков и Асен Василев може да се окаже пресилена

Ентусиазъм след новината за новия проект на Кирил Петков и Асен Василев. Преобладават силно позитивните очаквания, но е твърде вероятно царящият в момента безоблачен...

Иван Гарелов: Борисов се страхува да бъде кандидат на ГЕРБ за президент

"Кой ще издава тези свидетелства за почтен и непочтен? И как ще работиш в един парламент с тези, с които не си в коалиция, и...

Вижте още