В Хасково машините за гласуване предизвикаха хаос

Най-четени

Фалшифицирали ли са документи Лена Бориславова и Кирил Петков?

"Не съм била търсена от органите на реда. По никакъв начин не се притеснявам от проверка, свързана с това общо...

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя),...

Хаос с машините за гласуване в Хасково. Причината – графикът на доставката им до секциите, изготвен от частна фирма, се разминава с този на общините, които раздават изборните материали на комисиите.

Оказа се също, че няма и достатъчно микробуси, с които машините да стигнат до секциите.

От ЦИК съобщиха, че проблеми вероятно има и по други места, но се надяват до вечерта машините да стигнат до избирателните секции.

Хасково

Камионът с 347 машини за гласуване пристигна в Хасково през нощта под полицейска охрана и остана на паркинг до сутринта.
Машините трябваше да бъдат претоварени в 11 микробуса и да потеглят към секциите, но се оказа, че толкова микробуси няма.

Представителят на частната фирма, отговорна за доставката им в Хасковско, отказа да отговори защо има проблем с транспорта.

Два часа след като машините трябваше вече да са потеглили към секциите, куфарите с машини все още са стоварени на паркинга

В същото време раздаването на изборни материали на секционните комисии в Хасково започна, а пред секциите членовете чакаха машините с часове.

След намесата на областна администрация, транспорт за машините бе намерен, но закъснението в графика по доставката им до секциите остана.

Машините за гласуване пристигнаха и във Велико Търново. Те ще бъдат монтирани в 313 от общо 425 избирателни секции в областта. По предварително изготвен списък, те бяха пренатоварени по направление „изборни секции“.

От РИК обясниха, че техническата им поддръжка е обезпечена. Един техник отговаря за три машини.

Успоредно с разпределянето им, но в общината, започна раздаването на изборните материали. За да няма струпване на хора, чувалите също се раздаваха по списък и при строго спазване на противоепидемичните мерки.

В Пловдив и областта 897 машини за гласуване пристигнаха през нощта в частна база. Те са били под охрана.

Сутринта бяха прехвърлени в полицейски автомобили и мотори и ще бъдат закарани до СИК-овете.

25 полицейски коли и 10 мотора на „Пътна полиция“ участват в разнасянето.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Фалшифицирали ли са документи Лена Бориславова и Кирил Петков?

"Не съм била търсена от органите на реда. По никакъв начин не се притеснявам от проверка, свързана с това общо...

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП на 9 юни. Единственият участник...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя), Куклинден или (в западните църкви)...

Д-р Аспарух Илиев съветва: Който кашля повече от седмица, да се изследва за коклюш

Регистрираните случаи от коклюш в страната вече обхващат 21 области. Според здравните власти България вече е в условия на епидемия, но няма извънредна епидемична...

Днес празнуваме Лазаровден!

В миналото на днешния празник момците от селото са искали ръката на своята избраница   Днешния ден християните посвещават на Лазар, когото Исус възкресява. Лазаровден се празнува...

Вижте още