Топ 10 на най-скъпите породи кучета

Най-четени

Ангел Кунчев: При епидемията от коклюш мерките няма да са толкова строги

Дори да се обяви епидемия от коклюш, няма да се наложат толкова строги противоепидемични мерки, каквито имаше по време...

Коментар: Външно не е за аматьори

МвнР не биваше да се оставя в ръцете на счетоводител одитор, пък бил той и служебен премиер. Дипломацията е...

Директорът на ФБР: „ТикТок“ е проблем за националната сигурност на САЩ

Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви, че социалното приложение "ТикТок" е проблем за националната сигурност на САЩ, предаде Франс...

  1. Чау-чау

На 10-а позиция в списъка с най-скъпите породи кучета е Чау-чау. Цената за този четириног приятел достига между 3000 и 9000 долара. Чау-чау произхожда от Китай, където се нарича Songshi Quan, което означава „пухкаво лъвско куче“. Това е древна порода, която датира от около 300 г. пр. Н. Е.

Смята се, че Чау-чау е служил като ловджийско куче и куче пазач. То е със средна големина, голяма глава и кръгла муцуна, разпознаваемо със синьо-черния си език и лъвската си козина. Лоялни на собствениците си и ценени от любителите на кучета заради царствения си външен вид, Чау-чау са наистина уникална порода.

  1. Фараонова хрътка

На 9-а позиция сред най-скъпите породи кучета е Фараоновата хрътка, един от символите на Малта. Цената за породата стига между 3000 и 7000 долара. Едно от най-добре оформените кучета – имат много малко телесни мазнини и са вещи в скоковете.

Породата няма връзка с древен Египет, но популярен мит твърди, че Фараоновата хрътка произхожда от Тесем – едно от древните египетски ловни кучета. Интелигентни и понякога упорити – те са много независими и лесно се уморяват с повтарящи се команди.

  1. Акита ину

Осмото място заема японската Акита, която може да се продава за поне 3500 долара. Това е голяма шпиц, силна, доминираща и независима порода, която обикновено страни от непознати и е много привързана към членовете на семейството. Като порода, Акита обикновено са издръжливи, но е известно, че страдат от различни генетични заболявания и са чувствителни към определени лекарства.

  1. Китайска безкосместа хохла

Китайската хохла заема седма позиция в класацията на най-скъпите породи кучета. Това е малко куче, което има един слой козина. Породата е една от най-екзотичните поради странния си външен вид. Цената е $5000.

  1. Тибетски мастиф

На 6-а позиция се нарежда тибетският мастиф, който произхожда от Тибет, Китай, Непал, Ладак и Централна Азия. Това е скъпа порода, която обикновено струва между 5000 – 9000 долара. Въпреки че едно от тези кучета влезе в историята, след като беше продадено за 2 милиона долара в Китай, това не прави Тибетския мастиф най-скъпата порода кучета. Това е куче пазител на стадото в повечето части на света. Обикновено спи през деня, за да бъде по-бдително през нощта.

  1. Канадско ескимоско куче

На 5-а позиция е канадското ескимо, което често се смята за едно от най-старите и редки местни чистокръвни кучета в Северна Америка. Това е мощно и атлетично куче. Много от представителите на тази порода имат внушителен външен вид и поради това биха могли да се считат за добри кучета пазачи. Цената е $6000.

  1. Немска овчарка

Сред най-скъпите породи кучета в света се нарежда и немската овчарка. Тази интелигентна и универсална порода може да се продава на минимална цена от 6500 долара. Немската овчарка първоначално е селектирана за охрана и овчарско куче, но днес е идеален придружител и, наред с други неща, полицейско и спасително куче. Поради тяхната гъвкавост и набор от умения, добре обучената немска овчарка може да струва скъпо.

  1. Самоед

Сибирски кучета, първоначално отглеждани от номадски пастири за теглене на шейни, днес самоедите са едни от най-скъпите породи кучета и се продават за между 6500 и 12000 долара. Това е любяща и игрива порода, която се разбира добре със семейството си. Те са отлични спътници за малки деца, както и за възрастни. Понякога може да бъде твърде протективен и е известно, че е малко упорит.

  1. Ротвайлер

Ротвайлерът заема почетната втора позиция в списъка с най-скъпите кучета. Това е едра порода, добродушна, спокойна, предана и послушна. Днес те се използват като полицейски, военни и кучета-компаньони. Ротвайлерите обаче могат да бъдат агресивни към непознати хора и към други животни, затова се нуждаят от подходяща социализация и обучение от най-ранна възраст. Ротвайлерът е на цена минимум 7 000 щатски долара.

1.Лоучен

На първо място в списъка с „най-скъпите породи кучета“ е Лоучен. Това куче е известно още като Little Lion Dog или куче-играчка. Лоучен е една от най-редките и уникални породи кучета в света. Новите регистрации на тази порода всяка година са в рамките на едва неколкостотин бройки.  Цената започва от $7000.

Превод и редакция: ГЛЕДНА ТОЧКА

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Ангел Кунчев: При епидемията от коклюш мерките няма да са толкова строги

Дори да се обяви епидемия от коклюш, няма да се наложат толкова строги противоепидемични мерки, каквито имаше по време...

Коментар: Външно не е за аматьори

МвнР не биваше да се оставя в ръцете на счетоводител одитор, пък бил той и служебен премиер. Дипломацията е твърде важна работа, за да...

Директорът на ФБР: „ТикТок“ е проблем за националната сигурност на САЩ

Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви, че социалното приложение "ТикТок" е проблем за националната сигурност на САЩ, предаде Франс прес. Рей направи това си изявление...

Ангел Кунчев: До края на седмицата ще предложа да се обяви епидемия от коклюш

До края на седмицата ще предложа на министъра на здравеопазването в служебния кабинет д-р Галя Кондева да обяви епидемия от коклюш, заяви пред журналисти...

Меглена Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев

Меглена Плугчиева изненадващо е подала оставка като съветник на служебния премиер Димитър Главчев, съобщава БНТ, а от Министерския съвет потвърдиха за БТА. Към момента...

Вижте още