Над 20 вида нарушения само за час обявиха от “Изправи се!Мутри вън!”

Най-четени

Разпети петък е най-скръбният ден за християните

Днешният Велики, или Разпети петък, от Страстната седмица, е най-скръбният ден за християните. В него си припомняме за страданията,...

ДНК тест категорично показа, че Велико Минков е баща на бебето на Габриела

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова - Пеева, обвинена в убийството на съпруга ѝ Пейо...

Писателка изригна срещу защитниците на рекламите на хазарт

Публикацията е от фейсбук страницата на писателката Мария Касимова-Моасе по повод актуалните новини, че депутатите забраниха рекламата на хазарт...

В офиса и платформите за сигнали на „Изправи се! Мутри вън!“ са били получени сигнали за над 20 вида нарушения на изборния процес за първия час на вота, съобщават от коалицията.

Масово избирателните секции не са били отворени в 7:00 ч., като сигнали за това от формацията са получили от Секция 63 в 121 СУ, Триадица, 23 МИР – София, както и в Секция 85, отново в Триадица. Сигнали за неотворени навреме секции са получили и от Плевен.

В Област Плевен, МИР 15, не са допускани застъпници и представители на коалицията да се регистрират в СИК. След сигналите от страна на коалицията за нарушенията застъпниците са били регистрирани.

В някои лечебни заведения нямало декларации за гласуване при членовете на секционните избирателни комисии, които са част от пакета с документи. Заради неотворените секции навреме пред 37 СУ в столичния квартал „Люлин“ са се извили опашки от гласоподаватели.

От Добрич „Изправи се! Мутри вън!“ са получили сигнали за неработещи машини за гласуване с аргумента, че това се дължало на ниските температури. В Хасково също има сигнали за неработещи машини.

Масово председателите и членовете на СИК не знаят как се работи с машините за гласуване и съобщават, че не са били инструктирани.

От формацията са получили сигнал за агитация в изборния ден и в деня за размисъл от кмета на Оряхово. Граждани съобщават за агитация в деня за размисъл в Кюстендил, както и че кметицата в село Коняво е агитирала от къща на къща вчера.

Сигнал за купуване на гласове по 30 лв. е получен от Русе. Аналогични сигнали са получили и от Стара Загора, където граждани съобщават за цена на глас 50 лв.

В София, в Студентски град (23 МИР-София), секция 51, членовете на секционната комисия са искали да слагат печати върху разписките от машинното гласуване, което е забранено. Екипът от юристи на коалицията е изпратил жалба до РИК на 23 МИР по сигнала.

В секции в страната членовете на СИК са настоявали избирателите да отворят вече попълнена бюлетина с аргумент, че трябва да откъснат отрязъка, което е опит за разкриване на тайната на вота.

Международни шофьори, които са български граждани и влизат от чужбина, сигнализират, че са под карантина и не могат да гласуват, защото нямат време да подадат заявление за подвижна секция, нито да си направят ПСР тест за освобождаване от карантина, тъй като масово лабораториите не работят в съботния ден и днес.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Разпети петък е най-скръбният ден за християните

Днешният Велики, или Разпети петък, от Страстната седмица, е най-скръбният ден за християните. В него си припомняме за страданията,...

ДНК тест категорично показа, че Велико Минков е баща на бебето на Габриела

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова - Пеева, обвинена в убийството на съпруга ѝ Пейо Пеев. Това показват резултатите от...

Писателка изригна срещу защитниците на рекламите на хазарт

Публикацията е от фейсбук страницата на писателката Мария Касимова-Моасе по повод актуалните новини, че депутатите забраниха рекламата на хазарт и различни организации и медии...

Вижте как туроператор ви скубе, без да подозирате

"БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ" в случай на смърт на пътуващия е включил туроператор в офертата си за организирано туристическо пътуване. Това съобщи в ефира...

Тихомир Безлов: Може и да не бъдат приети окончателно промените в Закона за хазарта

Рекламата на хазарт е забранена и в момента, но регулаторите пренебрегват това. Това каза пред БНР Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията във...

Вижте още